Pokud vychytám v Římově nulu, dám do placu sud piva, slibuje Muž kola Lukáš Dvořák

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 19. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, na úvod gratuluji k výhře v naší anketě. Proběhly už nějaké gratulace v okolí a od spoluhráčů? Chtěl byste touto cestou někomu poděkovat?
Děkuji za gratulaci k vítězství v anketě. Gratulace zatím proběhli od kolegů v práci, kamarádů, přítelkyně a určitě dorazí i od spoluhráčů až budou cinkat pokladnou v šatně. Poděkovat bych chtěl všem, co posílali hlasy, hlavně přítelkyni, která skoro zavařila telefon.(smích)
Bude vás toto ocenění stát něco do týmové kasy?
Jsem si jistý, že to bude něco stát, ale kolik, to nechám na pokladníkovi (snad na mě bude hodný).
Na jaře se vašemu celku daří sbírat body častěji než na podzim. Na dostřel máte třetí příčku, poperete se o ni nebo na umístění příliš nekoukáte?
V Mladém míváme většinou lepší jaro než podzim, to je o nás známo. Na podzim jsem toho moc neodchytal, takže jsem rád, že se na jaře daří. Samozřejmě, že bychom chtěli pomýšlet na co nejlepší umístění v tabulce, ale nějak se to v kabině neřeší, spíš si jdeme zahrát pro radost a udělat si tak trochu nějakou tu žízeň a po vítězství chutná nejvíce.
O víkendu jste si připsali tři body v zápase s Lišovem B. Jak vypadalo utkání z pohledu brankáře?
Z branky je kolikrát hodně složitý hodnotit zápas, každý to vidí úplně jinak. Zápas byl z mého pohledu odehraný na 110%. Kluci se snažili hrát fotbal a vytvořili si pár slibných šancí, i když první poločas tak nevypadal, hra byla hodně vyrovnaná. Druhý poločas byl už v naší režii a v prvních 15 minutách jsme dali tři branky, pak už jsme rozdávali fotbalovou radost a snažili se dotlačit míč až do prázdné branky.
V zápase jste udržel čisté konto a pomohl týmu ke třem bodům. Vyzdvihl byste ze zápasu nějaký váš zákrok?
Asi za zmínku stojí pouze zákrok z prvního poločasu, kdy se nedomluvili naši stopeři a hostující útočník mohl hned změnit vývoj utkání ve prospěch Lišova. Zde se nedomluvili naši stopeři a bylo jen slyšet „to nemám“. Měl i trochu štěstí, míč jsem tlačil očima mimo branku do boční sítě…
V posledních dvou zápasech jste neinkasoval. Zaútočíte na třetí nulu? Prý je v sázce sud piva, pokud třetí nulu udržíte, nemůže přijít třeba za rozhodnutého stavu nějaká sabotáž, aby se vám nula neprodražila?
Pokud se bude dařit a obrana bude se mnou jako v T. Svinech, tak bych chtěl zaútočit na třetí nulu v řadě. Co se týče uzavřené sázky nebo spíše takové menší motivace pro celé béčko, sud piva je slíben a při vychytání nuly ho s radostí zaplatím. Sabotáž se z mé strany žádná neplánuje, aspoň ani o ní nevím, ale každá vychytaná nula je motivující i pro mé dva kolegy z brankářské samostatné jednotky (poušťáka Brůžu a Klokana).
Na trénincích vám prý dává se svými cviky zabrat váš brankářský kolega Jan Brůžek. Minulý týden vám dělalo po tréninku problém zvednout ruce nad hlavou, jak jste na tom před víkendovým zápasem? Budete muset naložit ruce do ledu nebo už si tělo zvyklo?
Od toho přece jsou brankářské tréninky, aby nebylo možné zvednout ruce. Ale je pravda, že minulý týden byl hodně náročný. Když není s kým se prostřídat a na chvilku si oddychnout, tak to většinou tak dopadne. Ale o víkendu jsem byl plně připraven, i když dostanu od Brůži zabrat na tréninku, tak na Římov budu jistě taky připraven.
V dalším kole jedete na horkou půdu do Římova. Co od zápasu, kromě vychytané nuly očekáváte?
Od zápasu očekávám jedině výhru s čistým štítem, jak již bylo řečeno, hrajeme pro zábavu a pro žízeň. Ale čím lepší výsledek na konci sezóny bude, tím lépe. Pokud vychytám nulu, dám do placu sud piva, jak jsem slíbil.
O postupujícím ve vaší skupině je rozhodnuto. Okresní přebor si příští rok zahraje s vaším áčkem, Dobrá Voda B. Je podle vás zasloužený postupující nebo jste měl jiného favorita?
Určitě si Dobrá Voda zaslouží postup, s těmi výkony, které podávali v letošní sezóně jim gratuluji k postupu o soutěž výš a budu se těšit na poslední kolo, kde sehrajeme vzájemný souboj.
Jaké byly vaše fotbalové začátky a kterými kluby jste prošel?
Začátky s fotbalem byli ve Čtyráku kam mě přivedl otec asi v 6-ti letech, následně jsem tam vydržel do mladšího dorostu. Pak jsem se přesunul na kopec nad ČB do Rudolfova, zde jsem byl taky nějaký ten rok až do mužů. Pak začalo menší vzdalování se od ČB a po domluvě se známým jsem to šel vyzkoušet pod Kleť do Holubova a pomoci jim hrát okresní přebor. Pak přišla nabídka z FC KFZ Zarl Ertl, kde jsem získal hodně cenné zkušenosti. Následně jsem se vrátil pod Kleť a pak se domluvil v Mladém na přestupu. Na podzim jsem vyzkoušel hostování v Loko ČB. Teď na jaře jsem zpátky v Mladém a zde již dochytám kariéru dle mého.
Máte i jiné koníčky kromě fotbalu?
Kromě fotbalu, sportovní rybolov na chalupě a sem tam nějaké to povození na traktůrku při sekání trávy. Tam se dokáže člověk velmi odreagovat a přijít na jiné myšlenky.
Jeden fotbalový vrchol máme za sebou a to finálové Ligy mistrů. Na dveře už ovšem klepe Euro, kdo bude podle vás patřit k favoritům turnaje a jaké šance dáváte Českému týmu?
Mezi favority bych řadil Němce, Francouze a Španělé. Českému týmu bych přál, aby se dostali co nejdál, ideálně až do finále. Ale na EURU může překvapit kdokoliv a kdykoliv.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.