Filip Řezáč: Určitě si neříkám, že třetí liga je pro mě strop

Mladý fotbalista Filip Řezáč je odchovancem příbramské fotbalové školy. V mládežnických kategoriích střílel jeden gól za druhým a tak nikoho příliš nepřekvapilo, když nastoupil před pár lety poprvé i do naší nejvyšší soutěže seniorů. Poté ale přišla na řadu zranění a Řezáčova kariéra přibrzdila. Rozhodně ale neskončila! I přes čtyři operace se tento mladý střelec prezentuje ve třetí lize nadstandardními výkony, není proto divu, že opět pokukuje po nejvyšších fotbalových patrech. A pokud bude pokračovat ve výkonech, jaký předvedl na hřišti Převýšova, u pouhého pokukování nejspíše dlouho nezůstane!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v naší anketě i k vstřelenému hattricku! Figurují obě tyto položky i ve vašem pokutovníku?
Děkuji. Ano, kluci už mě v kabině zkasírovali, bohužel (se smíchem). Ale o to vůbec nejde, jsem rád, že jsem ty góly vstřelil a pomohl tím svému týmu.
Byl zápas s Převýšovem prvním třígólovým ve vaší kariéře v seniorech?
Ano byl. Konečně se mi to povedlo, i když při mě tedy stálo štěstí. Ale padalo to tam. Vlastně do čeho jsem kopl, to skončilo v síti. Poslední hattrick jsem dal snad někdy v žácích nebo v přípravce, takže jsem spokojený.
V Převýšově jste svým výkonem výrazně přispěl ke třem důležitým bodům. Jaký to byl z Vašeho pohledu zápas?
Bylo hodně důležité, že jsme dali ty dva góly hodně brzo. Myslím, že jsme tím Převýšov docela zaskočili. Druhou půli domácí zjednodušili hru, dávali dlouhé balony k našemu velkému vápnu na vysoké útočníky. S tím pak trochu problémy byly, ale dali jsme třetí branku a to nás trochu uklidnilo. I když konec zápasu byl ještě velmi horký.
V sobotu hostíte doma Kolín. Věříte, že body z venku potvrdíte?
Myslím si, že když na ně vlítneme tak agresivně, jako na Převýšov a každý nechá na hřišti všechny svoje síly, jako tomu bylo teď, tak věřím tomu, že si připíšeme další tři body do tabulky.
Až na prohru v derby s Táborskem se Písku zatím v jarní části sezóny daří na výbornou. Díváte se v tabulce výš, než je současné sedmé místo?
My se určitě díváme pořád výš, protože si myslím, že náš tým má na víc, než na sedmé místo. Máme kvalitní hráče a v každém zápase se budeme snažit vyhrát, abychom se dostali na ještě lepší příčku.
V Písku působíte od začátku sezóny. Jste s tímto angažmá spokojen?
Musím se přiznat, že na začátku se mi do Pisku moc nechtělo, ale hned jak jsem zjistil, jaké to v Pisku je a jaká je tam skvělá parta, tak jsem byl hrozně rád, že za něj můžu hrát. Takže spokojenost.
Jste odchovanec Příbrami, kde jste si zkusil v minulosti na pár minut i první ligu. Chtěl byste se tam v budoucnu vrátit a o naší nejvyšší soutěž se znovu poprat?
Ano nastoupil jsem asi na posledních patnáct minut proti Jihlavě, a pokud to jen půjde, chtěl bych si naší nejvyšší soutěž ještě zahrát. Určitě si neříkám, že třetí liga je pro mě strop.
V kabině jste se tehdy setkal i se slavným bouřlivákem Martinem Abrahamem. Jaký byl?
Já jsem s Martinem neměl nikdy problém, i když na tréninku uměl pěkně zařvat. Ale od hráče jako je on se to musí vzít. Byl jsem rád, že jsem vedle něj mohl trénovat a něco od něj i odkoukat. Obrovský srandista. (se smíchem)
Na jaký moment ve své kariéře nejraději vzpomínáte?
Asi jak jsem vyběhl, i když jen na chvilku, v první lize. Chtěl bych si to zopakovat, ale v něčem mě zbrzdila i zranění. Mám za sebou “jen“ čtyři operace (se smíchem).
V nominaci na nejlepšího hráče kola ČFL jste nebyl poprvé. Sledoval jste průběh hlasování?
Chvílemi ano, ale že bych u toho seděl celou dobu to zase ne. Kamarádi mi poslali nějaké hlasy, tak za to jim moc děkuju a budu se snažit jim to vrátit zase na hřišti.
Byl jste i členem sestavy podzimu, tedy ve společnosti úplné špičky třetí ligy. Zaznamenal jste to tehdy?
Zaznamenal, ale že bych se tím nějak zabýval, to ne. Já spíš poslouchám, co mi říká náš trenér, a doufám, že je se mnou zatím spokojený. Kdyby ne, tak se to hned dozvím. (se smíchem)
Blíží se fotbalové EURO, kde nebude chybět ani naše reprezentace. Jak vidíte její šance a kdo je podle Vás největší favorit na celkové vítězství?
Šance tam určitě jsou. Doufám, že se nám podaří postoupit alespoň ze skupiny, jinak si myslím, že by euro mohla vyhrát Francie. No, uvidíme.
Chtěl byste spoluhráčům, kamarádům, rodině či známým něco vzkázat?
Chtěl bych poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali, moc si toho cením. A jinak bych chtěl vzkázat rodině, ať mě pořád jezdí podporovat na zápasy a stojí při mně.
Moc Vám děkuji za rozhovor a ještě jednou gratuluji!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.