Třebeš je "rodinný klub", ve kterém se každý zná s každým, říká záložník Jakub Zeman

Hráčem uplynulého kola se stal záložník Třebše Jakub Zeman, který v minulém kole nastřílel proti Miletínu hattrick, a pomohl tak prolomit střelecké postní období hradeckého týmu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V minulém kole jste porazili Miletín 5:1. O výhře jste rozhodli čtyřmi góly ve druhém poločase. Čím jste ve druhém poločase na soupeře vyzráli?
Nám se povedl vstup do utkání, prvních 20 minut jsme byli jasně lepším týmem, ale poté jsme polevili v agresivitě, čehož využil soupeř a převzal otěže utkání. Do druhé půle jsme vstoupili se stejným nasazením jako na začátku utkání, dali jsme do 60. minuty dvě branky a soupeř pak, jak se říká, odpadl a my do konce zápasu přidali ještě dvě branky a další šance neproměnili.
Vy sám jste vstřelil hattrick, byl to váš nejpovedenější zápas v sezoně? ¨
Můj první hattrick v kategorii dospělých, tudíž ano, střelecky nejpovedenější.
Pětigólová výhra byla nejvyšší od dvacátého kola, kdy jste 3:0 porazili Nepolisy. V ostatních zápasech mezi těmito výhrami jste skórovali nejvýše jednou. Čím bylo způsobeno gólové sucho Třebše?
To kdybychom věděli, možná už bychom tu smůlu protrhli dříve. Ale přišla zranění, do týmu se pomalu začali zapracovávat noví dorostenci, celkově málo hráčů. Dále to bylo uzpůsobeno i cílem našeho B týmu postoupit do 1.B třídy. Každý zápas odlišná sestava, málo vypracovaných šancí, neklapalo, dá se říct nic.
V Třebši hrajete od svých mládežnických let. Je Třebeš týmem, který spoléhá na vlastní loajální odchovance, týmem, ze kterého se neodchází?
Ano, Třebeš je takový „rodinný klub“, kde se, dá se říct, každý zná s každým. Je zde vynikající mládežnická základna, pracuje se zde se všemi kategoriemi už od těch nejmenších. Z vlastní zkušenosti musím říct, že je zde skvělá parta a to se pak těžko někam odchází. Ale pár nadějných spoluhráčů z A týmu by za lepším odejít mělo.
Do konce sezony zbývá odehrát dvě kola, jak byste celou sezonu zhodnotil?
Jak už je u nás dobrým zvykem, na podzim se nám daří, sbírají se pravidelně body. Zimní přípravu máme pod vedením kouče „Mourinha“ Mrkvičky vždy pestrou a kvalitní, trénuje se až čtyřikrát týdně. Ale pak přijde jarní část sezóny a jakoby nás někdo očaroval a body sbíráme jen horkotěžko. Posledními dvěma koly si chceme splnit cíl 50ti bodů za sezónu a uhájit čtvrtou příčku, ale nečeká nás vůbec nic lehkého.
V těchto posledních dvou kolech vás čekají atraktivní soupeři – Libčany a Hořice. Očekáváte, že tyto zápasy budou mít náboj, i přesto že o postavení týmů v tabulce je víceméně rozhodnuto?
Tyto zápasy mají pokaždé náboj. Hořícím máme co vracet, tak doufám, že se před vždy vynikající diváckou kulisou rozloučíme se sezónou vítězstvím. A pak to společně s fanoušky všichni řádně zapijeme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.