ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 20.kolo Vysočina | 1.B třída sk. A, 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče ve 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Lukáš Kubů z Košetic. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, byl jste fanoušky fotbalunas.cz zvolen hráčem 20. kola I.B třídy sk.A. Zkuste si vzpomenout na víkendové utkání a zhodnoťte ho z Vašeho pohledu.
Milý Davide, co Vám budu povídat, do Rychnova jsme si jeli pro tři body, které jsme si nakonec zaslouženě odvezli, protože jsme dokázali zužitkovat naše šance. Utkání to ale bylo velice těžké a to hlavně kvůli hřišti, které bylo hrbolaté a tvrdé (i u baráku mám lepší trávu…smích). Do zápasu jsme vstoupili velice vlažně a po chybě v naší obraně (o gólmanovi ani nemluvím) jsme zaslouženě dostali gól. Musím uznat, že Rychnov hrál první poločas velice dobře a k ničemu nás víceméně nepustil. Ve druhém poločase jsme začali lépe kombinovat a vytvořili si několik šancí a z toho vyplynuly naše dva góly. První gól dal po spolupráci buldoka Tomáše Vejsady, Zbyšek Tržil, který se konečně trefil (už jsem v to ani nedoufal). A druhý gól dal Leoš Hanousek, jak jinak než hlavou (tenhle kluk má neuvěřitelný výskok, musí to být černoch, jinak to není možné). No a zápas jsme dotáhli do vítězného konce za podpory našich skvělých fanoušků, kterých s námi jezdí opravdu spousta. Tímto bych jim chtěl poděkovat za podporu.
V tomto zápase jste s týmem museli obracet nepříznivé skóre, jak obtížné to bylo?
Vždycky je obtížné obracet skóre, hlavně na půdě soupeře, který bojuje o záchranu. Nakonec jsme se dokázali poprat hlavně s terénem a tři body získali. To nás určitě těší.
Je za námi zimní příprava. Účastnil jste se jí pravidelně společně s týmem, popřípadě jak se vám líbila tato neoblíbená část sezóny?
Davide, jestli myslíte přáteláky, tak ten jsem myslím nevynechal ani jeden. Ale abych běhal někde v lese a v zimě, tak na to opravdu bohužel nemám čas. Klukům se příprava určitě líbila….smích.
A teď trošku z jiného soudku, mohl byste se nám představit, kolik je vám let a co děláte mimo fotbal, jaké máte jiné záliby?
Je mi 33 let, bydlím v Rynárci a pracuji jako OSVČ. Mám úžasnou rodinu, kterou miluji. Manželku Janu, které děkuji, že mi toleruje fotbal a skvělého syna Tomáše, který nám dělá radost. V říjnu čekáme dalšího člena rodiny, na kterého se samozřejmě těšíme. Mimo fotbal momentálně běhám kolem našeho nového domku. Rád se kouknu na nějaký film nebo si zahraji nějakou hru na PC.
Zpět k fotbalu. Zkuste zavzpomínat na vaše fotbalové začátky. Kdo vás k fotbalu přivedl, kde jste s ním začínal a kterými týmy jste případně za svoji kariéru prošel?
S fotbalem jsem začínal v Pelhřimově a přivedl mě k němu můj táta (za to mu děkuji). Dále jsem byl v Žirově (rád si chodím s klukama v zimě kopnout do tělocvičny), Čejově a Pacově (na který velice rád vzpomínám). No a momentálně jsem v Košeticích, se kterými se mi povedlo postoupit z okresu do I.B třídy a splnili jsme přání panu Vejsadovi….smích.
Košetice jsou i nadále na prvním místě tabulky. Jaký je Váš názor na případný postup o třídu výš?
A třída nebo B třída, v tom bych zase takový rozdíl neviděl. Ale abych řekl pravdu, tak mě je to tak nějak jedno, jestli se postoupí nebo nepostoupí. Důležitý není postup, ale HLAVNĚ KDYŽ JE PARTA.
Kterého klubu u nás nebo v zahraničí jste největším fanouškem? Popřípadě jaká fotbalová soutěž je Vám nejbližší?
Já fandím hlavně dobrému fotbalu a je jedno, kdo s kým hraje.
Máte nějaký fotbalový vzor?
Thierry Henry, Steven Gerrard. A pak jeden kolega z týmu, protože je to srdcař, jak se patří a ty jeho úžasné skluzy jsou opravdu skvostné (taky bych chtěl takhle umět skluzovat, Zdendo) ….smích.
O víkendu vás čeká možná nejdůležitější zápas jara. A to když na vaše hřiště přijede soupeř z Mírovky, který vám šlape na paty. Jak vidíte tento souboj a jaký očekáváte výsledek?
Já bych řekl, že tento zápas není nejdůležitější, že budou mnohem důležitější zápasy. I když vyhrát doma je povinnost a hlavně kvůli fanouškům. Nebude to lehké, ale vyhrajeme 3:0 (2:0).
Máte nějaké oblíbené číslo dresu?
Je mi to tak nějak jedno, ale když jsem chtěl 14, tak pan Vejsada povídal, co to mám za manýry z Pacova. Nemohl jsem ho mít a ejhle přijde Zbyšek a má 14 (Pražák).
Vyhrát hráče kola se v Košeticích bere už skoro jako rutina. Ale i přesto, budete muset přispět do týmové kasy nějaké dotace nebo si hráči vyžádají spíše nějaký aperitiv?
Uvidíme, ale začínám si myslet, jestli nebude lepší zaplatit nějakou permanentku do protialkoholické léčebny, protože musím říct, že RUMU se tam vypije opravdu dost. Flaška mě asi nemine….smích
Jsme na konci rozhovoru. Sledujete náš webový portál fotbalunas.cz? Jak jej hodnotíte?
Ano sleduji a cením si Vaší práce, Davide. Hodnotím webový portál velice kladně a děkuji za rozhovor.
Děkuji také moc za rozhovor a přeji hodně štěstí ve fotbalovém i osobním životě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.