ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Na svém druhém tréninku jsem řekl trenérovi, že mám s sebou rukavice a chtěl bych to v brance zkusit, říká Tomáš Mrázek

Vyzpovídali jsme brankáře Hradce nad Moravicí pana Tomáše Mrázka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den pane Mrázek. Gratuluji Vám k výhře v hlasování o hráče kola. Po minulém druhém místě, jste toto kolo dominoval. Co na to říkáte?
Dobrý den. Děkuji, jsem moc rád, že se mi podařilo zvítězit. Minulé kolo mě v hlasování předběhl pouze můj spoluhráč Danek Wiweger, který si to ale určitě zasloužil, protože odehrál proti Jakartovicím výborný zápas. Je to pro mě velká pocta a jsem rád, že mě tréňa zvolil jako hráče zápasu, díky čemuž jsem se do tohoto hlasování dostal. Chtěl bych také poděkovat za velkou podporu své přítelkyni a všem přátelům co pro mě hlasovali!
Bude Vás to něco stát v kabině?
Určitě ano, lahev už se doma chladí.
Věděl jste o své nominaci?
O nominaci jsem věděl. Řekl mi o ní trenér při zpáteční cestě ze zápasu, hned po kritice některých mých výkopů a mé organizace hry :D
Sledujete náš web fotbalunas.cz?
Váš web sleduji a moc se mi líbí. Je super, že se zaměřuje na nižší soutěže, které se tím stávají atraktivnější.
Jak hodnotíte poslední zápas se Suchými Lazci? Lazce vás podle průběhu utkání přehrávaly, ale vy jste se štěstím vyhráli.
Lazce byly v zápase určitě fotbalovější a měly více ze hry. My jsme je předčili jen v jedné věci – v bojovnosti. Hráli jsme s velkým nasazením a kluci mi hodně pomohli, protože všichni makali dozadu. Druhý poločas jsme se skoro nedostali za půlku, ale nakonec jsme těsné vedení uhájili a odvezli si domů zlaté tři body.
Jak vy sám hodnotíte svůj výkon v tomto zápasu?
Vlastní výkon se hodnotí vždy těžko, ale myslím, že se mi zápas povedl a jsem rád, že jsem mohl týmu pomoci k bodovému zisku.
Který Váš zákrok v tomto utkání považujete za nejlepší?
Zřejmě jeden z druhého poločasu, když za naši obranu propadl míč k volnému protihráči, který byl na malém vápně překvapený asi stejně jako já a míč mi napálil do nohy, od níž ale směřoval dále do sítě. Podařilo se mi ještě zvednout a v pádu zpět do brány jsem ještě míč rukou vytáhl na roh.
Co očekáváte od posledního zápasu s Bělou? Bělá je předposlední, tak by jste měli být v tomto zápase favoritem.
Soupeře nesmíme podcenit, ale pevně věřím v naše jasné vítězství!
Kam sahají ambice Hradce nad Moravicí?
Před sezonou jsme si představovali naše umístění v tabulce úplně jinak, ale myslím, že první polovina tabulky je stále reálná.
Jak hodnotíte podzimní sezonu?
Na začátku sezony jsme ztratili několik „vyhraných“ zápasů a body nám teď chybí. Ke konci jsme se však dostali do formy a já doufám, že nám vydrží i na jaře.
Jaký nejkurióznější gól jste za svou kariéru dostal?
Hned jako první možnost mě napadl gól, který jsem dostal v Zábřehu na Moravě, když jsem ještě hrál za dorost Slavie Opava. Za šestnáctkou jsem ve skluzu vletěl pod nohy útočníka a míč se mi podařilo odkopnout asi na polovinu hřiště, bohužel přesto že jsem se ihned vracel, jeden z protihráčů mi balón vrátil z prvního doteku zpět do brány a já se při návratu jen vymáchal v síti. Nejsem zkrátka nejrychlejší :D
V kolika letech jste začal hrát fotbal?
Fotbal hraji od mini žáků, takže asi od 7 let.
A proč jste si vybral právě fotbal?
Připadá mi, že když jsem já začínal se sportem, tak nebylo tolik možností a sportovních odvětví jako dnes. Proto když jsem si nevybral hokej, byl fotbal jasnou volbou.
Táhlo Vás to vždy do branky?
Ano, hned na svém druhém tréninku jsem řekl trenérovi, že mám s sebou rukavice a chtěl bych to v brance zkusit. Od té doby jsem z ní nevylezl :)
Popište nám Vaši fotbalovou kariéru.
Většinu času jsem hrál, ve Slavii Opava, kde jsem jako mini žák začal. Poté následoval rok a půl v SFC Opava, ale to pro mě nebyla ta správná cesta a do Slavie jsem se vrátil. Necelou první sezonu v mužích jsem strávil v Litultovicích, ale po výborném úvodu šlo vše z kopce a naši spolupráci jsme na jaře ukončili. Toto léto mě kontaktoval můj současný trenér pan Černohorský, a dal mi nabídku chytat na Hradci, kterou jsem bez velkého váhání využil.
Jaký je Váš největší fotbalový zážitek?
Zřejmě to bude finále krajského poháru starších žáků, které jsme vyhráli po penaltovém rozstřelu nad týmem NH Classic Ostrava. Zážitek je to pro mě nezapomenutelný, protože jsem sám pokutový kop proměnil a tři penalty soupeře zneškodnil. Doufám ale, že ještě nějaké další krásné a „velké“ zážitky ještě přijdou.
Jaký je Váš oblíbený fotbalový tým?
Tottenham Hotspur !!
Se kterým fotbalistou si chcete zahrát v jednom týmu?
Můj nejoblíbenější hráč je brankář Hugo Lloris z Tottenhamu. Dva gólmani v jedné brance ale být nemůžou :D
Který sport Vás baví kromě fotbalu?
Dá se říct, že všechny sporty, ale především basketbal.
Jak trávíte svůj volný čas?
Především s přítelkyní, rodinou nebo s přáteli.
Díky za rozhovor. Přeji Vám mnoho štěstí jak v osobním, tak ve fotbalovém životě.
Děkuji, přeji hezký den a další úspěšné fungování webu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.