Když za mnou někdo po zápase přijde a řekne, že jsem hrál dobře, to člověka ohromně potěší, říká Muž kola Miloš Schuster

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Miloši, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Už proběhly nějaké gratulace od spoluhráčů nebo okolí? Bude vás toto ocenění stát něco do kasy v šatně?
Děkuji, gratulace žádné velké neproběhly, přítelkyně mě pochválila, že jsem šikovnej (směje se). A co se týče kabiny tak jsme měli svého zástupce i v sestavě v OP, kde Jirka Šťastný soupeřil s dvojicí z Nový Vsi. Taky se mu podařilo vyhrát tak bych mu chtěl touhle cestou pogratulovat!!
Na úvod mám pro vás takovou zajímavost. Víte o tom, že dnes je to bez dvou dnů rok, co jste vyhrál Muže kola v loňské sezoně? Patří květen mezi vaše silnější fotbalové měsíce?
Vzpomínám si, že to bylo po zápase v Borovanech, kde jsem dal dva góly, ale že by to bylo přesně rok, to si nepamatuji, ale je to asi spíš náhoda než nějaká květnová forma. Momentálně se mi daří nebo teda snažím se dávat do každého zápasu 100%, což dokáží kluci v kabině ocenit a to je pro mě největší odměna, když za mnou někdo po zápase přijde a řekne, že jsem hrál dobře. To člověka ohromně potěší.
Mladské béčko neprožilo dobrý podzim, ale po loňské zkušenosti se očekávalo tradičně silné jaro. Ani to, ale zatím neplatí. Co nejvíce trápí B tým na jaře a vlastně i průběhu celé sezony?
Myslím, že je to hlavně kvůli tomu, že trenér dává šanci mladým klukům na důležitých postech. Na stoperu hrajou kluci, kterým je 20. Občas se vloudí chybička, ale za to se na ně člověk nemůže zlobit, a kde jinde se to mají naučit než v béčku. Takže si myslím, že to je správná cesta a to že nejsou vždycky výsledky podle představy, to se hold stane.
O víkendu jste hostili doma Štěpánovice, které na jaře nezískali ani bod. V zápase jste byli, dá se říci favoritem, ale nakonec se konalo překvapení kola. Jak jste viděl utkání vy?
Podle mě jsme začali hrát až ve 20. minutě kdy to bylo už 0:2. My do nich pak bušili jak hluchý do vrat a nic. Kdybych dal gól v první půli z těch několika střel, co jsem měl tak jsme zápas otočili.
Ačkoli jste měl sobotní zápas v nohách. Tradičně jste odehrál i celý zápas za béčko. S fyzičkou tedy u vás asi není problém? Jak vypadá pondělí po víkendových zápasech, ozve se únava?
Přiznám se, že ty druhý zápasy posledních deset, patnáct minut dohrávám silou vůle, abych pomohl týmu. Jelikož nestíhám tréninky kvůli škole tak to s fyzičkou není úplně nejlepší, ale je mi 22 let tak musím něco vydržet.
Jste nejlepším střelce B týmu s šesti brankami. Máte nějakou metu, kolika branek byste chtěl dosáhnout? Jste rád, že vedete střelecké statisticky béčka nebo byste byl raději, kdyby byl v týmu nějaký vyloženě kanonýr, na kterého by se dalo hrát?
Určitě by bylo lepší, kdybychom měli vyloženýho střelce, ale to je naše trápení už dlouhou dobu. Časem tuhle roli přebere Tomáš Linhartů, zatím se o ty góly musíme nějak podělit. Co se týče nějaký mety, tak v Mladým se vedou statistiky vždy za kalendářní rok takže bych chtěl dát 10 branek na jaře a 10 na podzim, ale pokud se mi bude dařit herně a týmu výsledkově a dám jeden gól za celej rok tak proč ne.
Mladé B je na 8. místě tabulky a musí se koukat pod sebe. Byla by to v Mladém velká komplikace, kdyby se nepodařilo udržet B tým, nebo tyhle obavy zatím neřešíte?
Asi nikdo si nechce připustit, že bychom spadli a hráli IV. Třídu, ale na poslední Kameňák máme asi 9 bodů a je před náma ještě hodně zápasů, ve kterých můžeme vyhrát, takže ještě nějaký body přidáme.
V dalším kole jedete do Trhových Svinů. Jaké jsou plány před zápasem, chystáte se nějak speciálně na soupeře?
Příprava na soupeře je taková, že ráno s áčkem budeme hrát šlágr kola proti Nový Vsi, kde samozřejmě chceme vyhrát a jak budeme rozehraný tak pak přejedeme i Sviny. Né, to by bylo hezký, ale myslím, že nás čekají dvě náročná utkání, ale když do obou půjdeme na maximum tak je můžeme vyhrát.
Vy jste minule zmínil, že jste madridista. Takže s finálovou dvojící Ligy Mistrů jste maximálně spokojen? Kdo si myslíte, že zvedne ušatý pohár?
Nemůžu říct nic jinýho než že Real, ale když jsem tady tipoval naposledy LM tak Real vypadl s Juventusem, takže doufám, že tentokrát budu mít pravdu.
Pomalu se blíží fotbalový vrchol sezony ME 2016. Kdo je váš favorit na zisk titulu a jaké šance dáváte českému týmu? Označil byste i nějaký tým jako černého koně turnaje?
Pro mě jsou favoriti Němci a Anglie s formou jakou mají Vardy a Kane, nejsou úplně bez šance. Český repre bych samozřejmě přál, aby udělal nějaký pořádný úspěch, ale v té skupině v jaké jsou, to bude nesmírně těžké a třeba právě Chorvaty bych považoval za černý koně Eura, protože jména jako Kovačič, Mandžukič a spoustu dalších mají zvuk a o kvalitách Luky Modriče nebo Rakitiče nemůže být ani sporu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.