Jaroslav Linhart: Vycítil jsem šanci, že nebudu muset běhat, proto jsem si stoupl do branky

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Prvotně bych vám chtěl poblahopřát. Co pro tebe znamená toto ocenění a jaké důsledky to bude mít v kabině, respektive v klubové pokladně?
Děkuji. Toto ocenění pro mě znamená zjištění, že jsem v týmu, kde je výborná parta a hodně kluků se smyslem pro humor :) . Do klubové pokladny rád přispěji a navýším tím rozpočet na letní rozlučku se sezónou. Snad tím přispěji tomu, aby se hlavně Davidu Veselému vyvedla minimálně stejně jako ta loňská.
Jsi střední záložník, jak ses dostal do branky B mužstva?
Vzhledem k tomu, že se nám zranil brankář Moník a v úterý se tréninků neúčastní ani náš druhý brankář Šebesta, tak jsem právě na úterních trénincích vycítil společně s Davidem Veselým šanci, že si mohu stoupnout do brány a nebudu muset běhat. Po tom, co nám na 2 týdny vypadl i brankář Šebesta, tak se zkrátka aktuálně nejlepší brankářská dvojka Veselý-Linhart přesunula do branky :) .
Zdánlivá týmová nouze se pro tebe proměnila v šanci.
Ano, uvidíme, co se stane po návratu Šebiho z rekreace, ale prozatím to vypadá, že si bude muset hledat místo v poli, protože jsme s Davidem Veselým chytili šanci za pačesy :)) . K tomu bych ještě rád řekl, že jsme brankářská dvojice s nejlepšími vztahy v historii brankářů a upřímně se podporujeme. Jeho působení v Krajském přeboru je zatím neuvěřitelné.
V týmu soupeře byl tvůj bratr Marek, snažil ses, aby ti nedal gól?
Byl to jeden z mých cílů. Nechtěl jsem poslouchat řeči o tom, že mi dal branku ještě několik let. Jsem rád, že to vyšlo.
Pojďme se podívat na tvoje působení v krajském přeboru, jak hodnotíš jarní část této sezónu?
Odehráli jsme prozatím 8 utkání, dostali pouze 4 branky a jen jednou prohráli, takže spokojenost je maximální. Nyní nás budou čekat těžší soupeři, tak jsem rád, že jsme nějaké body uhráli.
Kolikrát radši nahráváš, než abys sám dal gól, dělá ti to větší radost?
Ano, často rád hledám lépe postavené spoluhráče a dělá mi radost, když tím mohu pomoct například Šímovi Dernerovi prohánět střeleckou špičku přeboru. Navíc máme několik lepších střelců, takže větší jistota je jim přihrát :) .
V čem vidíš výhody ve vašem týmu, který nyní drží 4. místo?
Myslím, že jsme dlouhou dobu pohromadě a přesně víme co od koho čekat a čeho se dá u daného spoluhráče využít. To, že je náš tým dlouho pospolu, tak to značí samozřejmě o výborném kolektivu, který zde dlouhou dobu máme. Není to jenom o chování na hřišti, ale trávíme spolu dovolené, slavíme vše, co se slavit dá a zkrátka jsme rádi, že spolu můžeme za Slavii hrát.
Jaké jsou ambice týmu do konce sezony z tvého pohledu a tvé osobní? Zatím máš na svém kontě 5 branek.
Rádi bychom uhráli 50 bodů a udrželi 4.místo. Tím bychom opět o něco vylepšili historicky nejlepší umístění Slavie HK. Osobně chci pomoct Šimonovi Dernerovi k atakování 20 gólů v sezóně. Dále mám celkem dobře rozehranou „soutěž“ v počtu žlutých karet a atakuji vítězství :) . To si samozřejmě dělám legraci, ovšem musím skončit v počtu karet před Martinem Šolcem, se kterým máme osobní soutěž o nějaký ten drink. Jemu už trochu ujel vlak a sbírá jen karty červené, ale zmiňuji to, aby si náhodou nemyslel, že jsem na to zapomněl :)) .
Chtěl by sis ještě zahrát vyšší soutěž?
Takovou ambici určitě nemám a už se to ani nestane. Jedinou možností by byl postup se Slávií HK :) .
Popiš nám prosím tvou kariéru.
To je jednoduché. Od malička jsem vyrůstal v FC HK a došel jsem od elévů až do B mužstva. Poté jsem hrál divizi v Týništi a nyní již téměř 10 let působím ve Slavii HK. A pokud se nestane nic nepředpokládatelného, tak zde i kariéru uzavřu.
Tvůj syn Kristián hraje taky fotbal. Jsi pyšný, že jde ve tvých šlépějích?
Nevím, zda zrovna v mých šlépějích by měl jít, ale jsem moc rád, že ho fotbal baví. Těší se na tréninky, na turnaje a užívá si to. To je nejdůležitější. Od malička jsme si kopali a celkově děláme veškeré sporty, tak snad mu to co nejdéle vydrží. Ale celkově jsem na něj samozřejmě pyšný a to nejen ve fotbale.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.