Milan Bouzek o postavení Sulislavi: Naděje umírá poslední

Jsme tu s dalším rozovorem. Na výhru Milana Růžičky ml. z Přimdy tentokrát navázal jeho jmenovec a při utkáních rozhodně protějšek, Milan Bouzek (Sokol Sulislav) ze Sulislavi. Jistě se shodneme, že Milan je jednou z velmi výrazných postav naší soutěže a jestli má někdo potenciál změnit ještě dění v sestupových končinách, je to rozhodně on. V posledních zápasech se bude počítat každý bod a především každá branka, a na ty je MIlan rozhodně specialistou. "Pokud spadneme, postoupíme příští rok zpět!", má sulislavská opora jasno.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Milane, se Sulislaví to nevypadá nejlépe, věříte ještě v záchranu?
Tak určitě (smích). V záchranu věřím, naděje umírá poslední. Minulý rok jsme také byli na sestupových pozicích, nakonec to však pro nás dopadlo dobře. Letos to doufám bude stejné.
V sobotu jste udělali nadějný krok za udržením, ale Sedliště Vám dokázalo odpovědět, co na to říkáte?
Co na to říct? Výhra Sedliště mě nemile překvapila a ani jsme s takovým výsledkem nepočítali. Nicméně, měli jsme hlavně zvládnout zápas v Přimdě a jiné předchozí zápasy.
Tušil jste, že by mohlo Sedliště Lom obrat o body?
Věděli jsme, že Lomu se poslední dobou příliš nedaří a na venkovní zápasy se ani neschází. Věřil jsem však, že Lom utkání zvládne, Sedliště porazí a my se na Sedliště bodově dotáhneme. Bohužel se tak nestalo.
Jak byste ohodnotil Váš poslední zápas? Velké překvapení...
Souhlasím, překvapení to celkem bylo,i když, jak pro koho (smích). Hodně nám pomohlo, že jsme dali celkem rychlý gól. Navíc, soupeři se vůbec nedařila finální fáze a téměř se nedostával do zakončení, respektive do ohrožení naší branky. Rozhodně bylo poznat, že jim chyběly opory, především útočníci. Následně se nám podařilo dát druhý gól a soupeř ještě více znervózněl. Po vstřelení třetího gólu již bylo rozhodnuto a v závěru se jim podařilo pouze snížit. Určitě bych chtěl poděkovat všem spoluhráčům, že do zápasu dali všechno a utkání jsme zvládli. Také divákům za podporu.
Pociťujete před posledním kolem nějaký větší tlak na tým?
Ani ne, pokud spadneme, nic moc se neděje a příští sezonu postoupíme zpět. Alespoň budeme častěji vítězit a bude lepší nálada v týmu. I když osobně by mě to drobet mrzelo, ale zase žádný výrazný rozdíl v těchto dvou soutěžích není.
Jak bude podle Vás probíhat Váš poslední zápas, co bude klíčkové?
Klíčové bude, zda se sejdeme v dobré sestavě a jak se sejde Lom. Věřím, že zvládneme vyhrát a pak můžeme jen čekat, jak dopadne utkání Sedliště v Záchlumí a ostatní zápasy v jiných soutěžích, které mohou náš případný sestup ovlivnit.
Pokud byste se ještě dokázali udržet, myslíte, že je šance, že byste se od bojů v nejspodnější části tabulky mohli konečně odlepit?
Nejdůležitější bude posílit kádr. Celou sezónu a nejen tuto, se potýkáme s nedostatkem hráčů. Ať už vinou zranění nebo tím, že hráči nemůžou či nechtějí hrát. Bohužel, poslední dobou v takovýchto menších obcích není o fotbal takový zájem jako dříve. A pokud není mládež nebo finance, není ani odkud nové hráče brát.
V čem je největší problém Sulislavi a a dá se podle Vás řešit?
Jak jsem řekl před chvíli, největším problémem je nedostatek hráčů. A současné zavádění nových pravidel tomu moc nepřispěje. Dle mého, díky těmto změnám, amatérský fotbal z menších obci téměř vymizí. Což by byla ohromná škoda a mělo by to následky pro celý český fotbal. Uvidíme časem, třeba, respektive snad, se pletu.
Na druhou stranu, Sulislav má určitě i své silné stránky?
Když se sejdeme v plné sestavě, dokážeme porazit i favority.
Jak byste popsal svou roli v týmu?
No, asi jako u každého útočníka, se i ode mne očekává střílení gólů. Což se letos vcelku daří, i když některé šance zůstávají stále neproměněny.
Jak jste se do Sulislavi vůbec dostal?
Jelikož pocházím ze sousední vesnice, tak jsem do Sulislavi šel za kamarády a dobrou partou. Hrálo tam i pár kluků, se kterými jsem hrával ve stříbrském dorostu, kde jsme měli skvělou partu a dařilo se nám.
Neuvažujete do budoucna o změně svého působiště?
Pokud se nezlepší situace s nedostatkem hráčů, tak je možné, že fotbal v Sulislavi celkově zanikne. Což by byla rozhodně velká škoda. Proto bych byl velice rád, kdyby se podařilo několik hráčů sehnat. Pokud někdo hledá angažmá a chtěl by si za nás kopnout, rádi bychom nové posily uvítali.
Už se těšíte na konec sezóny, až si od fotbalu trochu odpočinete?
Že bych se na to vyloženě těšil, to ani ne. Spíš mi bude fotbal chybět, ale alespoň doléčím lehčí zranění, posbírám síly a odpočinu si.
Plánujete něco na léto?
Tak, budou nějaké nohejbalové turnaje, takže zahrát si zase po roce nohejbal bude fajn. Taky nějaké kolo a pokud to vyjde, tak dovolená a relax.
Milane, sledujete náš fotbalový portál?
Poslední sezónu sleduji portál pravidelně a velice se mi líbí. Jsem rád, ze něco takového existuje i v nižších soutěžích. Spousta zajímavých informací a údajů. Věřím, že portál budete dále zdokonalovat a informací a statistik bude ještě více. Například známkování hráčů, počty odehraných utkání v kariéře, celkový počet gólů za kariéru, přesnější údaje u hráčů atd.. Každopádně děkuji, že něco takového děláte, super práce.
Poslední otázka, máte pro naše čtenáře nějaký vzkaz?
V první řadě bych všem chtěl hrozně moc poděkovat za zaslané hlasy. I když vítězství bych klidně vyměnil za pár bodů do tabulky a udržení se. Jinak bych chtěl všem popřát to nejdůležitější, a to je zdraví. A ať vás fotbal dále baví...
Díky za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.