V Hořicích hrajeme s vlastními odchovanci, říká obránce Jiskry Viktor Kulhánek

Nejlepším hráčem uplynulého kola se stal hořický Viktor Kulhánek. Krajní obránce Jiskry se v našem rozhovoru rozpovídal nejen o svém gólu přímo z rohového kopu, kterým vyzrál na celou černilovskou obranu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Minulý víkend jste se proti Černilovu trefil přímo z rohového kopu. Už jste se o takové zakončení pokoušel někdy předtím, trénujete to?
No, myslím, že už jsem takový gól dal už i dříve, ale to bylo v žácích a brankář byl tak malý, že nevyskočil na břevno! Nikdy jsem to netrénoval, trenér nám řekl před zápasem, ať to na tak malém hřišti kopeme do brány, tak jsem ho poslechl. Těsně před výkopem jsem si dva rohy vyzkoušel a byl jsem překvapený, jak je to blízko! První roh šel hodně na zadní tyč, druhý brankáři Tlustému do ruky a třetí za 10 min… :) Určitě tam velký podíl na gólu měli i hráči, kteří měli za úkol prodat svůj důraz v malém vápně. Hlavně Michal Skalský je pro náš tým důležitý. Ne svou rychlostí, ale důrazem.
Jako dorostenec jste nějakou dobu působil v týmu Mladé Boleslavi a Slovanu Liberec. Jak na toto období vzpomínáte?
Vzpomínám na to moc rád, sakra, to už je dlouho! Do Boleslavi jsem šel už ve 14 letech a přestoupil jsem tam i do posledního ročníku ZŠ. Bylo to pro mě dost těžké. Nejsem ten typ, který si všude bez problémů zvykne a má ostré lokty, které jsou podle mého v týmech na této úrovni určitě potřeba.
V hořické sestavě plníte roli krajního obránce. Jste spíše ofenzivním nebo defenzivním typem?
No, trenérovi by se líbilo, aby krajní beci plnili roli moderního útočného obránce, který brousí lajnu nahoru dolu, ale to už po mě chtít nemůže. :) ( takže defenzivní typ)
Spolu s Třebší inkasovaly Hořice nejméně branek (18). Co je vaším klíčem ke spolehlivé hře v obraně?
Já jsem neodehrál všechny zápasy, některé kvůli práci a některé jsem nastupoval za B tým. Takže já v tom až tak moc prsty nemám! Ale myslím, že je to práce celého týmu. Krajní obránci se nám tam dost střídají, ale stoperská dvojice Palm Dominik a Lacina Jan podle mého předvádějí výkony, které převyšují tuto soutěž!
Na první dva týmy tabulky momentálně ztrácíte šest respektive osm bodů. Co Jiskře chybí, aby ona byla na dvou nejvyšších místech tabulky?
Bělohrad, Libčany mají výborné týmy. Snad to bude do posledních kol napínavé…oba týmy sestoupily z Krajského přeboru a je to znát. I když v Libčanech jsme vyhráli! Tam jsem ale nebyl :). Ale Bělohrad nás obral o pět bodů! V Hořicích se nastavilo, že se to pokusíme hrát s vlastními hráči a podle mého to je dobře. V zimní přípravě se při prvním zápase zranili hned 4 hráči a jen díky B- týmu jsme v přátelských zápasech mohli pokračovat! Nevím, kolik hráčů-odchovanců mají třeba Libčany?!
Uprostřed týdne Hořice dohrávaly odložené utkání šestnáctého kola s Lázněmi Bělohrad. Následný víkendový zápas tak bude třetí během sedmi dnů. Mohlo by to mít na výkon celého mužstva vliv?
Myslím, že ne. Tým máme dobrý a hlavně v průměru, který jim trochu kazím, mladý!
Jak tipujete průběh hry a výsledek zápasu s Úpicí?
Bude to boj! Snad nebude moc pršet a hřiště bude v dobrém stavu. Vyhrajeme 2:0. V Úpici jsme odehráli jeden z nejhorších zápasů a zaslouženě jsme prohráli. Doufám, že jim to kluci vrátí i s úroky, já ale do zápasu nenastoupím, jsem nemocný.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.