"Na co máš tu levou?" Znělo hlavou hlavou Muži kola Radimu Petrovi

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Radime, na úvod gratuluji k titulu Muž kola. Co na to říkáte a už proběhla nějaká odezva od spoluhráčů a okolí? Bude vás to stát něco do kasy?
Děkuji. V béčku nemáme sazebník, takže ani nevím, jestli po mě budou něco vymáhat. Asi ne. Pár spoluhráčů mi napsalo, ale s těmi už jsme to slavili pro jistotu v sobotu. Dali jsme vodky a možná i nějaké to pivo. Až zaplatíme lupeny, tak hostinský odjede v Lambu.
V posledním kole jste zajížděli na půdu TJ Slavče, které doma body příliš neztrácelo. Jaké byly plány před samotným zápasem?
My chceme vyhrát vždy, na soupeři nezáleží. Ale derbíčko se Slavčí je speciální. Téměř všichni se známe a někteří naši hráči jsou ze Slavče a naopak. Takže o motivaci nebyla nouze. Plán byl jasný. Kombinace po zemi, proměňovat šance a nedostat zbytečné góly. A nenechat se rozhodit rozhodčím, který má občas výroky, že v ne tak tolerantních kulturách, jako je naše, by visel na stromě hlavou dolů a vnitřkem ven.
Utkání nakonec nabídlo nevídanou brankovou přestřelku. Jak jste to viděl vy ze hřiště?
Hrál se útočný fotbal z obou stran. Bylo vidět, že oba týmy chtěli v El Clásicu vyhrát. My je hnali, lidi řvali. Pak oni hnali nás, lidi řvali zas. Pro nestranného diváka velmi dobrý zápas. Chyběla tomu jen ta pomyslná třešnička na dortu v podobě kultovních hadráků pana Zídka, nebo radikální SWAG pana Semráda ze 2. poločasu toho pouťáku v Lišově.
V zápase jste dvakrát vedli o tři branky a nakonec o něj v závěru přišli? Panovala velké zklamání, že jste zápas nedovedli do vítězného konce?
15 minut před koncem jsme vedli 6:3 a nakonec jen bod. Raději bych se řezal papírem do ……, než to zažít znovu. Ale zřejmě si Slavčáci dali kvalitního pstruha, protože hráli dopředu velmi dobře a dokázali vyrovnat. V naší současné situaci je každý bod dobrý, ale vzhledem k průběhu je to zklamání.
Z po zápasových ohlasů jste vstřelil nevídanou branku. Mohl byste popsat našim čtenářům, jak padla?
Pepa Kašpar získal míč u našeho vápna a řekl si, že než přihrávka do nohy bude lepší, když mě napálí bodlákem do hlavy. Překonal jsem mdloby a dobíhal míč, který vylétl 9,5m vysoko. Stoper soupeře tam byl první a chtěl poslat malou domů brankaři, ale netrefil padající míč ideálně a poslal mě vlastně na bránu. Nejdříve jsem si chtěl skákající míč zpracovat a jít až „do kasy“, ale bylo to daleko. Kouknul jsem na brankaře a viděl, že je venku z brány. Míč jsem měl ovšem na levačku, kterou (kdybych k ní neměl citový vztah) můžu klidně hodit na Aukro. Vzpomněl jsem si na větu všech mých trenérů, která mě doprovází celým fotbalovým životem, “ Na co máš tu levou?“. V duchu jsem si odpověděl a kopnul raději šajtlí pravačkou. Spadlo to tam, ohromná radost a mám dojem, že jsem zahlédl na tribuně náznak mexické vlny, ale spíš ne.
Váš tým patří ve III. třídě k jasně nejmladším výběrům. Vy ač jste ještě nedosáhl třiceti let, patříte v sestavě k nejzkušenějším hráčům, podle věku. Jak probíhá spolupráce s mladými? Poslouchají vás starší nebo mají svoji hlavu?
Ano, v srpnu mi bylo 27 a přitom jsem jeden z nejstarších. Ve Svinech je podle mě výborná práce s mládeží, takže k nám z dorostu chodí hráči, kteří jsou silní na balónu a s perfektním fotbalovým myšlením. Takže se s nimi hraje dobře. V kabině to myslím funguje. Už chybí jen výsledky. Jaro je naše.(úsměv)
Překvapuje vás někdo z mladších spoluhráčů svou výkonností mezi muži? Pasoval byste někoho z nich do role talentu, který by to mohl fotbalově někam dotáhnout?
Nepřekvapuje. Všichni hrají dobře jak za nás tak v áčku, takže nechci někoho upřednostňovat.
V závěrečném kole hostíte doma Ledenice B, které se na podzim prezentují dobrými výsledky. Co očekáváte od posledního kola? Posílí vás někdo z A týmu?
Očekávám, že je smeteme z povrchu zemského. Konečně doma vyhrát a zakončit podzim trošku důstojněji, to musí být náš cíl. Realita se ovšem může od očekávání lišit. To uvidíme podle toho, jak se sejdem. Nemám info, jestli půjde někdo z A týmu, ale očekávám, že asi někdo pomůže.
Jaké byly vaše fotbalové začátky a kterými kluby jste prošel? Máte nějaký fotbalový vzor?
Začal jsem v 7 letech ve Svinech a hraji tady dodnes. Přímo vzor nemám, ale měl jsem rád Ronaldinha, Fernanda Hierra, Ryana Giggse a ze současných Claudia Marchisia.
Je stránka fotbalunas.cz ve vaši kabině sledovaná? A co na ni říkáte vy?
Ano je. Myslím, že je poměrně oblíbená a mně se ten nápad líbí. Je zajímavé číst info ze soutěže kterou hrajete. Už jen TV přenosy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.