Vladimír Marks - Na hřišti možná trochu diskutuju, ale při tréninku je to naopak.

Vladimír Marks je hráčem týmu MFK Trutnov. Kapitán, hrající ve středu pole, předvedl své zkušenosti, vyhrál spoustu osobních soubojů a byl tahounem na cestě za domácím vítězstvím v 17. divizním kole. Vstřelil velice důležitou druhou branku. 

 

Fotbal začal hrát v šesti letech v místním FK Trutnov. V mladších žácích se přesunul do SK Hradec Králové, kde vydržel až do seniorského fotbalu. Poté se vrátil do mateřského FK Trutnov, dnes MFK Trutnov.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hráče kola za zápas s Jabloncem nad Jizerou. Jaký to byl zápas z tvého pohledu?
Podle mě šlo o jedno z našich nejpovedenějších utkání, výsledek podle mě odpovídá dění na hřišti. S trochou štěstí jsme mohli vyhrát i vyšším rozdílem. S Jablonečkem to je každý rok stejné doma vyhráváme my, v Jablonečku zase domácí…
Podle výsledku to vypadá na jednoznačný zápas. Opravdu to tak bylo?
Kromě úvodních 20 minut jsme byli lepším týmem. Zaslouženě jsme vyhráli a doufám, že i pobavili těch pár diváků, co se na nás přišlo podívat.
V úvodu druhého poločasu si vstřelil gól. Popiš nám tu situaci.
Po rohovém kopu se ke mně odrazil centr od Péti Makovského a křížnou střelou po zemi jsem skóroval. Trochu náhodný gól, ale o to důležitější pro další vývoj zápasu.
Vstup do jarní části se Vám povedl. Spokojenost?
Spokojeni jsme. Ze zápasu v Litoli jsme měli vzhledem k velice špatné vedlejší hrací ploše v Lysé nad Labem trochu obavy, ale povedlo se nám domácí udolat a o jeden gól vyhrát, to bylo podle mě důležité pro celé jaro. Jak do sezóny vstoupíš, tak se povětšinou odehrává i zbytek soutěže. Na zápas s Jablonečkem jsme si věřili a potvrdili to i na hřišti.
Jsi kapitánem mužstva. Jak vnímáš tuto tvou pozici v mužstvu?
Vnímám to tak, že jsem taková prodloužená ruka trenéra a měl bych přispět k tomu, abychom plnili to, co po nás chce. No a samozřejmě bych měl jít v určitých věcech příkladem i ostatním.
Jsi ten typ, co o všem diskutuje, anebo raději zatneš zuby a makáš dál?
Na hřišti možná trochu diskutuju, ale při tréninku je to naopak.
Na jakém postu nastupuješ nejčastěji a popřípadě nejraději?
Hraju prakticky celý život ve středu zálohy. Dříve jsem hrál ofenzivně, teď mám defenzivnější úkoly.
Máš nějaký fotbalový vzor?
Paul Scholes, David Beckham a Wayne Rooney.
Dokázal bys říct, jaké jsou tvé fotbalové přednosti?
Myslím, že jsem typ poctivého hráče, který se snaží nic neošidit. Žádná vyloženě přednost mě nenapadá. Dříve jsem byl schopný dávat i nějaké góly, ale teď už je těch branek poskromnu.
V příštím kole jedete na hřiště čtvrtého Suchdola. Jak to vidíš?
Vidím to opět na zápas na nekvalitním, hrbolatém hřišti, takže bodovat bude pro nás těžké. Věřím, že si minimálně bod odvezeme.
Chceš něco vzkázat fanouškům?
Že by mohli chodit ve větším počtu. Všichni hráči v týmu jsou Trutnováci, hrajeme špičku divize, nevím jak jinak je do hlediště nalákat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.