Hráč 11. kola - Adam Škola (Heřmánkovice) - "Z lavičky by se trénovalo snáz"

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jsi hráčem 11. kola, prvního jarního kola, co to pro tebe znamená?
Co to pro mě znamená... Těžko říct, jde mi spíše o týmové pojetí hry a týmové hodnocení. Přeci jenom je to kolektivní hra. Jinak je to pěkné. (smích)
V zápase proti Stárkovu vaše obrana soupeře skoro k ničemu nepustila hlavně perfektní obraně v čele s tebou. Jaký je recept na tak dobrou obranu?
Recept na dobrou obranu... No tak především je to o důslednosti, zodpovědnosti a trochu taky agresivitě. Na obraně to stojí, pokud se udělá chyba v útoku, tak se tomu dá ještě zabránit, ale když udělá chybu obránce, většinou to smrdí brankou.
Za tvými zády na podzim hájil branku Heřmánkovic tvůj bratr Honza Škola, který ale do prvniho jarního kola nezasáhl. Jaké to je mít mladšího bráchu ve svém týmu a proč do 11. kola nezasáhl?
Honza je momentálně zraněný. Nejspíš natažené kolenní vazy, takže si dává odpočinek. Doufám, že už se brzo uzdraví a vrátí, stejně tak Honza Pražák. Brácha ještě sbírá zkušenosti, ale i tak si své odchytá a má svou kvalitu. Je to dobrý pocit mít ho za zády. Chytá výborně! Dle mého názoru, nejlepší gólman soutěže!
Jsi nejen hráč Heřmánkovic, ale i jejich trenér. Jak je složité dirigovat tým ze hřiště?
No kdyby jenom trenér... Je to složité, to bez debat. Z lavičky by se to dělalo snáz. Občas na kluky houknu, ale vetšinou to není moc potřeba, sami vědí, co mají hrát, už nejsou děti. Spíš je zapotřebí se pořádně hecnout.
Máš nějaký fotbalový vzor?
Fotbalový vzor nemám. Fotbal beru jako koníček a zábavu, navíc na téhle úrovni to jinak ani nejde :-) Mám spíše oblíbeného hráče, kterým není nikdo jiný, než Sergio Ramos :-)
Zažil jsi něco neobvyklého na hřišti, například nějakou kuriozitu?
Od běhání psů po hřišti, až po zlomené nohy... Od všeho něco :-) Nic neobvyklého. (smích)
Jaké jsou ambice Heřmánkovic? Chcete postoupit o třídu výše?
Na tuhle otázku je zatím ještě těžké odpovědět. Názory se liší. Každopádně, bychom chtěli pokračovat sezónou bez jediné prohry. Třešničkou na dortu by určitě bylo nejvíce vstřelených branek a zároveň nejméně obdržených.
Další zápas hostíte nepříjemné Martínkovice? Co od zápasu očekáváte?
Terén bude určitě těžký, ale oba týmy to budou mít stejné. My máme výhodu, že hrajeme doma a odtud se jen tak body nevozí a uděláme všechno proto, aby tomu nebylo jinak! Každý soupeřův tým má svou kvalitu a ani jednoho z nich nikdy nepodceňujeme. Bude to těžké!
A na závěr. Chtěl bys vzkázal přes redakci fotbalunas.cz něco pro fanoušky?
Fanouškům bych chtěl vzkázat, aby pořádně fandili! (smích) Hrajeme to přeci i pro ně a kvůli nim. Dvanáctý hráč na hřišti se vždycky hodí!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.