ROZHOVOR S HRÁČEM 18. KOLA - Tomáš Svozil:"Zatím se cítím být platný jako hráč."

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal osmadvacetiletý univerzál Ledec, Tomáš Svozil. Tomášovi nedělá problém postavit se jako hráč do středu pole, tak jako obléct brankářský dres a hájit prostor mezi tyčemi. V minulém kole zastával právě post brankáře a vychytanou nulou pomohl k vítězství 6:0 se Struhy. Nyní přinášíme rozhovor s hráčem, který v žákovském a dorosteneckém věku prošel Hradec Králové, Mladou Boleslav, nebo dokonce Slavii Praha!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Můžete v krátkosti popsat svoji fotbalovou kariéru?
Moje fotbalová láska začínala již od 5 let, kde jsem začínal v České Skalici jako brankář a poté jsem šel ve 12 letech hrát do Náchoda. Ve 13 letech jsem přešel do Hradce Králové, kde jsem hrál rok za žáky a od 14 let jsem začal hrát za Pardubice. Měl jsem tu příležitost si vyzkoušet na 2 měsíce přípravu ve Slavii Praha, kde jsem nedostal příležitost a přešel hrát za FK Mladá Boleslav, kde jsem skončil v dorosteneckém věku 17 let - poté jsem jako dorostenec přestoupil do Pěčic, kde jsem za dorost hrál v útoku a chytal za muže po dva roky. Od 20 - 22 let jsem si dal od fotbalu pauzu. Postupem času mi fotbal začal chybět a proto přes kamaráda jsem začal hrát za Chotětov, kde nebyla dobrá parta a proto jsem šel hrát do sousedních Žerčic. To vše jako hráč v poli. Po roce v Žerčicích jsem poznal kamarády Valeše a Blažka, kteří mi doporučili Ledce a od té doby zase miluji fotbal.
Podruhé za tři kola vyhrál hlasování hráč Ledec. Sledujete v kabině pravidelně sestavu kola?
Myslím, že každý hráč v kabině sleduje sestavu kola a doufá, že se v ní ocitne. Většina má ale smůlu, protože to jsou dřeváci. (smích)
Překvapilo Vás poměrně suverénní vítězství?
Ano, překvapilo, a jsem za to moc šťastný. Děkuji všem, kteří mě podpořili v hlasování o hráče kola a doufám, že od této chvíle se to v našem týmu zpoplatní do klubové kasy.
Jak to vlastně máte s posty? V sezoně už jste se na hřišti objevil jak hráč, tak jako brankář. Který z postů je Vám bližší?
Do staršího dorostu jsem hrál na postu brankáře a od mužů jsem se tlačil více do zálohy. V našem týmu jsem veden jako záložník a doufám, že to tak zůstane. V této době zastupuji zraněného Milana Zachaře, který u nás nastupuje jako číslo jedna. Do brány bych se chtěl naplno vrátit po třicítce, zatím se cítím být platný ještě v poli.
Pojďme k víkendovému utkání, které jste s přehledem ovládli. Výsledek 6:0 vypadá jednoznačně, byl takový i průběh utkání?
Mohu říci, že na domácím hřišti se nebojíme hrát fotbal a Struhy to moc dobře pocítily.
Vám se podařilo vychytat čisté konto, která ze situací pro Vás byla nejnebezpečnější?
Situace z 90. minuty, kdy propadl míč z rohového kopu a odražený míč soupeř střelil do tyče. To bych byl divák, kdyby to trefil. :)
Jak moc si ceníte toho, že jste po prohře v Kropáčově Vrutici opět dokázali najet na vítěznou vlnu a pojistit si druhou příčku?
Porážka s Vruticí nás mrzet nemusí, Vrutice hrála výborně a věděli jsme, že jsme neodehráli špatné utkání a to nás posílilo do dalších bojů o druhé místo.
Příští kolo Vás čeká zápas na Strašnově, který na jaře ještě neprohrál. Jaký očekáváte zápas?
Na Strašnov si přivezeme svojí hru a očekávám kvalitní fotbal, který naskytne šance na obou stranách. A věřím v naše vítězství.
Co Vy a nějaké rituály, dodržujete je?
Mám, ale nechám si je pro sebe :)
Poslední otázka míří na náš portál. Sledujete ho a co říkáte na jeho tvorbu?
Fotbalunas.cz je můj oblíbený portál a moc fandím Vaší tvorbě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.