O záchranu jsme hrát nechtěli, tvrdí Stanislav Zámorský z Bystřice

Přinášíme vám rozhovor s hráčem kola Stanislavem Zámorským. Je prvním hráčem Bystřice pod Hostýnem,který naši anketu vyhrál.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stando, gratulujeme vám k výhře. Zvítězil jste dost těsně, sledoval jste průběh hlasování?
Děkuji. Průběh hlasování jsem sledoval a vítězství mě potěšilo, i když bylo opravdu hodně těsné.
Víte o tom, že jste první hráč Bystřice, který naši anketu vyhrál?
Ano, vím o tom a doufám, že nebudu ani poslední.
V Slušovicích váš tým hrál o důležité body. Bylo kvůli tomu utkání nervózní? Jak zápas probíhal?
Máte pravdu, jsou to hodně důležité body, ale pro nás je momentálně ohromně cenný každý bod, ne jenom ten ze Slušovic. Určitě jsme věděli, že jde o hodně, ale já osobně jsem necítil žádný velký tlak, spíše jsme všichni byli na tento zápas zdravě nahecovaní, což se projevilo na vstupu do zápasu, kdy jsme Slušovice přehrávali a poločas mohl skončit i vyšším rozdílem.
Jak padla vaše branka?
Byla to poměrně snadná situace, brankář soupeře po střele vyrazil balón před sebe a pro mě již nebyl problém vstřelit branku.
S umístěním na 11. místě asi v Bystřici moc spokojení nebudete, je to tak?
Určitě spokojení nejsme, do sezóny jsme nešli s tím, abychom hráli o záchranu. Nicméně jsme tam, kde jsme a nezbývá nám nic jiného než se s tím poprat.
V čem podle vás Bystřice momentálně nejvíce ztrácí oproti jiným týmům?
Určitě je to proměňování šancí, nepadá nám to tam. Herně se dokážeme vyrovnat i lepším týmům, nicméně nedokážeme přidat nástavbu v podobě gólu.
Do konce sezóny zbývá 6. kol, kolik bodů musíte podle vás uhrát, abyste měli jistotu záchrany v soutěži?
Všeobecně se tvrdí, že jistota záchrany je 30 bodů, je otázkou, jak to bude tento rok, ale myslím, že na záchranu nám bude stačit uhrát dalších 7 bodů.
Kde všude jste za svou fotbalovou kariéru působil a co vás přivedlo do týmu Bystřice?
V žácích jsem začínal v Sokolu Pavlovice, následně jsem pak přestoupil do Sokolu Domaželice. Potom jsem v dorostu přišel do Bystřice, kde se hrála tehdy dorostenecká divize. Od té doby působím pod Hostýnem.
Máte nějaký fotbalový nebo sportovní vzor?
Vzor vyloženě nemám, ale mezi mé oblíbené sportovce patří Jaromír Jágr. Mezi fotbalisty potom sympatizuji s hráči jako Christian Eriksen, Luka Modrič nebo Lionel Messi. Všichni to jsou úžasní hráči.
Příští zápas hrajete v Baťově. Jak se vám osobně hraje na jejich umělé trávě? Jaký výsledek očekáváte?
Osobně se na umělou trávu moc netěším, nehraje se mi na ní dobře, ale nedá se nic dělat, povrch je pro všechny stejný. Určitě to bude bojovné utkání, domácím půjde také o hodně, ale doufám, že si body odvezeme my.
Sledujete právě probíhající MS v hokeji?
Samozřejmě sleduji, z reprezentace jsem nadšený, v dosavadních zápasech ukázali ohromný zápal pro hru, nadšení a charakter. Myslím, že tohle hokeji na minulých MS chybělo, tak pevně věřím, že to povede k nějakému dobrému umístění.
Chtěl byste na závěr někoho pozdravit?
Chtěl bych pozdravit svoji přítelkyni, rodinu a všechny kamarády, celou kabinu a všechny, kteří si udělali čas a hlasovali, všem jsem jim za to vděčný.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.