ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Chci pomoci vykopat Stěbořicím vyšší soutěž!

Vyzpovídali jsme Stěbořického Středopolaře Tomáše Krále.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře. Co na ní říkáte?
Dobrý den, děkuji. Potěšilo mě to! Díky trenérovi za nominaci i všem, co hlasovali a speciálně spoluhráči Ing. Martinovi Paletovi, který vedl „mini“ volební kampaň.
Sledujete náš portál?
Portál sleduji po každém kole, dívám se i na ostatní soutěže, ve kterých hrají moji bývalí spoluhráči. Odvádíte skvělou práci!
Bude Vás výhra stát něco v kabině?
Jelikož je můj největší podporovatel Palet zároveň pokladníkem, určitě už si na mě něco vymyslí. Uvidím v pátek na tréninku, přinesu láhev a snad to bude stačit.. Peněženku raději nechám doma. :D
Jak jste viděl zápas v Kobeřicích?
V Kobeřicích mají výborně upravené a velké hřiště, takže jsme se na zápas všichni těšili. Hlavně jsme chtěli po třech kolech opět naplno bodovat. V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal, možná byli o trochu lepší domácí. Hráli zkušeně, drželi míč a těsně před poločasem vsítili i šťastnou branku. Naštěstí jsme se nesložili a ve druhém poločase zápas otočili.
V první půli jste pokračovali ve výkonu v předešlém zápasu. Co se změnilo, že se ve druhé půli váš výkon zvedl?
Myslím, že v druhé půli rozhodla fyzička, my měli více času na práci s míčem a soupeře jsme naopak dobře dostupovali. Po třech zápasech, kdy jsme o body přišli v posledních minutách, se k nám zase i trochu přiklonilo štěstí. Za druhý poločas jsme si však zvítězit zasloužili. Zápas rozhodl 5 minut před koncem „muž okamžiku“ a nestárnoucí Jiřina Holubec.
Vsítil jste vyrovnávací branku. Popište nám ji.
Levý záložník Míša Jamnický centroval do šestnáctky. Byl jsem dál od soupeřovy branky, tak jsem čekal na odražený míč. Nakonec mě našel přízemní (asi nepovedený :D) centr, já si balon prvním dotekem připravil a druhým vystřelil. Střela mi sedla skvěle a skončila v horním rohu branky.
V sobotu hostíte Pustou Polom. S jakým cílem do tohoto zápasu půjdete?
Cokoliv kromě výhry pro nás bude zklamání. Chce to odehrát naplno celých 90 minut, abychom se vyhnuli dalšímu infarktovému závěru:-). Musíme také poprvé v jarní části udržet čisté konto!
Jaké ambice mají Stěbořice
Jako klub chceme hrát koukatelný fotbal na špici tabulky. Ale osobní ambice jsou určitě postoupit se Stěbořicemi do krajské soutěže. V posledních sezónách nám postup vždy těsně unikl, tak snad se to povede co nejdříve. Konkurence je však velká.
Na jakém postu se Vám nejlépe hraje?
Už ani nevím, kdy jsem hrál na jiném postě, než ve střední záloze. Záloha mi ale vyhovuje.
Chcete si zahrát vyšší soutěž?
Chci pomoci vykopat vyšší soutěž ve Stěbořicích. Máme dobrou partu, vždyť skoro polovinu týmu (ročníky 92,93,94) znám už od první třídy. Dokud se tedy budu vracet z vysoké školy domů, zůstanu stěbořickým fotbalovým patriotem.
Máte nějaký předzápasový rituál?
Se dvěma hráči mám takový předzápasový pozdrav. Původně jsme ho dělali z recese, až se z něj postupem času stal rituál. A dalším, spíše nechtěným rituálem je, že když si na zápas vezmu pití, vypijí mi ho spoluhráči. :D
V kolika jste začal hrát fotbal? Popište nám svou kariéru.
Kopat do míče jsem začal ve Stěbořicích už někdy ve 4 nebo 5 letech. Asi v 7 letech jsem začal hrát za SFC Opava, kde jsem prošel všemi mládežnickými kategoriemi až do staršího dorostu U18. Poté jsem odjel na půl roku studovat do zahraničí a po návratu začal hrát ve Stěbořicích. Celou dobu se mi vyhýbala vážná zranění, ale loni jsem s v posledním zápase zimní přípravy přetrhl křížový vaz v koleni. Plastiku vazu jsem podstoupil až v září a do tréninkového procesu naskočil letos před jarní částí sezony. V Kobeřicích jsem odehrál své páté utkání, a i když se svými výkony moc spokojený nejsem, těší mě, že koleno je v pořádku. Taková zranění nepřeji žádnému sportovci!
Váš oblíbený fotbalista a tým?
Odmala fandím Liverpoolu FC! Oblíbený hráč byl vždy Steve Gerrard a ze současného kádru nejraději sleduji Coutinha.
Čemu se věnujete ve volném čase?
Teď na jaře a v létě chodím často hrát tenis a basketbal. Jinak hodně rád cestuji nebo si přečtu něco zajímavého.
Blíží se Euro. Jak si myslíte, že dopadne náš reprezentační tým? A koho vidíte za favorita šampionátu?
Věřím, že postoupíme z druhého místa se ziskem 4 bodů. Vedle České republiky budu fandit i Anglii, ale favoriti jsou pro mě Němci.
Díky za rozhovor.
Není zač, ať se vašemu webu daří.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.