Dan Sedláček - Do pole mě poslala "nuda" v brance

Dan Sedláček je hráčem týmu SK Klamoš a na první místo ho dostalo1044 hlasů od jeho fanoušků. V pěti letech ho otec přivedl k fotbalu do Městce Králové, kde hrál v žácích. Ještě v žákovské kategorii odešel do vedlejšího Sokola Sloveč, kde působil tři roky, než si ho Městec stáhl zpět, a to zhruba ve 14 letech. Poté si v 17 letech odskočil na hostování do Bohemie Poděbrady. V té době se stěhovali s rodinnou do Klamoše, takže bylo na čase se rozhodnout kam teď. Takže přestoupil do Chlumce nad Cidlinou, kde hrál do 26 let. Po roční pauze oprášil kopačky a vrátil se do Městce Králové na roční hostování. No, a když založili fotbalový klub v Klamoši tak hraje tady za což je rád a moc ho to baví.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
První otázka je nasnadě. Být hráčem podzimu. Jaký to je pocit?
Samozřejmě každé individuální ocenění potěší, zvlášť když je za dlouhodobější práci. O vítězství rozhodli fanoušci, za což jim patří velké díky z mé strany. Nicméně si myslím, že v naší soutěži hraje dost kvalitních hráčů, kteří by si toto ocenění také zasloužili:)
Už jsi někdy ve fotbale vyhrál nějakou individuální cenu?
Ať' pátrám, jak pátrám v paměti, toto bude mé třetí individuální ocenění a je zatím nejcennější. První dvě byli za hráče kola v této sezoně, jinak jsem za kariéru nic víc nenastřádal. Jsem především týmový hráč.
A v jiném sportu jsi něco vyhrál?
V jiném sportu nikdy nic. Fotbal byl vždy na prvním místě.
5. V průběhu podzimu jsi byl dvakrát vítězem o hráče kola. Teď hráč podzimu. Co bude následovat? Kromě návštěvy u pokladníka samozřejmě :-)
To co bude následovat, záleží jen na Vás, jakou další soutěž vymyslíte. Naši fanoušci jsou připraveni…. :-D
Za podzimní část máš 12 vstřelených branek. Kolik jich plánuješ na jaro?
Dvanáct to je krásné číslo v kolonce vstřelených branek:) Neplánuji kolik dalších branek přidám. Určitě chci střílet góly dál, dokud to půjde, aby se mnou mohli být trenéři spokojení a aby to týmu pomáhalo získávat důležité body:)
Máte nějaké zimní posily?
Pár nových kluků s námi do přípravy nastoupilo a vypadá to, že by nám mohli fotbalově pomoci, ale to samozřejmě ukážou až mistrovské zápasy.
Jaká je zimní příprava?
Zimní příprava je dlouhá a těžká. Ale už jsem "pár" sezon odehrál a dneska už vím, že otřepaná fráze--"těžko na cvičišti, lehko na bojišti" má něco do sebe. Proto se snažím chodit poctivě. Ted se zrovna zotavuji z drobného zranění z přípravy takže se opět pomalu dostávám do tempa:)
A vůbec, jak zvládáš zimní přípravy?
Tenhle typ přípravy nemám rád. Mám rád teplo a sluníčko což k zimní přípravě nejde dohromady.
Z tvých dřívějších rozhovorů si pamatuji, že jsi začínal jako gólman. Snad až do sedmnácti let. Je to pravda?
Pamatujete se velmi dobře, chytával sem takřka až do konce dorostu. Dneska si do branky stoupnu opravdu jen v těžké krizi jako nejkrajnější varianta.
Máš i nějaké pěkné gólmanské vzpomínky?
Za nejlepší gólmanskou vzpomínku mám postup do celorepublikového finále se základní školou Městec Králové, kde jsme nakonec skončili z 16 týmu na 7. místě. V Městci sem chytal 1. A třídu dorostu, poté v Bohemii Poděbrady krajský přebor.
Co tě poslalo do pole? :-)
Do pole mě poslala "nuda" v brance kdybych to tak měl formulovat. Všichni známe vyhecované zápasy plné soubojů, nervů atd. a já sem chtěl prostě jen klukům pomoci v poli, proto sem se posunul z branky vpřed:))
Když se ohlédneš zpět za svou předchozí kariérou. Je nějaký zápas, který ti nikdy nevymizel z paměti? Myslím tvůj zápas, který si hrál.
Samozřejmě je několik zápasů, které se mi vryly do paměti.
Vstřelil jsi nějaký gól, který ti utkvěl v paměti? A proč?
Jooo tak gól vím úplně přesně. Byla to odveta finále poháru okresního kola za Chlumec „B“. V prvním zápase doma jsem zrovna chytal a dostal sem nejhloupější gól, co gólman muže dostat! Jednoduchá střela která mi prošla mezi rukama i nohama do branky a 1:2 jsme kvůli tomu prohráli. V odvetě na Novém Hradci jsem vstřelil gól, na který jen tak nezapomenu. Střela křížem přes vápno z 30 metrů rovnou do šibenice:)
Pojďme zpět do současnosti. Po podzimu máte 14 bodů. Určitě Vás nic netlačí, ale s jakým umístěním by byla na konci sezony spokojenost?
Je pravda, že ze spodu tabulky se utočí nejlépe na lepší umístění. Nicméně tým chce makat a nikdo z nás nechce skončit poslední. Proto jdeme do jara s tím, že poslední prostě neskončíme:)
Jsi levák. Slyšel jsi o tom, že levonohý fotbalisti se neradi učí hrát pravou? Ale zato levačkou míč ovládají perfektně.
Ani ne tak slyšet, ale spíš vím, že to tak je:) Nám levákům stačí jedna kvalitní noha než pravákům dvě poloviční:))) sranda samozřejmě… Jako jsou kvalitní levonozí hráči, tak jsou i kvalitní praváci:)
Tak schválně. Dáš z hlavy aspoň tři opravdu slavné levonohé hráče?
První kdo mě napadne je rozhodně Vlado Labant (toho času hráč Sparty Praha) jeho kopací technika při standartkách byla úžasná:) . Pak samozřejmě Messi,Robben a Maradona......
Máte v týmu nějakou osobnost, bez které by sis zápas nedokázal představit? Tebe? :-)
V týmu máme osu hráčů, bez kterých to jde těžko. Do té osy se řadím i já:) ale jestli mám říct jméno tak bych řekl David Jankovský, je to středopolař, tvůrce hry je to takový náš opěrný bod.
Pojedeš se podívat na EURO do Francie? Myslíš, že máme šanci postoupit z těžké skupiny?
Na Euro se podívat nepojedu, ale sledovat to rozhodně budu:) Sice máme těžkou skupinu, ale o to větší budeme mít radost, když postoupíme. Jako je ta skupina těžká pro nás tak je stejně těžká pro Chorvaty i Turky, Španělé ty jsou ještě pořád o level výš i když taky bych řekl, že jim pomalu dochází dech. Bude záležet na aktuální formě jednotlivých hráčů, ale věřím v postup ze skupiny:)
Vaši fanoušci tě dostali na první místo. Již dříve jsi říkal, že jsou úžasní. Co bys jim vzkázal?
Užasní to rozhodně jsou, taky se už nemůžou dočkat zápasu o body:) Těšíme se na jejich podporu tak jako doposud.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.