ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 22.kolo Vysočina | 1.B třída sk. A, 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Jakub Vavroušek z Kostelce! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakube, byl jste fanoušky fotbalunas.cz zvolen hráčem 22. kola I.B třídy sk.A. Zkuste si vzpomenout na víkendové utkání a zhodnoťte ho z Vašeho pohledu.
I když jsme věděli, že nás čeká těžký zápas, do Mírovky jsme jeli pro 3 body. Vývoj zápasu ovlivnily situace hned na začátku utkání, kdy v 1. minutě soupeř neproměnil penaltu a nám se do 10. minuty povedlo 2x skórovat. Během celého zápasu jsme hrozili hlavně z brejkových situací, které se nám dařilo proměňovat. Soupeře jsme do vážnějších šancí nepouštěli a díky skvělému týmovému výkonu jsme si zaslouženě vytoužené 3 body odvezli.
V tomto zápase jste se stal také střelcem tří branek, můžete nám je přiblížit?
První gól jsem dal po zpětné nahrávce od Lukáše Nikodýma a nadvakrát se mi podařilo gólmana překonat. Druhý gól jsem přidal po dobrém náběhu na zadní tyč, kde mě skvěle znovu našel Lukáš a mně už jen stačilo trefit odkrytou branku. Zkompletovat hattrick se mi povedlo v druhém poločase, kdy mě můj dvorní nahrávač Lukáš vyslal přihrávkou tváři v tvář gólmanovi. Brankář Mírovky mi situaci ulehčil rychlým vyběhnutím z branky, stačilo tedy brankáře obejít a poslat míč podél něj do prázdné branky.
Byl to Váš první hattrick v týmu mužů nebo jste jích už pár vsítil?
V kategorii mužů se jedná o můj druhý hattrick. Ten prvních jsem si připsal v zápase 1.A třídy za Dobronín v utkání proti Ledči nad Sázavou.
A teď trošku z jiného soudku, mohl byste se nám představit, kolik je vám let a co děláte mimo fotbal, jaké máte jiné záliby?
Je mi 25 let a pracuji v jihlavské posilovně Fitpeople. Studoval jsem fakultu Tělesné výchovy a sportu, takže veškeré moje zájmy a koníčky se sportu i týkají. Dále rád cestuji a trávím volný čas s přítelkyní.
Máte nyní nějaké osobní cíle v životě?
Být šťastný jako doposud.
Zpět k fotbalu. Zkuste zavzpomínat na vaše fotbalové začátky. Kdo vás k fotbalu přivedl, kde jste s ním začínal a kterými týmy jste případně za svoji kariéru prošel?
Fotbal, to je u nás rodinná záležitost. K fotbalu mě přivedl taťka, který mě i několik let v mládežnických kategoriích trénoval. Začínal ve Věžnici u Havlíčkova Brodu. Dále jsem v mládežnické kategorii nastupoval za Dobronín, Polnou, Vrchovinu, Humpolec a Pelhřimov. Na svoji první sezonu v kategorii mužů jsem se vrátil do Polné, kde se nám podařilo vyhrát KP a postoupit do divize. Z Polné jsem se přesunul o kousek dál do Dobronína, jehož jsem kmenovým hráče. Na podzim jsem si zahrál za náš rodinný klub, který jsme založili a přihlásili do IV. třídy mužů.
Nyní hrajete klidný střed tabulky, jaké umístění týmu byste si vy osobně představoval na konci sezóny?
Klidný střed tabulky, to je umístění, na kterém se určitě pohybovat nechceme. Naším cílem je vyhrát zbývající zápasy a doufám, že na konci skončíme do 3. místa.
Kterého klubu u nás nebo v zahraničí jste největším fanouškem? Popřípadě jaká fotbalová soutěž je Vám nejbližší?
Odmala fandím Slavii a Realu Madrid, tomu budu držet palce i příští týden ve finále Ligy mistrů. Sleduji všechny přední evropské ligy, nedávno jsem byl na zápase Herta Berlín - Bayern Mnichov, a to byl skvělý zážitek!
Máte nějaký fotbalový vzor?
Fotbalový vzor, tak to nazvat nemůžu. Spíš jsem měl hráče, které jsem obdivoval, nebo stále obdivuji. Mezi ně patří například Cristiano Ronaldo, Francesco Totti, Milan Baroš Rafael Van der Vaart, nebo Vladimír Darida. Kdybych měl jmenovat vzor, ke kterému jsem jako žák vzhlížel a motivoval mě, tak by to byl Tomáš Kaplan.
A jedna aktuální otázka avšak mimo fotbal. Nyní probíhá mistrovství světa v hokeji. Sledoval jste naši reprezentaci a jak popřípadně hodnotíte její výkony?
Letošní výkony naší reprezentace se mi líbily, ale bohužel jsme neměli potřebné štěstí. Hráčům nelze nic vytknout, v základní hrací době neprohráli na turnaji jediné utkaní, což je velmi dobrá vizitka. Úspěch v podobě medaile se bohužel nedostavil, i tak všem hráčům a trenérům patří velký dík za nasazení a vzornou reprezentaci.
O víkendu Vás čeká s týmem domácí zápas s posledním týmem tabulky z Pacova. Jaká máte očekávání od tohotu zápasu a cítíte se na výhru?
Poslední dva domácí zápasy pro nás nedopadly dobře, proto nyní musíme před domácími fanoušky vyhrát a napravit dvě domácí zaváhání.
Máte nějaké oblíbené číslo dresu?
Líbí se mi číslo 23, případně 9. V Kostelci je to však tak, že po mě něco hodí a s tím jdu hrát. :-)
Vyhrát hráče kola se nepovede jentak každému. Budete muset přispět do týmové kasy nějaké dotace nebo si hráči vyžádají spíše nějaký aperitiv?
Z tohoto pohledu to byl pro pokladníka velmi vydařený zápas. I když je momentálně pracovně v USA, tak si tyhle věci hlídá. Platit musím za hattrick, sestavu a hráče kola. K tomu jsem navíc dostal zbytečnou žlutou kartu. Takže paráda.
Jsme na konci rozhovoru. Sledujete náš webový portál fotbalunas.cz? Jak jej hodnotíte?
Portál fotbalunas.cz sleduji pravidelně. Je to velmi dobrý nápad a i určité zpestření těchto nižších soutěží.
Děkuji moc za rozhovor a přeji hodně štěstí ve fotbalovém i osobním životě.
I já děkuji za rozhovor. Poděkovat chci také i všem čtenářům vašeho portálu, kteří mi posílali hlasy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.