ROZHOVOR S HRÁČEM 19. KOLA - Tomáš Konečný:"V prvních minutách jsem se obával desítky."

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 19. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal ledecký útočník Tomáš Konečný, který v zápase se Strašnovem vstřelil čtyři branky a výrazně se tak podepsal po vysokou výhru 7:2. My Vám právě teď přinášíme s Tomášem rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství ankety o hráče kola. Můžete v krátkosti popsat Vaši fotbalovou kariéru?
V první řadě bych rád poděkoval všem kteří mi poslali hlas. Moje fotbalová kariéra je spojená výhradně se Zbrojovkou Brno, kde jsem vyrůstal a ve které jsem od žáků, přes ligový dorost došel až do třetiligové juniorky. Bohužel budoucnost jsem v tom později přestával vidět, tak se mé kroky začaly ubírat zcela jiným směrem. Po pracovní nabídce a příchodu do Mladé Boleslavi jsem se dozvěděl o sportu jménem futsal, kde jsem v místním ligovém T.S. Bakov strávil pěkných 5 let. Na "sklonku" sportovní kariéry mě k angažmá v SK Ledce přemluvil můj dlouholetý kamarád a spoluhráč Petr Blažek, a tak jsem si řekl, že pověšení kopaček na hřebík ještě odložím.
Opět vyhrál hlasování hráč Ledec. Nevyplatilo už by se Vašemu pokladníkovi zavést tuto kolonku do sazebníku?
Už nikdo nemůže říct, že je to jen náhoda. Hrajeme celkem pěkný a útočný fotbal a vždy si nominaci někdo zaslouží. Máte pravdu, že tato "prémie" by v klubovém sazebníku neměla chybět. Jen se bojím, aby to potom neovlivnilo naše výkony. (smích)
V zápase na Strašnově jste s kolegou Kovaničem řádili a Vám se podařilo vstřelit 4 branky. Je to poprvé, nebo už jste někdy vstřelil tolik gólů za jeden zápas?
Pár gólů už jsem v životě dal, ale opravdu už nevím, jestli to bylo více jak čtyři branky za zápas. S Tonym si v útoku rozumíme. Je to výborný hráč, který má přehled a když má svůj den, tak mi dokáže i přihrát, jinak góly střílí hlavně on.
Dokážete v krátkosti popsat všechny své góly?
První a třetí gól mi právě Tony připravil a mně stačilo jen míč uklidit do sítě. Druhý gól jsem dal z přímého kopu a čtvrtý lobem z 25 metrů, když jsem šel sám na brankáře a už jsem nemohl. (smích)
Začátek zápasu nenasvědčoval tomu, že se ze zápasu stane tak přesvědčivá záležitost. Co se po půli změnilo?
Po prvních deseti minutách jsem se obával, že dostaneme deset. Soupeř měl 3-4 vyložené šance, které excelentně zlikvidoval Tomáš Svozil. Ve druhé půli jsme začali hrát úplně jiný fotbal a ze zápasu si udělali vlastní exhibici.
Uštědřili jste Strašnovu první jarní porážku. Byl to pro Vás po Vrutici nejtěžší jarní soupeř?
Myslím, že Strašnovu zápas nevyšel a my odehráli v sezóně už těžší zápasy. Vrutice je fotbalově úplně jinde a do této soutěže nepatří, tak že je těžké jí s někým srovnávat.
Příští kolo se střetnete ve šlágru kola s Krnskem. Jaký očekáváte zápas?
Bohužel na tento zápas budu chybět, ale věřím, že to kluci zvládnou.
Letos už to asi nevyjde, nemluví se ovšem v Ledcích o postupu do okresního přeboru v příští sezoně?
Myslím, že Ledce by si okresní přebor zasloužily. Do konce soutěže chceme uhájit druhé místo a příští rok uvidíme. Když zůstaneme pohromadě, tak se opět o tu špici popereme.
Co vy a rituály, dodržujete nějaké?
Nevím, jestli to je rituál, ale nemohl bych asi hrát v jiných kopačkách než ve značce Adidas, tzn. spíš asi úchylka. Jinak rituály žádné nemám.
Poslední otázka miří na náš portál. Jak často ho sledujete a co říkáte na jeho tvorbu?
Děláte přesně to co v těchto nižších soutěžích chybělo. Váš portál sleduji celkem často a budu sledovat i nadále.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.