Jan Beránek - Baví mě to v Hlušicích. Skvělí trenéři, fanoušci, spoluhráči, prostě to, co v klubu hledáte

Hráčem 20.kola se stal Jan Beránek z klubu SK Čechie Hlušice B. Honza podal neuvěřitelný výkon a to i přes to, že předtím o víkendu hrál jak za Áčko, tak i za dorost. Honza se stal v letošní sezoně hráčem kola podruhé. Když jsme ho požádali o rozhovor, tak nám rád vyhověl.



Jeho kariéra začala v první třídě, když ho bratr dotáhnul k fotbalu. Začali chodit na tréninky a občas hráli i za dorost. Sice hráli třeba jen 8 minut, ale byl rád, že si zahrál. Poté se spojili s Lužcem a fotbal ho pod vedením nejmenovaného trenéra přestal bavit. Byl jen na pár zápasech, ale za ten jeden rok toho moc nenahrál. Následně se s bráchou vrátili do Hlušic, kde jim založili žáky. Byli tým, který se vždy držel uprostřed tabulky. Po žácích na ně čekal mladší dorost, kde se jim docela dařilo. Poté hráli tři roky Jičínské kadety a na jaře toho roku se jim podařilo vyhrát 10 zápasů z 12. Měsíc nebo dva, po jeho 16. narozeninách, si šel zahrát za Béčko do Lovčic, kde dokázali v desíti hráčích uhrát remízu. Trenérovi se jeho výkon líbil a tak hraje už pravidelně za béčko. S Dorostem hrají KS Dorostu.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hráče kola za zápas v Kobylicích. Jaký to byl zápas z tvého pohledu?
Byl to velice složitý zápas. Kobylice nabraly přes zimu nové silné posily, my při velké marodce přijeli s pár hráči, kteří vůbec za Béčko, ani Áčko nehrají. Ale chtěli jsme uhrát aspoň remízu.
Bylo to tak jednoznačné v druhém poločase?
Zas tak bych to nebral, jediné co nám velice uškodilo, bylo povolení u bránění Jiřího Dítěte, kterého jsme do konce poločasu bránili skvěle. Poté přišla, z mého pohledu naprosto nesmyslná, červená karta. Žádné hrubé sprosté slovo a už vůbec ne na rozhodčího nepadlo. Poté už se s tím nedalo nic dělat.
Nemohli jste přidat víc gólů?
Mohli jsme v poločase vést už 2:0, ale bohužel jsme šance neproměnili. V druhém poločase, už jsme jen bojovali aspoň o gól, který jsme vstřelili, ale bohužel už to bylo 4:0.
Jak se ti bránili kanonýři Kobylic?
Nebylo to tak složité, jak jsem si při střídání, kdy přicházel na hřiště Jirka Dítě, myslel. Z mého pohledu jsem vše, co se dalo, ubránil. Ale není moc příjemné bránit hráče jako je Dítě nebo Hrubeš.
Musím se tě zeptat? Jak ses cítil po tom zápase, když jsi měl v nohách tři víkendové zápasy?
Bohužel jsem byl zničený už po zápase s dorostem. Počítal jsem, že budu hrát poločas, nikoliv celý zápas. Ono hrát 180 minut, po sobotním zápase Áčka a poté dorostu, je už tak opravdu hodně a poté dalších 90? Nečekal jsem, že to vydržím, ale po zápase to bylo docela peklo, musel jsem si 1 den odpočinout od školy: D.
Souhlasíš se mnou, že dva zápasy za víkend jsou v pohodě?
Ani tohle není jen tak. Záleží na tom, jestli jsou dva zápasy v jeden den, nebo v sobotu zápas a další v neděli. V Myštěvsi jsem taky musel odehrát dva zápasy po sobě, jelikož jsme měli trojzápas a také to nebylo jen tak, protože únava už u konce zápasu je opravdu veliká.
Za dorost jsi vstřelil i branku. Jak padl ten gól?
Po poločase jsme prohrávali 3:0, musel jsem jít na hrot a zkusit vstřelit gól, který jsem po úniku na samotného brankáře dal, ale vůbec jsem si ho neužil, museli jsme vzít míč a hrát dál. Spoluhráč Dominik poté přidal na 2:3, ale i tak jsme poté selhali a prohráli 2:5.
Vyhovuje ti to na stoperu, nebo bys raději hrál víc nahoře?
Já hraju všude. Je mi jedno jestli hraju v zadu, v útoku, nebo v záloze. Není střední záložník, jdu hrát střed, není obránce, hraji obranu. Většinou za dorost a áčko hraju teď útok a za béčko v obraně. Ale baví mě všechno, hlavní je splnit svou práci.
Máš nějaký oblíbený klub, nebo hráče?
Ano, jsem fanoušek Chelsea. Nejraději mám Edena Hazarda a Franka Lamparda.
Jsi technik, anebo bojovník? Máš rád parádičky?
Jsem bojovník. Technika mě moc nezajímá. Hlavní je umět obehrát hráče, ubránit hráče a předběhnout hráče. Když umíte tohle, nepotřebujete žádné parádičky typu patiček atd. To si raději nechám na fotbálek venku.
Jak by ses popsal jako fotbalista?
Jak už jsem řekl, jsem bojovník. Baví mě to v Hlušicích. Skvělí trenéři, fanoušci, spoluhráči, prostě to, co v klubu hledáte. Jsem typ hráče, který se nevykašle na zápas, když jsem zrovna nějak nemocný, nebo zraněný. Za poslední 3 roky jsem za dorost vynechal pouze 2 zápasy. Když trenér řekne, jdu i za áčko, prostě pomoci za každou cenu, to je pro mě nejdůležitější.
V příštím kole hrajete s Červeněvsí. Budou body?
Máme stále stejnou vysokou marodku, takže musíme bojovat o všechno. Já jsem samozřejmě v pohodě, ale hrajeme s dorostem v Předměřicích.
Stal ses podruhé hráčem kola. Chtěl bys něco vzkázat fanouškům?
Ano, všem děkuji za všechny hlasy a jsem za ně velmi rád. Fanoušci Hlušic jsou prostě skvělí.
Odkaz na rozhovor z 8.kola
http://fotbalunas.cz/rozhovor/1006/jan-beranek-moje-hlavni-ambice-je-hrat-za-sk-cechie-hlusice-a/

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.