ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 17.kolo Vysočina | 1.B třída sk. A, 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal brankář Košetic, Jan Jíša. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, byl jste fanoušky fotbalunas.cz zvolen hráčem 17. kola I.B třídy sk.A. Zkuste si vzpomenout na víkendové utkání a zhodnoťte ho z Vašeho pohledu.
Utkání bylo velice těžké, my jsme v Tisu na podzim prohráli 3:0, takže jsme měli našemu soupeři co vracet. Doma (ono vlastně i venku :)) však máme v zádech famózní publikum, které nám obrovsky pomáhá a motivuje nás. Tis hrál jako tradičně velmi dobře kombinačně. Je třeba říct, že byli hosté po většinu zápasu lepším týmem, ale pouze po naše vápno, tam jejich akce většinou končily na naší velmi dobře fungující defenzivě. Do vedení jsme se dostali po rychlé akci, kdy jsme na půlce získali míč a Honza Starý postupoval středem hřiště směrem k brance Tisu. Hostující obrana trošku zbytečně stále couvala a mírně se rozestupovala, což poskytlo Honzovi čas a prostor pro zakončení. Střela bodlem po zemi na mokrém terénu, je pro brankáře noční můra, takže není divu, že z toho byl gól. Ve druhé půli se hosté snažili dobýt naší branku, ale vedlo to pouze k několika závarům před naší brankou, které jsme ustáli bez úhony. Výhru jsme pojistili až v samém závěru utkání, kdy se po velmi dobré práci Pavla Papeže a jeho vyražené střele prosadil podruhé Honza Starý.
V tomto zápase jste dokázal udržet čisté konto, měl jste hodně práce?
Za naší obranou se čistá konta sbírají sama, protože kluci nejen v obraně mi hodně pomáhají a celý tým brání výborně. Kluci mají motivaci i v tom, že za každou nulu mají ode mě na dokopnou láhev něčeho ostřejšího na zahřátí, tak toho na mě pro jistotu moc nepouštějí. :) Práce jsem v zápase moc neměl, proto mě trošku překvapilo, že jsem byl vůbec nominován. Řešit jsem musel, co si tak vzpomínám, pouze jednu vážnější situaci a to velkou šanci Tisu, kdy jeden z hostujících hráčů objevil sám v rohu malého vápna. Jeho střelu jsem však nadvakrát zpacifikoval.
Nemáte jako gólman někdy chutě jít si občas vstřelit gól? Mnoho brankářů je známých tím, že si chodí třeba zahrát za B-týmy do útoku či kopat penalty?
Abych řekl pravdu, tak ani ne. Občas si říkám, když sleduji zápas od branky, že tohle či tamto by šlo udělat jinak a lépe, že je to přece tak očividné, proč to ten hráč udělal jinak. Když pak ale je člověk v té situaci sám, tak to tak očividné není. Na penalty bych si asi věřil, ale u nás je má předplacené Aleš Vejsada, u kterého si v posledních letech nepamatuji, že by nějakou v zápase nedal.
Je za námi zimní příprava. Účastnil jste se jí pravidelně společně s týmem popřípadě jak se vám líbila tato neoblíbená část sezóny?
Účastnil jsem se pravidelně, byť jsem pár tréninků také vynechal. Zimní přípravu nemá asi nikdo rád, ale já jí beru jako nutné zlo, bez kterého to prostě nejde. Navíc se vždycky těším na závěr každého zimního tréninku, protože to hrajeme pokaždé volejbal, což se u nás bere dost prestižně a vítězství v něm je hodně ceněné.
Na chvíli odběhneme od fotbalu. Stal jste se hráčem kola už na podzim, ale i přesto, představte se nám znovu trošku :)
Pořád se jmenuji Jan Jíša, pořád jsem z Košetic, ale už mi není 24, nýbrž 25 let... :) Pracuji a přes týden bydlím v Praze, rád sportuji, čtu scifi a fantasy literaturu, hraji počítačové hry a trávím čas s přáteli. Vůbec nejraději pak trávím čas po boku své přítelkyně při sledování filmů, procházkách či konzumaci dobrého jídla a pití.
Máte nyní nějaké osobní cíle v životě?
Jak káže tradice, muž by měl zasadit strom, zplodit syna a postavit dům. Tyto cíle mám i já, navíc pak bych byl rád, aby má rodina a okolí bylo šťastné a spokojené.
Pamatuji si, že jste říkal, že fandíte Spartě. Co říkáte na její letošní jízdu v EL a dvojzápas s Villarrealem?
Je to super počin a hrozně klukům fandím. V jarní části Evropské ligy se mi výkony Sparty hodně líbily, byť tam bylo v některých fázích i trocha štěstí, ale to přeje odvážným. Pro Spartu je to skvělá zkušenost, pro český fotbal pak možnost ukázat se ve světě a konfrontovat řadu hráčů patřících do reprezentace s kvalitními evropskými týmy. Ve skrytu duše pak doufám, že Villarreal ještě potrápíme a dotáhneme to minimálně do prodloužení. (Poznámka autora: Potrápen byl, prodloužení bohužel nevyšlo.)
Nyní je váš tým na první příčce tabulky s celkem solidním náskokem na druhou Mírovku. Jaké umístění týmu byste si vy osobně představoval na konci sezóny a nebál byste se případného postupu výš?
Já osobně jdu do každého zápasu, že chci vyhrát a myslím, že to platí o celém našem týmu. Rádi bychom soutěž vyhráli, byla by to super odměna nejen pro nás hráče, ale i pro všechny činovníky starající se o košetický fotbal, kteří odvádí skvělou práci a v neposlední řadě i pro fanoušky, kteří jsou dlouhodobě v Košeticích fantastičtí. Já osobně bych se pak postupu nebál, myslím, že kvalitativně bychom na to měli. Je třeba si však uvědomit, že by to znamenalo mít více tréninků v týdnu a mít trošku širší hráčskou základnu. Velká část týmu je přes týden v Praze (či jiných městech), kde pracuje či studuje, takže by to s těmi tréninky nebylo úplně ideální. Proto zastávám názor, že 1.B třída je pro Košetice ideální soutěž.
Co si myslíte, že je za dosavadním umístěním týmu na prvním místě?
Tým je ideálně poskládaný, víme co a jak chceme hrát, a když to nejde, tak jezdíme jeden za druhého a táhneme za jeden provaz. Máme velmi dobrého trenéra a skvělé zázemí. Budu se sice už opakovat, ale navíc máme výborné fanoušky, kteří při nás stojí, ať se daří nebo ne.
O víkendu zajíždítě s týmem do Humpolce, jaká máte očekávání od tohotu zápasu a půjdete si pro další tři body?
V Humpolci to bude prestižní bitva a velmi zajímavé utkání. Myslím, že Humpolečtí nám budou chtít vrátit podzimní porážku, ale my rozhodně nedáme svou kůži lacino.
Jsme na konci rozhovoru. Děkuji a přeji hodně štěstí ve fotbalovém i osobním životě. A třeba zase někdy :)
Děkuji a dovolte mi na závěr poděkovat všem, kteří mi dali svůj hlas. Hlavně rodičům a přítelkyni, kteří toho kvůli hlasování mnoho nenaspali. :) Dále bych rád popřál webu fotbalunas.cz mnoho úspěchů do budoucna a poděkoval mu za super práci, kterou odvádí při propagaci amatérského fotbalu u nás.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.