Plzeň nebo pražská S? Karlu Hejnému je to jedno, jeho snem je prostě liga!

Pár velkých šancí v zápase s Mostem neproměnil a zodpovědně si je vyčítá. Přesto za svůj výkon dosáhl nejen nominace do sestavy kola, ale i celkového vítězství v anketě o jejího nejlepšího hráče! Karel Hejný bojuje momentálně za třetiligové Zápy, zkušenosti má však i z druhé ligy a kdo ví, třeba jednou nakoukne až do té první! Ambicím se totiž nebrání a s ohledem na jeho dosavadní kariéru je evidentní, že nových výzev se nebojí. Nejen s tím se svěřil i našemu portálu!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství. Zasloužil jste se o něj povedeným výkonem v zápase proti Mostu, kdy jste zařídil penaltu, ze které padl jediný gól zápasu. Jak se Vám ten zápas jevil?
Zápas se mi jevil tak, že jsme byli určitě od začátku lepší než Most. Měli jsme spoustu šancí už v prvním poločase, ten zápas jsme v něm mohli rozhodnout. Já sám jsem měl právě už v první polovině minimálně dvě šance, které jsem měl proměnit a hodně mě mrzí, že jsem je nedal. Takže po první půli už to mohl být hotový zápas, čekalo se ale hold až na tu penaltu někdy před přestávkou, kdy jsme tedy gól dali. Pak jsme to už do konce ubránili. I v druhém poločase jsem měl dobrou šanci a nedal jsem jí, to mě hodně mrzí. Jinak si myslím, že se nám ten zápas povedl, z pohledu bojovnosti a nasazení.
Tak alespoň tou penaltou jste se vykoupil.
Alespoň ta, že byla.
Teď vás čeká Převýšov, nesnadný soupeř. Jak vidíte vaše šance na body?
Myslím si, že šanci máme, i když to bude hodně těžký zápas. V Převýšově to nikdy není jednoduché, protože mají dobrý manšaft. Myslím ale, že máme na to, udělat tam dobrý výsledek.
Vy jste vyrostl ve Zdislavicích a poté jste poměrně dost cestoval. Čáslav, Žižkov, Vlašim a teď hostování v Zápech. Kde se Vám nejvíce líbilo?
Spíš jsem vyrostl v Čáslavi, protože tam jsem byl někdy od patnácti do dvaceti let, vidím pozitivně, že jsem se i s pomocí toho klubu dostal z mládeže až do druhé ligy a potom mě koupila Viktoria Žižkov. Dobu tam považuji za mé nejlepší fotbalové období a ze začátku i nejúspěšnější. Minulou zimu jsem pak přestoupil z Viktorky do Vlašimi, kvůli problémům, které na Žižkově byly.
A co vlastně říkáte na to, že Čáslavi se teď moc nedaří a je jedním z vašich soupeřů. Sledujete ji?
Sleduju to tam. Je to podle mě škoda, protože mě se v Čáslavi líbilo a líbila se mi tam ta druhá liga. Ale nastaly tam asi taky nějaké problémy, kvůli kterým se spadlo do třetí ligy. Teď jsou vlastně i farma Vlašimi, takže pokud budou její hráči Čáslavi pomáhat, tak si myslím, že se zachrání. Podle mě na to má, aby to uhrála.
Říkáte, že nejlepší období jste zažil na Žižkově. Tehdy jste ve druhé lize pravidelně hrál a dal i nějaké góly. Vnímáte působení ve třetí lize jako velký krok zpět?
Tak samozřejmě by bylo lepší, kdybych byl pořád ve druhé lize, ale já to beru pozitivně, že jsem teď v té třetí. Měl jsem takové horší fotbalové období, takže to, že jsem teď v Zápech, beru hodně kladně. Můj momentální cíl je abych hrál stabilně ve třetí lize a dokázal, že mám třeba i na tu druhou a vrátil se do ní.
Naví Zápy patří k nejlepším klubům v ČFL. Hrají s vámi fotbalisté jako Kalivoda, nebo Pavlík, to může být i celkem dobrá zkušenost ne?
No jasně! Je super, že ten tým je takový, jaký je, protože složení hráčů, kteří tam jsou, určitě má na to aby hrálo na špičce tabulky a potrápilo i soupeře s ambicemi na postup.
Jste ročník 1992, máte tedy ještě hlavní část kariéry před sebou. Věřil byste si i na první ligu?
(zamyslí se) Asi věřil. Můj cíl je teď samozřejmě dostat se zpět do druhé a pokud to vyjde, tak se budu chtít dostat až do té první. Je to určitě můj sen, dostat se tam.
Podíváme-li se do té první ligy, který tým je Vám tam nejbližší? Respektive, kdyby jste si mohl vybrat, za který tým si jí zahrajete, jaký by jste zvolil?
Tak to si teď nedokážu vybrat (s úsměvem). Je mi to úplně jedno kde, můj sen je hlavně se do ní dostat.
Takže ani Slávie, ani Sparta, Plzeň….
Ne, to vůbec. Já teď opravdu myslím hlavně na druhou ligu a až pak přijdu na řadu řešit první.
Tak budu držet palce, ať se daří a slouží zdraví! Máte nějaký fotbalový vzor, nějakého oblíbence?
Zlatan Ibrahimovič!
Česká reprezentace se kvalifikovala na EURO. Jak vidíte její šance?
Já si myslím, že by to mohlo dopadnout i jako v roce 2004. Kvalifikace byla úspěšná a ten tým se dal pod novým trenér dohromady a určitě může udělat dobrý výsledek, jako tenkrát.
A závěrečná klasika. Sledujete stránky fotbalunas.cz? Líbí se vám?
Určitě jo, líbí se mi to. Sleduju to a líbí se mi, že jsou tam i informace z těch nejnižších soutěží. Jednu z nich hraje i můj brácha, tak i proto to sleduju a dobrá je i tahle soutěž o hráče kola. Je to taková další motivace (směje se)., dostat se do sestavy kola a potom vyhrát v hlasování. Určitě se mi to líbí!
Děkuji za Váš čas i ochotu! Ať se daří a držím palce i na tu první ligu.
Také děkuji, mějte se.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.