ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 21.kolo Vysočina | 1.B třída sk. A, 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Jan Starý z Košetic. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, byl jste fanoušky fotbalunas.cz zvolen hráčem 21. kola I.B třídy sk.A. Zkuste si vzpomenout na víkendové utkání a zhodnoťte ho z Vašeho pohledu.
Dobrý den Davide. Na začátku bych chtěl poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali. Jsem rád, že každý, kdo vyhraje hráče kola má takovou fanouškovskou základnu. Když se vrátím k víkendovému utkání proti týmu z Mírovky, tak jsem byl až překvapen, jaké to bylo utkání. Hosté hráli převážně nakopávané míče a to pro naší obranu bylo většinou snadné sousto. My jsme se snažili hrát naší hru ze zajištěné obrany a rychlých krajových hráčů a povedlo se nám to. Jsem i rád, že naše obrana, včetně Honzy Jíši, hrají zodpovědně. Co se týká šancí, ty byly na obou stranách, ale produktivita se zaslouženě přiklonila k nám.
Výsledek 4:0 vypadá jako pohodový, bylo tomu tak?
Myslím si, že výsledek měl být úplně jiný, než 4:0. Mohlo padnout mnohem víc gólů. Sám jsem spálil 2 stoprocentní šance. Každý zápas máme dost šancí, jen si dát záležet na koncovce a proměnit je.
V tomto zápase jste vstřelil dvě branky a velmi tak pomohl k výhře nad Mírovkou. Můžete nám je popsat?
Dva góly byly důležité. Pomohlo nám to upevnit 1. místo v tabulce s náskokem 5ti bodů. To je pro mě zásadní. První branka padla po přímém kopu Pavla Papeže, který jsem hlavičkoval do brány na přední tyči, a nakonec to tam padlo. Druhou branku jsem měl opět od Pavla Papeže naservírovanou před samotného brankáře na hranici penalty a neměl jsem těžkou úlohu míč uklidit k tyči, i když si to Lukáš Kubů nepřál, protože volil výsledek 3:0 v minulém rozhovoru.
V zápase padly také dvě červené karty pro hráče hostí, můžete nám přiblížit, co se dělo?
Upřímně sám ani nevím, jak přesně se to stalo, ale vím, že hráči Mírovky výrazně nesouhlasili s výrokem rozhodčího. Moc mě to ani nezajímalo. Byl jsem rád, že zápas směřoval k vítéznému konci.
A teď trošku z jiného soudku, mohl byste se nám představit, kolik je vám let a co děláte mimo fotbal, jaké máte jiné záliby?
Jsem studentem Jihočeské Univerzity v Českých Budějovicích. Studuji obor Tělesná výchova a sport. Hlavním koníčkem je pro mě budování Projektu POSÍLÍM, který se zaměřuje na individuální tréninky mladých sportovců. Mimo jiné jsem trenérem v Jihočeské Fotbalové Akademii, kde jsem hlavním trenérem ročníků 2011 a 2012 a pomáhám se staršími ročníky. Ve volném čase, i když ho moc není, díky tréninkům, rád trávím čas s přítelkyní a naším pejskem na výletech, popřípadě také rád sdílím čas se svojí rodinou.
A jedna aktuální otázka avšak mimo fotbal. Nyní probíhá Mistrovství světa v hokeji. Sledujete naši reprezentaci a jak popřípadně hodnotíte její výkony a šance na zisk medailí?
Samozřejmě Mistrovství Světa sleduji a jsem nadšený z předváděné hry našeho týmu. Podle mě jsou hráči nesmírně vděční, že mohou nastoupit na takovém turnaji a také odvádí patřičné výkony. Jen tak dál. Rád bych náš tým viděl na 1. místě. Kluci se nemají čeho bát, naopak ukázali, že nejsou žádní nazdárci z Čech.
Zpět k fotbalu. Zkuste zavzpomínat na vaše fotbalové začátky. Kdo vás k fotbalu přivedl, kde jste s ním začínal a kterými týmy jste případně za svoji kariéru prošel?
Kdo mě k fotbalu přivedl si moc nevzpomínám, ale mám dojem, že to byl můj táta, který byl na zhruba 90% mých zápasů. Od malička jsem začínal v klubu FK Pelhřimov a jsem rád za zkušenosti, které jsem mohl získat během zhruba 18ti let v tomto klubu. Nyní působím v klubu TJ Sokol Košetice a jsem rád, že jsem zapadl do týmu bez problémů.
Košetice si vítězstvím v minulém kole upevnili pozici na první příčce tabulky. Ptal jsem se všech vašich spoluhráčů a né jinak to bude i u vás, jaký je Váš názor na případný postup o třídu výš?
Můj osobní cíl je letos pomoci týmu postoupit. Jak sami vidíme, máme momentálně 5 bodů náskok. Je pro nás důležité potvrdit formu v nejbližších utkáních a neztratit ani bod.
Kterého klubu u nás nebo v zahraničí jste největším fanouškem? Popřípadě jaká fotbalová soutěž je Vám nejbližší?
Od malička jsem vychovávaný Slávista. Postupem času jsem si zamiloval Juventus FC, který je pro mě top.
Máte nějaký fotbalový vzor?
Mým fotbalovým vzorem je Pavel Nedvěd. Je to nesmírný bojovník a srdcař. To jsou podle mě v dnešním fotbale nesmírně důležité vlastnosti.
O víkendu zajíždíte do beznadějně posledního Pacova. Venkovní zápasy Vám však teď trochu skřípaly. Věříte, že to nyní v tomto zápase napravíte?
Možná bych nepoužíval slovo beznadějný. Vždycky je naděje. Rozhodně jedeme pro 3 body. Pro nás byly venkovní zápasy nesmírně těžké. Z pár posledních Humpolec, nebo Rychnov, rozhodně nebyly procházka růžovou zahradou. Každý tým předvádí lepší výkon na svém hřišti. Jsem rád, že se nám povedlo v Rychnově otočit nepříznivý stav z prvního poločasu, kde jsme se dlouho probouzeli.
Máte nějaké oblíbené číslo dresu?
Mé oblíbené číslo je 12 nebo 21, nějakou dobu jsem s nimi hrál a docela mi přirostly k srdci.
Vyhrát hráče kola se v Košeticích bere už skoro jako rutina. Ale i přesto, budete muset přispět do týmové kasy nějaké dotace nebo si hráči vyžádají spíše nějaký aperitiv?
Ještě jsem se neptal, co mě čeká, ale je mi jasné, že za letošní jaro to nebude jen tak. Honza Jíša to má určitě spočítané a ví, kdo má kolik platit.
Jsme na konci rozhovoru. Sledujete náš webový portál fotbalunas.cz? Jak jej hodnotíte?
Portál fotbalunas.cz sleduji a jsem rád, že něco takového existuje. Každý má možnost vyhrát hráče kola a je to pro mnohé hráče i určitá motivace. Pokračujte dále, spoustu hráčů je zvědavých, jak hodnotili jejich výkon fanoušci. Včetně mě.
Děkuji moc za rozhovor a přeji hodně štěstí ve fotbalovém i osobním životě.
Ještě jednou chci poděkovat za hlasy, kterých určitě nebylo málo. Děkuji za rozhovor a budu se těšit v jednom z dalších kol na další rozhovor. Díky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.