Trenér Béčka má silné jaro, takže si může dovolit podzim trochu vypustit, říká s nadsázkou Vojtěch Materna

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vojto, na úvod gratuluji k titulu Muž kola. Co na to říkáte a už proběhla nějaká odezva od spoluhráčů a okolí? Bude vás to stát něco do kasy?
Děkuji za gratulaci. Zápas se nám povedl jako týmu, takže to beru spíš jako úspěch celého mužstva Samozřejmě Šuďa (Miloš Schuster) už mi hlásil, že mě to bude něco stát.
O víkendu jste si stříhl dvojzápas za oba týmy Mladého. Spravil jste si za béčko chuť, po sobotní porážce na půdě Srubce? A jaké jsou ambice A týmu v Okrese?
Chuť jsem si spravil, jsem rád, že jsem mohl béčku pomoci, ale prohra na Srubci mrzí, ikdyž myslím že tam se nebude hrát dobře nikomu. Za kabinu si dovolím říct, že chceme hrát co nejvýše, postup by byl super, ale bohužel vedení naše nadšení nesdílí a radši by nás vidělo v OP.
V neděli jste celkem jednoznačně porazili tým Římova. Jak vypadalo utkání a odpovídá výsledek vývoji zápasu?
Měli jsme hodně štěstí, že rozhodčí neuznal Římovu gól, který padl ze standardní situace. A pak to tam začalo padat. Myslím, že takový výsledek nečekal nikdo.
Nastoupil jste ve středu zálohy s Milošem Schustrem. Jak se vám s ním hraje? Těžili jste ze spolupráce, když spolu nastupujete i za A tým?
S Mildou jsme spolu na hřišti vyrostli, víme, co udělá ten druhý, kam si naběhne, co bude dělat s míčem, takže se nám spolu hraje parádně.
Podle slov Miloše, jste byl nejlepším hráčem B týmu. Co byste řekl na jeho adresu? Co patří mezi jeho fotbalové přednosti a naopak?
Mezi jeho přednosti patří určitě oddanost Mladému, chodí do školy v Brně a o víkendu, hraje vždy dva zápasy a fotbalu věnuje všechno. Na hřišti určitě patří mezi ty rychlejší, čehož využil i proti Římovu, naopak ho trochu brzdí, že není tak tvrdý v osobních soubojích.
Béčko Mladého, zatím zaostává za jarními výkony i výsledky ve III. třídě, kde patřilo k nejlepším týmům. Kde vidíte příčinu?
V Mladém se s nadsázkou říká, že trenér béčka má silné jaro, takže si může dovolit podzim trochu vypustit. Když se na to podívám vážněji, tak je to tím, že hrajou hodně mladí kluci z dorostu, kterým občas chybí trocha klidu v zakončení a celkově ve hře. Ale rozhodně bych jim to nevyčítal, od toho tam jsme my, když jdeme pomoct z áčka, aby se o nás mohli opřít,jako to dělá třeba Pája Schuster nebo Tomáš Linhartů.
Tento víkend hraje opět áčko v sobotu a béčko v neděli. Půjdete si znovu zahrát oba zápasy nebo váš čeká rychlý přesun na studia do Brna?
Ne ne, tentokrát mě čeká cesta do Brna. Ale určitě půjde klukům pomoct někdo jiný.
Za béčko jste odehrál tuším první zápase na podzim a tak další otázka bude směřovat k A týmu, kde jste kapitán. Jaké jsou ambice A týmu Mladého a koho považujete, za největšího konkurenta v boji o přední příčky?
Jak už jsem říkal, my chceme hrát rozhodně co nejvýš. Jako největší konkurenty beru Novou Ves, Temelín, kde hodně záleží na tom kolik má lidí z Olešníka a dále Srubec a Boršov.
Když jste vyhrál Muže kola na jaře, zmínil jste se, že zhruba 8 hráčů dojíždí na studia do Brna. Rozrostla se vaše kolonie na dálném Východě? Nemáte třeba týmové tréninky v Brně, když je vás tam takový počet?
Řek bych, že tenhle rok do Brna nikdo nepřibyl, ale máme pár lidí i v Praze a Olomouci takže to tak nějak jistíme ze všech stran (úsměv).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.