ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 18.kolo Plzeňský | Plzeň - Jih | III. třída , 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz Michal Fořt! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Již potřetí jste se stal hráčem kola, jaké jsou vaše pocity a proč i myslíte, že se vám toto povedlo?
Potěšilo mi to, ale všechny tři vítězství bych vyměnil za 3 body ze zápasu s Merklínem.
Jak se pro vás osobně vyvíjel váš víkendový zápas?
První poločas nás Merklín do moc šancí nepustil a sám dvakrát skóroval po hezkých střelách ze střední vzdálenosti. Do druhé půle jsem se pokusil trošku povzbudit spoluhráče a myslím, že se nám začalo více dařit, a pramenila z toho branka z přímého kopu na 2:1, poté ale naše pravá strana zaspala a domácí dovezli balon až do brány a bylo to opět o dva góly. Po chybě brankáře se nám podařilo snížit a soupeře trochu zatlačit, ale asi nám chybělo i trochu toho potřebného štěstíčka v zakončení. V poslední minutě jsem měl ještě příležitost z přímého kopu, ale zamířil jsem pouze do břevna, takže prohra 3:2.
Jaká je atmosféra vašich utkání proti Merklínu?
Atmosféra bývá vždy skvělá jelikož je to největší možné derby pro oba týmy.
Jste bývalým hráčem Merklína, jaké to je proti němu hrát a střílet branky?
Já osobně se těším na všechny zápasy proti bývalým spoluhráčům a myslím, že se mi na ně i celkem daří hrát.
Jak vy osobně vzpomínáte na vaše působení v Merklíně?
Jedině v dobrém, vždycky jsem se tam cítil jako doma a mám na Merklínské pouze dobré vzpomínky. Ať už jde o dva postupy do 1.B třídy nebo hezké roky ještě v dorostu a za starší žáky.
Byl váš víkendový zápas tak vydařený z vaší osobní strany, jak říkal i váš soupeř?
Nevím jak to viděli Merklínští, ale asi proběhla nějaká domluva že si mě mají hledět o něco více než ostatních spoluhráčů. Což se jim po většinu zápasu dařilo, já se prosadil pouze ze standartní situace a poté po chybě brankáře, kdybych to trefil v poslední minutě o 10cm níž asi bych řekl že to byl dobrý zápas.(úsměv)
Teď váš tým o víkendu nečeká jednoduchý soupeř, na co se zaměřujete v zápasech proti týmům z vrcholu tabulky a zda máte nějakou speciální přípravu?
Asi se budeme snažit pečlivě bránit a spoléhat na to že se nám otevřou vrátka v obraných řadách soupeře a nějakou šanci využijeme.
Rozhodčí jsou často skloňovaný aspekt zápasu, jak hodnotíte úroveň rozhodčích ve vaší soutěži a obecně v Čechách?
Myslím, že je tu dost lidí, kteří pískají, protože mají fotbal rádi a je to na jejich výkonech vidět, snaží se s hráči komunikovat a nemají zapotřebí se na trávníku nijak zviditelňovat.
Korupce ve světovém fotbale je poměrně ožehavým tématem, co si vy osobně myslíte, jak moc je korupce ve fotbale na té nejvyšší úrovní přítomna?
Je pravda, že když sleduji některé zápasy Synot ligy, nebo nejvyšších evropských soutěží, musím se občas vážně zasmát tomu co rozhodčí přehlíží(Váchův brankářský zákrok, penalta na Vardyho a podobně). Korupce ve fotbale je a bude, zároveň ale rozhodčí dělají chyby a v dost případech se to dá pochopit, je to asi jako když někdo mine prázdnou bránu z pěti metrů...a že už se mi to párkrát stalo(smích).
Kdo je podle vás nejlepší profesionální trenér současnosti?
Jürgen Klopp, líbí se mi jak žije s týmem a dokáže z hráčů vyždímat to nejlepší.
Moc děkuji za rozhovor a přeji vám i vašemu týmu mnoho úspěchů!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.