Milan Růžička ml.: Fotbal je a bude součástí mého života

Vzhledem k pracovnímu vytížení vítěze ideální jedenáctky z minulého kola jsme museli přesunout zveřejnění našeho společného rozhovoru až na pondělní termín. Nemusíte se tedy bát, že byste nakonec o něco přišli, o víkendu jsme s Milanem Růžičkou ml. (Tatran Přimda) zapracovali na krátkém interiew, které se od jiných až na pozdní vydání ničím jiným neliší. S Milanemjsme si povídali krátce o jeho práci, o týmu Přimdy, o některých zápasech konkrétně a o dalších zajímavých věcech. "S fotbalem jsem začínal stejně, jako většina kluků z vesnice, v létě fotbal v zimě hokej.", vzpomíná hvězda kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Milane, Vy posilujete Přimdu jen velmi sporadicky, proč nehrajete pravidelněji?
Hraji jak jen mi to pracovní vytížení dovolí, pracuji v event marketingu, a to není pracovní týden - po/pa - od sedmi do tří odpoledne (smích). Chyběl jsem na jaře zatím na čtyřech z dvanácti utkání,což je nadpoloviční většina.
Máte tedy možnost porovnat hru Přimdy na podzim a na jaře, obrovský skok, všiml jste si toho na hřišti?
Samozřejmě se zlepšujeme, je to potřeba, jinak by nás to asi přestalo bavit. Máme spoustu nových mladých kluků, kteří chtějí hrát fotbal, a to je základ. Na tom už se dá stavět a zlepšení se musí zákonitě dostavit. Máme teď lepší a především omlazený tým a kluci chtějí hrát a baví je to. Myslím, že se nám rýsuje velmi dobry kolektiv, který táhne za jeden provaz.
Myslíte, že by Tatran mohl tedy v příští sezóně zase bojovat o návrat do vyšší soutěže?
To jsou čistě dohady, já nevím, jak to bude, jak na tom budou soupeři, jestli se nám podaří zůstat ve formě a ve stejném složení, nebo zda ještě kádr doplníme. Ale věřím, že budeme na předních pozicích tabulky.
Když už jsme u toho, jak byste ohodnotil utkání se Sulislaví, co bylo klíčové a co říkáte na soupeře?
Do utkání jsme šli s tím, že nemůžeme soupeře podcenit. Věděli jsme, že hrajeme o šest bodů. Bohužel jsme udělali pár chyb na začátku, a těch soupeř stoprocentně využil. Ale věděli jsme, že na ně máme, a že pokud vydržíme hrát bez chyb, určitě se nám podaří utkání otočit. A tak se i stalo. Soupeř byl fotbalový, ale to na nás nestačilo.
Myslíte, že se Sokol může vyhnout sestupu?
Věřím, že to zvládnou, mají to ve svých rukách a naděje umírá poslední.
V sobotu vyrazil Tatran do Studánky, zase jste chyběl, zvítězilo Dynamo...
Bohužel, opět mě zastavili pracovní povinnosti. Ale nevím, zda by na tom můj příspěvek ve hře něco změnil. U nás záleží samozřejmě na tom, jak se sejdeme. Jak už to chodí, nemáme tak široký kádr, aby případné vypadnutí tří lidi nebylo vidět.
Jak jste se k fotbalu vůbec dostal a jaké byly Vaše fotbalové cesty?
Mé začátky byly asi stejné, jako každého kluka z vesnice, fotbal v létě, v zimě hokej. Já jsem u sportu vydržel i přes střední a vysokou. Fotbal je a bude mojí velkou radostí a součástí života.
Jste obránce, co Vás přivedlo právě do obrany a proč se hodíte právě tam?
Nikdy jsem nebyl žádný "brankostroj" a plnit defenzivní úkoly mi tak nějak nikdy nevadilo a levou obranu jsem si vysloužil asi tím, že umím kopat i druhou nohou (smích).
Milane, sledujete náš fotbalový portál?
Sleduji, když je čas, rád se podívám na výsledky a různé články o odehraných zápasech. Je to fajn, být v obraze, dá se zde najít vše na jednom místě.
Sledoval jste pozorně také hlasování?
To bohužel ne, kluci mi psali, že tam máme dva koně (smích), ale tento týden jsem byl opravdu hodně vytížen, takže jsem nestíhal vůbec nic.
Poslední otázka, máte pro naše čtenáře nějaký vzkaz?
Ať si na fotbal vždy najdou alespoň chvíli, jak tady na vašem webu, tak také v reálu na hřišti, ať už jako hráč, či divák.
Díky za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.