Postavení v tabulce mě překvapuje hlavně u nás, říká hořický Zbyněk Nečesaný

Hořické Jiskře zvbývá poslední zápas, aby zakončila povedenou podzimní část sezony. V první polovině soutěže si Hořice připsaly spoustu dobrých výsledků, a to se projevuje i na individuálních výkonech hráčů. Na naše otázky tentokrát odpovídal záložník Jiskry Zbyněk Nečesaný. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Minulý víkend jste zvítězili o jeden gól, byly Kunčice houževnatým soupeřem?
V první řadě bych nerad nějak snižoval výkon a kvalitu soupeře z Kunčic. Ale nám se toto utkání vůbec nepovedlo, nedodržovali jsme trenérovy pokyny, navíc jsme i dost chybovali v rozehrávce a soupeř vycítil šanci. Mrzí mě kvůli našim fanouškům, že se nám herně poslední domácí utkání podzimní části nepovedlo. Na druhou stranu vidím velké pozitivum v tom, že i když se zrovna herně nedaří, dokážeme urvat 3 body bojovností a nasazením, to se nám v minulých letech moc nedařilo.
Na tomto výsledku jste se podílel brankou i pohotovým obranným zákrokem na brankové čáře. Jste tzv. „box-to-box“ záložník, tedy hráč, který se neúnavně pohybuje mezi oběma šestnáctkami?
Obranný zákrok vyplynul z rohového kopu soupeře, kdy stojím na první tyči, náš brankář si vyběhl (spíše tedy vyšel :-) ) pro centr a dle mne byl faulován a na míč nedosáhl. Soupeř se tím pádem dostal k hlavičce, kterou jsem na brankové čáře vykopl. Byl jsem v pravý čas na pravém místě. Většinou hraji na pozici krajního záložníka, tam se to od tebe tak nějak očekává, že budeš lítat nahoru – dolu. Snažím se pomoci i do obrany, ale jsem spíše ofenzivní hráč. Kdo moc brání – nevěří gólmanovi! :-) Já když důsledně bráním a chci odkopnout balón bezpečně na roh, tak to třeba skončí v naší síti – občas se mi to stává :-). Myslím si, že nikdo nedal Žižimu (brankář Pavel Žižka) víc vlastňáků než já…
V neděli hrajete na hřišti Vrchlabí, co od tohoto zápasu čekáte?
Bude to určitě těžký a bojovný zápas, nic lehkého. Vrchlabí potřebuje body. My tam odjedeme naprosto v klidu a pohodě, máme nějakou šňůru výher v zádech a budeme ji chtít určitě prodloužit. Myslím si, že moc branek nepadne.
Překvapuje vás postavení Vrchlabí v tabulce?
Postavení v tabulce mě překvapuje hlavně u nás! :-) Jsme teprve v půlce soutěže, na konci jara může být vše jinak…
Hořická obrana inkasovala spolu s Třebší nejméně branek ze všech týmů. V útoku máte devítigólového Michala Skalského. Je vůbec něco, na čem potřebujete zapracovat?
Po zápase s Kunčicemi bychom měli zapracovat hlavně na nahrávkách na 3 metry! :-) Né, když máte jednu z nejlepších stoperských dvojic v soutěži, gólmana, co vás v těžkém okamžiku podrží a přidá se i to potřebné štěstí, tak zatím opravdu moc branek nedostáváme. Skaldovi v posledních zápasech nějak došly náboje, doufám, že ve Vrchlabí nabije opět ostrýma. Nicméně pracovat je potřeba na všech herních činnostech, nesmíme usnout na vavřínech s pocitem, že se nám teď momentálně docela daří.
Po tomto víkendu vás čeká zhruba čtyřměsíční pauza. Hlídáte se během zimy, abyste jako hráči nevypadli z kondice?
Trenér plánuje, že budou dobrovolné tréninky každý pátek. Já se jich ale zúčastňovat nebudu, rok byl dlouhý, letní pauza krátká a chci si od fotbalu odpočinout. Ale úplně bez pohybu nebudu - hraju neregistrovanou ligu v hokeji, takže teď se budu věnovat hlavně hokeji. Oficiální tréninky nám začínají někdy v půlce ledna, tam do nás tu kondici trenér určitě nasype.
Celé jaro budou hrát Lázně Bělohrad na domácím hřišti, myslíte si, že schůdnější cesta k postupu by tak mohla vést přes Libčany?
O nějakém postupu se vůbec nebavíme, je hrozně brzy, čeká nás ještě hodně zápasů a ve hře je mraky bodů. Jdeme postupně zápas od zápasu a uvidíme na konci jara, jaký uděláme výsledek. Nechci být pesimista, ale osobně si myslím, že Libčany i Bělohrad mají natolik zkušený tým, že si postup pohlídají. My, Třebeš a Černilov se nejspíše popereme „pouze“ o 3. místo.
S Hořicemi jste před dvěma lety hrál Krajský přebor, je mezi Krajským přeborem a A třídou velký rozdíl v nárocích na fyzičku nebo v kvalitě soupeřů?
Na fyzickou kondici bych ani neřekl, to je stejné. Rozdíl vidím hlavně v kvalitě zakončení. V Krajském přeboru jsme pykali téměř za každou chybu a naopak my jsme chyby soupeře nedokázali potrestat. V 1. A třídě naše pochybení tolik soupeři netrestají a díky tomu se třeba stále držíme v zápase.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.