Kvůli zranění kolene začal trénovat až v polovině března, po prvním zápase se stal Hráčem kola!

Jeho gól měl pro Bernartice cenu tří bodů. V rozhovoru s Patrikem Brožem se pobavíte například u vyprávění o jeho prvním tréninku a dozvíte se i celou řadu dalších zajímavých informací, mimo jiné i to, že to jako Sparťan občas nemá v kabině plné Slávistů jednoduché.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Sledujete portál Fotbalunas.cz a například to, kdo se dostal do sestavy kola nebo se spíše zajímáte jen o váš zápas a nic okolo neřešíte?
Samozřejmě, že sleduji. Vždycky zkouknu všechny zápasy I. A. třídy a sleduju i statistiky týmů i hráčů. Jste jedna z mála stránek, nebo snad jediná na téhle amatérské úrovni, na které jsou takhle podrobné statistiky a to se mi hodně líbí.
Proti Oseku jste se postaral o jedinou branku utkání, díky které jste slavili tři body. Můžete našim čtenářům váš gól popsat?
Tak nějak ke mně propadl balón, dostal jsem se do souboje s hostujícím hráčem, ten jsem vyhrál, šel jsem sám na branku a střelou pod břevno jsem nedal brankáři šanci. Hostující hráči se vztekali, že jsem fauloval, ale rozhodčí to jako faul neposoudil, tak jsem to dohrál a padlo to tam. Za což jsme všichni pochopitelně rádi.
Pokud se nepletu tak to byl váš druhý gól v probíhající sezóně, patříte tedy spíše mezi sváteční střelce a vaše práce na hřišti spočívá především v něčem jiném?
Přesně tak, byl to můj druhý gól v téhle sezóně. Vlastně jsem v téhle sezóně hrál už na čtyřech postech, protože nás trápily různá zranění, tak jsem hrál, kde bylo potřeba. Nezáleží, jestli dám gól já anebo někdo jiný, pro mě je důležitý kolektivní výkon a o tom fotbal je.
Říká se první jarní vlaštovka, myslíte, že by vám to tam teď mohlo začít padat častěji?
Třeba se touhle trefou chytím, ale uvidíme, jestli vydrží zdraví. Ale jak už jsem říkal, jsme kolektiv a nezáleží, kdo dává góly. Hlavně, že se daří a sbíráme body.
Bernartice se drží na krásném druhém místě, ale na záda vám dýchá dvojice soupeřů, kterými jsou Blatná a Vodňany. Naopak na první příčce je zatím suverénní Protivín. Věříte, že se vám ho ještě může podařit dostihnout nebo se soustředíte spíš právě na vaše pronásledovatele?
Soustředíme se hlavně na naše výkony. Všechny soupeře vnímáme s respektem a nezáleží na tom, jestli jsou první anebo poslední. Všechny zápasy v téhle soutěži jsou vyrovnané. Chceme pokud možno udělat co největší úspěch pro Bernartický fotbal
Jak tipujete nadcházející zápas, kdy vás právě čeká třetí Blatná, která vám nepříjemně šlape na paty, asi to nebude nic lehkého?
Jedeme tam vyhrát, to by asi bylo něco špatně, kdyby ne. Doufám, že to bude hezký zápas pro diváky.
Jaká byla zimní příprava?
Abych pravdu řekl, tak já jsem žádnou zimní přípravu neměl. V prosinci jsem podstoupil operaci kolene, tak jsem začal trénovat až v půlce března. A vypadá to, že to zatím zvládám docela dobře. Nejlepší start, co jsem si jen mohl přát.
Pár hráčů už se nám svěřilo, že zimní dřinu moc nemusí, někteří jí dokonce vyloženě nesnáší. Jak jste na tom vy?
To ani já jí nemám rád (smích). Je to dřina a umělka mi na kolena nedělá dobře. Ale komu taky jo. Mrzí mě, že jsem s klukama nestihl soustředění. A abych nelhal, tak zimní příprava pro mě většinou znamená léčení zranění. Důkazem je i to, že, mám po operaci obou kolen.
Stanovil jste si například pro jarní část sezóny nějaké osobní fotbalové cíle?
Udělat co nejlepší výsledek pro Bernartice a hlavně fanoušky a všechny, co se kolem fotbalu v Bernarticích motají. Za to jim patří velký dík.
Jak jste se vůbec dostal k fotbalu, kdo vás k němu přivedl a jaké byli vaše první fotbalové krůčky?
Už od malička mě fotbal strašně baví. Jako děti jsme si chodily kopat s klukama na louku a tak jsem to chtěl zkusit i za nějaký tým. Mamka mě přivedla na trénink do Bernartic a od té doby tu hraju. Můj první trénink probíhal tak, že jsem si zahrál fotbálek a po půl hodině jsem se na to vykašlal a šel jsem si dát sušenku na tribunu (smích). Trenéři ze mě měli strašnou srandu.
Na závěr dvě klasické otázky…Oblíbený tým, hráčský vzor?
Můj oblíbený tým je AC SPARTA PRAHA. Máme v týmu hodně Slávistů, tak to s nimi není jednoduché (smích). Jinak můj vzor je Marco Reus.
Jak kromě fotbalu nejraději trávíte svůj volný čas?
Nejraději s přítelkyní, která mě ve fotbale moc podporuje. Jinak mě dost baví FIFA, tak když je čas, tak si jí rád zahraju.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů.
Děkuji i Vám Na závěr bych chtěl poděkovat trenérovi a klukům, protože mě s nimi ten fotbal strašně baví. Díky kluci

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.