Lukáš Synek, hráč kola: Střelec musí být tak trochu sobec

Hráčem sedmnáctého kola III. třídy sk.B se stal radimský Lukáš Synek. Lukášovi se v utkání spolu s týmem dařilo, třemi brankami v druhé půli otočil skóre a Radim porazila Dobré Pole 5:3. Lukáš nám ochotně odpověděl na pár otázek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, gratuluji k zisku ocenění Hráč kola. Nejprve se, prosím, trochu představte čtenářům webu Fotbal u nás.
S fotbalem jsem začal v pěti letech a to právě ve Viktorce, kde hraji dodnes. I přes nabídky jít hrát do jiných týmů jsem zde zůstal a myslím, že i zůstanu. Nejvíce vzpomínám na trenéra Petra Šafránka, který mě trénoval snad od přípravky až do dospělého fotbalu.
Který post v sestavě vám nejvíce vyhovuje? Cítíte se být spíše defenzívní nebo ofenzívní?
Vyhovuje mi střed zálohy, kde jsem stále v kontaktu s míčem a dostávám se nejvíc do hry. Za A tým nastupuji na levé záloze, ale to mi také nevadí. Preferuji ofenzivní hru a jít za tím vstřelit nebo nahrát na gól. Ale je jasné, že na defenzivní úkoly se také nesmí zapomínat.
Celkově už jste dal v ročníku III. tř 7 branek z toho pět na jaře. Střílí vám to lépe?
Musím říci, že v jarní sezóně mi tam góly padají více jak na podzim a snad tomu bude tak i nadále. Určitě tomu pomohla příprava s A týmem, která je na jiné úrovni. Je to, ale práce celého týmu a jsem rád za každý gól, který dá kdokoli ze spoluhráčů.
O víkendu jste hattrickem otočil skóre. Popište trochu gólové situace.
První můj gól byla už jen "doklepávačka" do prázdné brány, kdy se hezky uvolnil Kuba Kovařík a vystřelil na bránu. Gólman míč vyrazil přímo mě do běhu a já už ho jen uklidil do brány. Druhý gól padl po krásně zahraném rohu, kdy jsem se dostal před obránce a hlavou jsem nasměroval míč do brány. Třetí gól padl po soupeřově chybě na půlce, kdy jsme běželi 3 na 3. Vzal jsem míč a utíkal směrem na bránu. I přesto, že jsem mohl nahrávat dvěma spoluhráčům, tak jsem se zachoval trošku sobecky a vystřelil ještě před vápnem po zemi a spadlo to tam. Tímto se také spoluhráčům omlouvám. :-)
Kolik jste dal nejvíce v utkání branek? Případně který povedený gól si vybavujete.
V mládežnických soutěžích se mi povedlo vstřelit i pět branek za zápas a několikrát hattrick. V dospělé soutěži už je to těžší a myslím, že právě hattrick z posledního zápasu je nejvíce gólů, co jsem dal. Každá branka je pro mě důležitá, protože tím pomáhám týmu, ale vybavuji si branku po pár vteřinách hry, ještě když jsme hráli okresní přebor. V derby proti Pečkám jsme rozehráli, já dostal míč před vápnem, kde jsem vystřelil a míč zapadl přímo do růžku. Byl to rychlý, hezký gól a ještě v derby.
Patříte více do kádru "A" nebo "B"? Co ještě potřebujete zlepšit, abyste se více prosadil?
Patřím spíše do kádru B mužstva, kterému dělám kapitána, ale dostávám možnost nakouknout i do Áčka, kde je hodně hráčů mého věku a to dělá podle mě dobrou partu, která teď v Radimi je. Ale zároveň tu je i obrovská konkurence, což je určitě pro fotbal dobře. Rád bych zlepšil fyzičku. Ve III třídě to není až tak velký problém, ale 1.A třída už je o něčem jiném.
Který český a který zahraniční klub a hráče máte v oblibě?
Český klub je jasný. Je to Sparta Praha, které fandím už od malička. Ze zahraničních klubů rád sleduji Bayern, nebo Barcelonu pro jejich kombinační styl hry. Vyloženě oblíbeného hráče nemám, obdivuji kvality všech profesionálních hráčů.
Čím se bavíte v soukromí?
Největším koníčkem je pro mě fotbal. Hraji také 2. ligu v malé kopané v Milovicích, kde se nám také velmi daří. Dalším koníčkem je hokej, ale rád si také odpočinu při posezení s přáteli, nebo u nějakého filmu.
Toleruje či dokonce podporuje vaše partnerka fotbalové aktivity?
Toleruje a musím říci, že mě i velmi podporuje. Chodí mi fandit a i to je možná jeden z důvodů, proč se mi na jaře daří.
Co si dáte před utkáním k obědu?
Jídlo moc neřeším. Naštěstí nemám problém si dát před zápasem kachýnku s knedlíkem, nebo něco podobného.
Jaká je vaše nejkrásnější historka s fotbalem (hráčská či divácká)?
Historek je mnoho a nejvíce jich je asi z dorostenecké soutěže, kdy jsme měli opravdu skvělou partu a fotbalem jsme se bavili. Rád vzpomínám na první zápas v dorostu, když jsme vycházeli 4 kluci z žáků. V poločase jsme prohrávali 3:0 a v druhém poločase se nám povedlo otočit na 3:4 a 4 góly jsme dávali právě my noví dorostenci. Tak jsme se pěkně v dorostu zapsali. :-)
Lukáši, děkuji za odpovědi a přeji další krásné fotbalové momenty.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.