Zbyněk se výborně doplňuje se svým bratrem Lukášem!

Zbyněk Fiala z Ořechova se stal nejlepším hráčem 13. kola Okresního přeboru Brno – venkov. Tohoto hráče jsme vyzpovídali, a co nám Zbyňa na sebe prozradil, najdete právě zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k vítězství, jaký je to pocit stát se nejlepším hráčem kola?
Děkuji za gratulaci. Stát se hráčem kola je skvělý pocit. Hlavně po roce, kdy jsem nemohl kvůli zranění hrát, je to pro mě příjemné potěšení. Nicméně velkou zásluhu na tom mají spoluhráči, jak v zápase, tak v posílání hlasů (smích).
Jaké byly vaše fotbalové začátky a kde všude jste působil?
S fotbalem jsem začínal v 6. třídě v Ořechově, kde jsem působil od žáků až po muže. Jednu sezónu jsem také působil v Rajhradě, odkud jsem se vrátil zase zpět do Ořechova. Tam ostatně hraji dodnes.
V uplynulém kole jste zvítězili poměrně jasně v Říčanech 0:3 a Vy jste vstřelil 2 branky. Můžete nám je popsat?
Do Říčan jsme jeli s touhou získat 3 body. Ačkoliv výsledek 0:3 vypadá jasně, zas tak snadno se nerodil. Při moji první brance, jsme soupeře přečíslili. Skvělou práci odvedli kluci po levé straně a krásně mi naservírovali míč na velké vápno, kde jsem byl zcela sám před brankářem a míč z první zakončil k tyči. Druhá branka byla trošku se štěstím. Z levé strany centroval náš obránce křižný míč, který domácí hráč tečoval tak, že se odrazil přímo přede mě na velké vápno. Kde jsem si počkal, až mi míč správně odskočí, zavřel oči a propálil brankáře mezi nohy. Výhru 0:3 pak potvrdil náš brankář, který chytil penaltu a díky skvělému výkonu se také dostal do sestavy kola (smích).
V tabulce jste po výhře v Říčanech poskočili na 9. příčku a od 3. místa Vás dělí pouze 6 bodů. Jaké jsou Vaše cíle pro tuto sezonu?
Na začátku sezóny jsme měli ty nejvyšší cíle. Tým na to rozhodně máme, ale nezvládli jsme začátek sezóny, kde i když jsme v zápasech vedli 2:0, tak utkání nedotáhli do vítězného konce. Dle mého hrajeme dobrý fotbal, ale nedáváme góly.
V dalším kole zajíždíte do Pozořic. Co od tohoto utkání očekáváte?
Trenér nám dal za úkol, že z posledních dvou utkání musíme udělat 6 bodů. Takže do Pozořic jedeme vyhrát a získat 3 body, ačkoliv nás nečeká nic snadného.
Jaké jsou Vaše nejčastější úkoly na hřišti? Jste tvořivým špílmachrem, nebo máte na za úkol střílet branky?
Hraji na pozici krajního záložníka. Trenér po nás chce, abychom byli na krajích aktivní a pokusili se připravovat šance pro naše útočníky. Na pravé straně hraji společně se svým bratrem, který hraje za mnou obránce. Skvěle se doplňujeme, a když to hoří, on to vždy uhasí (smích).
Jaký je Váš vzor a jakému týmu fandíte?
Můj oblíbený klub je Arsenal. Jako vzor byl pro mě L. Figo.
Bude Vás výhra v anketě o nejlepšího hráče kola něco stát do klubové kasy?
Určitě bude. Pokladníci náležitě ocenili předešlé vítěze v této anketě o hráče kola z našeho týmu, takže mě to určitě nemine (smích).
Jak je již tradicí, poslední otázka směřuje na náš portál. Co říkáte na myšlenku zmedializovat i ty nejnižší soutěže a jak často náš portál navštěvujete?
Portál navštěvuji od doby, co jsem se o něm dozvěděl. Zmedializovat i ty nejnižší soutěže je skvělý nápad a za mě máte velký obdiv. V kabině nevím o nikom, kdo by o portálu nevěděl a jakmile se dostane někdo do sestavy kola, neřešíme na tréninku během týdne nic jiného (smích).
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho štěstí jak ve fotbalovém tak i v osobním životě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.