Můj úkol je zajišťování obrany a zastavování útoku soupeře, podpora útočných akcí je bonus, říká střelec vítězné branky Nového Hradce z minulého kola, Ondřej Vik.

Hráčem uplynulého kola se stal záložník Nového Hradce Králové Ondřej Vik.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Poslední zápas s Vrchlabím rozhodla vaše branka. Jak byste toto utkání zhodnotil?
Na zápas do Vrchlabí jsme opět jeli v kombinované sestavě i s podporou hráčů z „béčka", kteří předchozí den hráli utkání na domácím hřišti. Přesto jsme do utkání vstoupili aktivněji a v prvním poločase jsme měli více ze hry a vypracovali si více než tři stoprocentní gólové situace. Ale protože neradi rozhodujeme zápasy už v prvním poločase a máme rádi dramatické koncovky utkání, využili jsme pouze jednu příležitost, kdy po střele Tomáše Matějky se míč odrazil od břevna zpět do hřiště a já už ho jen s klidem uklidil hlavou do branky. Druhý poločas jsme už dali více prostoru soupeři, aby si na svém domácím hřišti taky trochu zahrál a hrozili jsme spíše z brejků. Několikrát se nám podařilo přečíslit soupeře a měli jsme několik dalších možností ke vstřelení branky, ale nevyřešili jsme dané situace ideálně. Naštěstí se hráčům Vrchlabí nepodařilo ze závěrečného tlaku vstřelit branku, a proto jsme se radovali ze zisku tří bodů.
Gól proti Vrchlabí byl vaší první trefou v sezoně, jaká je vaše role v záloze Nového Hradce?
Za vstřelený gól jsem samozřejmě rád, a to hlavně kvůli tomu, že rozhodl o výsledku utkání v náš prospěch. Přesto moje role v týmu určitě není o střílení gólů a tuto roli zastávají spíše moji spoluhráči. Můj úkol ve hře je spíše zajištění obrany a zastavování útoků soupeře z pozice defenzivního středního záložníka. Podpora útočných akcí je v mém případě spíše bonus.
Po loňské sezoně, kterou jste zakončili na desátém místě, se nyní pohybujete na místě čtrnáctém. Jak často se ve Vaší kabině skloňují záchranářské starosti?
Postavení v tabulce a záchranářské starosti samozřejmě v kabině řešíme trochu více než starosti o postup :) . Naše pozice bohužel není ideální a všichni si to uvědomujeme. Proto se snažíme ke každému utkání přistupovat zodpovědně a s vůlí získat body v co největším počtu zápasů. To se nám v jarní části sezony daří zatím velmi dobře, ale bohužel body získávají i naši soupeři v boji o sestup, takže strašák v podobě sestupu do B třídy je stále aktuální. Ale aspoň máme stále motivaci hrát naplno a naše zápasy mají náboj až do závěrečného hvizdu.
Čemu připisujete současné postavení Nového Hradce v tabulce?
Naše postavení v tabulce připisujeme hlavně nepovedené podzimní části, kdy jsme sice nehráli o moc hůř, ale získali jsme pouze 12 bodů. To bylo ovlivněno hlavně tragickou koncovkou a často i chybami v obraně. V zimě náš tým navíc opustili tři hráči z A týmu a proto musíme často improvizovat při skládání sestavy na utkání. Ale V jarní části se nám vede o mnoho lépe a získali jsme již 16 bodů a to je ještě 6 zápasů před námi. Zlepšili jsme hlavně hru v obraně a v přechodu do útoku. Pokud ještě dokážeme proměňovat naše tutové šance, budeme určitě spokojení. Velký podíl na zlepšení má náš bývalý spoluhráč a aktuální trenér FCNHK Ondřej Kolář, který nás dokáže namotivovat, jeho tréninky mají smysl a jsou pro nás hlavně zábavou. Navíc jsme všichni z týmu i dlouholetí kamarádi mimo hřiště, a tak se hrou hlavně chceme bavit, abychom si po zápase mohli vítěztví vychutnat u piva.
O víkendu hostíte hradeckou Třebeš, vnímáte takové zápasy jako vyhrocená derby?
Zápasy s Třebší jsou pro nás a naše fanoušky vždy zajímavé. Přece jenom na jejich hřiště bych z našeho, pomalu kamenem dohodil. Takže pro diváky je toto utkání atraktivní a díky vytvořené kulise má často i velký náboj. Jako vyhrocené bych je vyloženě nedefinoval, ale nikdy není nouze o tvrdé souboje a touhu vyhrát. Z podzimní části jim máme každopádně co vracet, takže my určitě zápas neodchodíme a soupeři nic ulehčit nehodláme.
Co od tohoto zápasu očekáváte, jaký tipujete výsledek?
Očekávám utkání plné soubojů a útočných akcí a samozřejmě i velkou návštěvu diváků. Rádi bychom navázali na naše poslední výsledky a doma určitě chceme vyhrát. Můj tip je 3:1 pro Nový Hradec. Ale za výsledek 5:0 jako odplatu za podzimní zápas v Třebši se rozhodně zlobit nebudeme. Cíl je každopádně jasný. Utkání vyhrát a večer to s klukama pořádně oslavit :)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.