Z gólu jsem měl velkou radost, zvlášť když jsem se přesvědčil, že se skutečně jedná o soupeřovu bránu, říká obránce Třebše Daniel Tesař

Hráčem uplynulého kola se stal hráč Třebše Daniel Tesař. Mladý obránce hradeckého týmu se v našem rozhovoru zmínil o svém prvním gólu i o uplynulých zápasech Třebše. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
O víkendu jste porazili Nepolisy 3:0. Výhru o dva a více gólů jste si naposledy připsali ještě na podzim, v rámci třináctého kola na hřišti Miletína. V čem byl zápas s Nepolisy jiný?
Osobně si myslím, že tři góly a více jsme mohli vstřelit i v jiných zápasech. Bohužel se nám většinou nepodaří naše šance proměnit. Zápas s Nepolisy byl jiný v tom, že se nám z některých vytvořených šancí podařilo skórovat.
Váš gól z osmé minuty v zápase s Nepolisy byl vaším prvním v sezoně. Jak jste svoji premiérovou trefu prožíval?
Vzhledem k tomu, že moc gólů nedávám a většinou vsítím gól spíš do vlastní brány, tak jsem ani nevěděl jak to správně oslavit. Samozřejmě jsem měl velikou radost, protože to byl můj první gól za muže. Zvlášť když jsem se přesvědčil, že se skutečně jedná o soupeřovu bránu!
Ve včerejší dohrávce šestnáctého kola nestačila Třebeš na Kunčice. Co způsobilo, že se vám nepodařilo navázat na zápas s Nepolisy?
Myslím si, že jsme zápas nezačali špatně. V prvním poločasu jsme ze začátku dostali soupeře pod tlak a měli i nějaké šance. Hlavně jsme měli spoustu standardních situací, především rohů, ze kterých se nám bohužel nepodařilo vstřelit branku. Do druhého poločasu jsme chtěli nastoupit stejně, což se nám docela povedlo. Poté nám soupeř vstřelil gól po střele z dálky, která zasáhla tyč a odrazila se přímo k volnému hráči soupeře. Pak jsme měli veliký tlak, několik velkých závarů před soupeřovou bránou, ale nic se nám nepovedlo proměnit.
Další zápas vás čeká už v sobotu. Bude to tak váš třetí zápas v sedmi dnech. Jak snášíte tak nabitý program?
Jak se říká, je lepší hrát než trénovat, takže mi to docela vyhovuje. Trenér nám dal volno, takže s regenerací určitě nebude problém.
Jaký průběh tipujete sobotnímu zápasu se Sobotkou?
Proti týmu ze Sobotky jsem ještě nehrál. Spoluhráči říkali, že je to tvrdý a nepříjemný soupeř. Navíc mají velmi aktivní fanoušky, kteří vytvoří přinejmenším zajímavou atmosféru, takže to bude velmi těžký zápas. Přesto věřím, že vyhrajeme.
Podobně jako vás spoluhráč Martin Zbořil jste v dosavadních dvaceti zápasech viděl pouze dvě žluté karty. Jste trpělivý obránce, který si rozmýšlí, jestli půjde do riskantního zákroku proti soupeři?
Většinou se snažím hrát v rámci pravidel. A i když se někdy rozvášním a pravidla poruším, tak u mě to nikdo nepozná. Přece jenom necelých 70 kilo toho moc nezmůže :)
V devatenácti letech máte drtivou většinu fotbalové kariéry před sebou, kterým směrem by se měla podle vašich představ ubírat?
Kdyby mělo být vše podle mých představ, tak teď trénuji s Realem Madrid a slavím vyřazení Wolfsburgu z Ligy Mistrů. Ale teď vážně. Rád bych zůstal ve Třebši a vykopal s ní Krajský přebor. A potom třeba ještě výš.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.