Rychlost je super, ale musím zapracovat na práci s balonem, říká Muž kola Petr Šteyer

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, na úvod gratuluji k titulu Muž kola. Co na to říkáte a už proběhla nějaká odezva od spoluhráčů a okolí? Bude vás to stát něco do kasy?
Děkuju, jsem za to samozřejmě rád a vážím si toho. Odezva byla docela velká, takovou jsem ani nečekal a určitě si mě pokladník odchytne, ale kolik mě to bude stát, netuším (smích).
Máte za sebou náročný víkend, kde jste naskočil do zápasu, jak za A tým, tak béčko. Co životospráva? Nelákalo Vás po sobotní prohře áčka ve Velešíně to spláchnout?
Po zápase ve Velešíně jsem ani moc náladu na zapíjení neměl, spíš jsem si chtěl spravit chuť v zápase za Benfiku a to se podařilo.
Samotný zápas s Mladým B pro vás po prvním poločase, nevypadal vůbec dobře. Prohrávali jste o dvě branky a navíc dohrávali bez vyloučeného Smejkala. Co se Vám honilo o poločase hlavou?
Už od prvních minut jsem věřil tomu, že zápas zvládneme a odvezeme si tři body. Názor jsem nezměnil ani o poločase, kdy jsme prohrávali o dva góly a dohrávali v deseti.
Ve druhé půli jste i v deseti dokázali otočit dvoubrankové manko a dotáhli zápas k vítězství 4:2. Jak jste viděl průběh druhé půle ze hřiště?
Od začátku druhého poločasu jsme do toho šli s tím, že ještě není dohráno, což se potvrdilo po pár minutách hry, kdy jsme dali kontaktní branku a chvíli na to už to bylo 2:2. Domácí hrozili spíše z brejků a my měli více ze hry, i když jsme byli v početní nevýhodě. Když jsme dali gól na 3:2, byl to skvělý pocit a tečka na konec byl čtvrtý gól, který pečetil naše vítězství.
Vy jste se zapsal dvakrát mezi střelce a navrch si připsal asistenci. Popsal byste našim čtenářům, obě vaše branky?
Obě moje branky byly skoro totožné. Pokaždé jsem dostal dlouhý míč do běhu a to je přesně pro mě. Proběhl jsem obranou a poslal míč kolem brankáře.
Béčko Dobré Vody je po podzimu první ve III. třídě. Áčko vede I.A. třídu. Panuje v klubu spokojenost? Jsou v plánu postupy do vyšších soutěží?
Jojo, v týmu vládne pohoda, jak v Áčku tak Béčku. Vyhrávat se samozřejmě pořád nedá, ale když se prohraje, tak to probereme a jedeme dál. Je za námi teprve půlka sezóny, takže postup je ještě daleko, ale určitě by to bylo pěkné postoupit.
Na Dobré Vodě jste na hostování z Olešníka. V případě postupu áčka byste chtěl setrvat na Dobré Vodě nebo se přesunout zpět do Olešníka?
V Olešníku jsem hrál už v dorostu, tak to bylo zvláštní přejít jinam, ale kvůli škole teď nemám moc času, takže mi vyhovuje Dobrá Voda především kvůli tomu, že to mám kousek na tréninky a zápasy.
Patříte mezi rychlostí typy hráčů, které vždy nadělají hodně problémů hostující defenzivě. Jak jste spokojený s vaší podzimní výkonností?
Určitě je pořád co zlepšovat, rychlost je super, ale chce to zapracovat na práci s balónem, která mi dělá občas problém (smích). Jinak jsem vcelku spokojený, ale doufám, že to bude na jaře ještě lepší.
Jaké byly vaše fotbalové začátky a kterými kluby jste prošel? Máte nějaký fotbalový vzor?
Jako malý jsem začínal právě na Dobré Vodě, kvůli stěhování jsem přestoupil do Kamenného Újezdu a poté do SKP v Českých Budějovicích, kde jsem si vyzkoušel i druhou ligu dorostu. Odtud jsem pak putoval do Olešníka. Můj vzor je brazilec Neymar, je to radost ho sledovat při práci s míčem.
Jsou i jiné koníčky mimo fotbalu, kterými krátíte volný čas? Nebo je jen učení a fotbal?
Celkově mě sport baví, na škole ho mám spoustu, takže jsem pořád v pohybu. Samozřejmě si neodpustím ani posezení s kamarády na pivku.
Stránka fotbalunas.cz funguje téměř rok. Dostala se do podvědomí u vás a na Dobré Vodě? Co na ni říkáte?
Já tuto stránku znám chvíli, ale líbí se mi. Je fajn si přečíst i o ostatních klubech nebo hráčích ve své soutěži a podobně.
Díky za rozhovor a ať se daří i nadále!
Také děkuju a přeju mnoho nových čtenářů.

Autor: Lukáš Dudek

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.