S pětadvaceti body nemáme nic vyhraného, musíme dál makat, říká útočník Nepolis Lukáš Pánek

Hráčem závěrečného podizmního kola se stal hráč Nepolis Lukáš Pánek. Útočník šestého celku tabulky se v posledním kole trefil dvakrát do sítě Českého Meziříčí, a proto si vysloužil ocenění pro Hráče kola. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním zápase jste porazili České Meziříčí jasně 7:2. Bylo to více než pohodové zakončení podzimu?
Takové zakončení podzimu jsme si určitě nepředstavovali. Takovéto zápasy bývají ošidné a jsem rád, že jsme soupeře nepodcenili a pro tři body jsme si šli hned od první minuty.
Skóre Nepolis 40:37 může naznačovat, že ve vašich zápasech je k vidění tzv. „fotbal nahoru dolů“. Je to tak?
Skóre jsme si díky výsledku v posledním kole vylepšili a doufám, že to tak bude i na konci sezony s bodama. Každý z týmů rád útočí a dává góly, proto máme tak vyrovnané skóre, což je dobré pro diváka, ne však pro trenéra.
Nepolisy jsou v polovině sezony na šestém místě. Plánovali jste takové umístění, nebo je to i pro vás příjemné překvapení?
Osobně jsem předpokládal střed tabulky s minimálním bodovým náskokem od sestupujících týmů, ale s 25 body ještě nemáme nic vyhraného, musíme dál makat.
Přehodnotíte pro jarní sezonu týmová očekávání, nebo se budete stále pozorně ohlížet přes rameno a udržovat si klidnou pozici ve středu tabulky?
To je spíše otázka pro naše vedení. Musíme se stále ohlížet přes rameno, ale zároveň můžeme naší pozici vylepšit a zamíchat pořadím na předních příčkách.
Vy osobně jste vstřelil deset branek Nepolis. Jste se svým výkonem spokojen, naplnil jste svá očekávání?
Myslím, že jsem vstřelil 12 branek, a z mého pohledu jich mělo být víc. S výkonem nemůžu být spokojen, pořád je na čem pracovat a zlepšovat se.
Od roku 1995 do léta 2013 jste působil v týmu RMSK Cidlina. Z jakého důvodu nastal přesun do Nepolis?
Z časového hlediska jsem nestíhal tréninky a přesunul jsem se do Cejlonu a nastupoval jsem ve 3. třídě. Poté přišlo laso z Nepolis, na které jsem kývl, a již zde hraji čtvrtou sezonu a hraji tři soutěže.
Před vámi je zhruba čtyřměsíční pauza. Znamená to čtyři měsíce bez fotbalu, nebo se snažíte udržovat se v kondici po celý rok?
Zimní pauza je moc dlouhá, vidím to tak na začátek února a možná nějaký turnaj v hale.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.