Asi ve čtyřech nebo pěti letech mě táta vzal do Bernartic, hodil mě přes plot na hřiště a řekl trenérům, že budu hrát fotbal...tak začal svou kariéru hráč kola Václav Homola

Další hráč Bernartic se může pyšnit titulem Hráč kola, tentokrát jím je Václva Homola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k titulu Hráč kola. Hlasování jste ovládl naprosto s přehledem, vědělo hodně vašich kamarádů a známých o vaší nominaci nebo čím to je?
No, určitě to sledují spoluhráči, tak mi asi nějaké hlasy poslali. Já ani nevěděl, že jsem byl nominován, dokud mi to bráchové nenapsali. Ti mi taky určitě hlasy posílali, a pak se taky angažovala přítelkyně.
Už jste někdy vyhrál nějakou podobnou anketu nebo to je pro vás premiéra?
Na nějakých turnajích jsem vyhrál střelce nebo nejlepšího hráče, takže premiéra to není.
Víte už, jak hluboko do kapsy budete muset sáhnout? Jaká bude pokuta do týmové kasy?
To ještě nevím, ale vzhledem k tomu, že se blíží dokopná, tak se to dozvím dost brzy. Možná proto posílali spoluhráči hlasy mně a ne Kubovi Novákovi, který už hráče kola vyhrál (smích).
Do sestavy kola jste se dostal i díky své brance do sítě Sezimáku. Můžete nám celou situaci popsat?
Dostal jsem míč doleva od Davida Kukrála, zkusil jsem to levačkou trošku z úhlu a trefil jsem gólmana. Od toho se to odrazilo k obránci, který stál u mě, a míč putoval do sítě. Technicky vzato jsem ani nedal branku já, asi to vypadalo, že odraz byl ode mě.
Pokud se nepletu, tak to byla vaše druhá branka v probíhající sezóně. Tak to jste musel mít asi velkou radost?
Radost jsem měl, to určitě, ale chtělo by se to ještě párkrát trefit.
Myslíte, že by vám to tam teď mohlo začít padat častěji? Nebo jste zvyklý moc branek nedávat?
Nejsem moc zvyklý dávat branky, loni jsem jich dal 6, tak si myslím, že kdybych dal letos aspoň o gól víc, nebylo by to špatné.
Bernarticím zatím patří pěkné třetí místo a to jen o skóre za druhou Blatnou. Tipoval jste před začátkem sezóny, že byste na tom mohli být podobně dobře?
Já nám od začátku věřil. Věděl jsem, že určitě nebudeme hrát o záchranu. Už hrajeme jedna parta čtvrtým rokem společně a za tu dobu jsme se hodně zlepšili. Takže jsem věděl, že to bude horní polovina tabulky.
V zápase se Sezimákem padlo celkem osm branek, což je pěkná přestřelka. Jak se vám osobně hrálo?
Hrálo se mi celkem dobře. Jen druhá půle byla vzhledem k našemu vedení až moc běhavá, za stavu 5:1 jsme se zbytečně někam hnali. Ale dopadlo to dobře, zápas to byl určitě pěkný.
V týmu Bernartic patříte asi spíše k těm nejmladším hráčům. Prozraďte nám, kdo má v kabině hlavní slovo, kromě trenéra? Jak se díváte na starší zkušené hráče v týmu, je toho hodně, co se od nich dá naučit?
Hlavní slovo má asi kapitán Tom Fučík, pak taky starší hráči jako Pavel Kloboučník nebo Pavel Mrkáček. Na starší hráče se dívám s úctou, ale určitě ne přehnanou, vždycky jsem rád, když na tréninku mladí porazí staré (úsměv).
Kdo a v kolika letech vás k fotbalu přivedl?
Asi ve čtyřech nebo pěti letech mě táta vzal do Bernartic a hodil mě přes plot na hřiště a řekl trenérům, že budu hrát fotbal. Mně se samozřejmě nechtělo, ale táta už zase musel někam jet a já si nedovolil utéct, takže od té doby hraju fotbal (smích).
Jaké jsou vaše další koníčky kromě fotbalu? Provozujete ještě i jiné sporty?
Kromě fotbalu jsem od sedmi let hrál taky hokej, ale aktivně jsem s ním skončil asi v sedmnácti, už to moc nešlo skloubit dohromady. Teď už jen tak po fotbalovém podzimu se jdu sklouznout za Bernartice. Jinak taky cvičím, chodím plavat, sportu se nebráním.
A když úplně odbočíme od sportu, co jinak rád děláte ve svém volném čase?
Rád trávím čas s přítelkyní, ale oba jsme sportovci, takže od toho sportu moc neodbočíme. A taky jsem rád s rodinou, přes týden se nevidíme, takže je fajn si spolu zahrát fotbal, hokej nebo někam vyrazit.
Na závěr nám prozraďte, jaké jsou vaše plány do budoucna, co se fotbalu týče? Kam byste rád, aby směřovala vaše kariéra?
Tak moje fotbalová kariéra bude záviset určitě na studiu. Momentálně bych rád vystudoval a během toho se uvidí, na co budu fotbalově stačit.
Václave, děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů jak ve fotbale, tak i v osobním životě.
Taky děkuji, ať se daří Vám i této stránce.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.