Hattrickem sestřelil Cheb. Hráč kola Petr Holub to bude mít drahé

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz, kterým se stal hráč mariánskolázeňské Viktorky Petr Holub. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, kde jste s fotbalem začínal a v kolika letech to bylo?
K fotbalu mě přivedli rodiče a začínal jsem s ním ve čtyřech letech v Mariánských Lázních.
Jak se vyvíjela Vaše fotbalová kariéra?
Od přípravky do mladších žáků jsem působil v mém rodném klubu v Mariánských Lázních, poté jsem strávil rok v Baníku Sokolov a po vydařeném turnaji Kouba cup s krajským výběrem jsem se stěhoval do Plzně, kde jsem působil v dorosteneckých kategoriích Viktorie Plzeň U16 až U19. Z mého pohledu nevydařená sezóna v kategorii U19 zapříčinila můj další přesun, tentokrát do plzeňského Senco Doubravka. Od nové sezóny 2015/2016 opět hájím barvy Mariánských Lázní.
V minulém roce jste s Viktorkou hráli divizi, přešlo už zklamání ze sestupu do kraje?
S Viktorkou jsem odehrál pouze tři divizní zápasy, jelikož jsem studoval v Plzni a měl před sebou maturitu, rozhodl jsem se v Plzni zůstat a zvolit hostování v již zmiňovaném Sencu. Bohužel po několika odehraných zápasech mě potkalo zranění, které mě vyřadilo ze hry téměř na 8 měsíců. Zklamaný jsem ze sestupu Viktorky samozřejmě byl, protože se tým v jarní části zlepšil a oproti podzimu nasbíral o hodně víc bodů, ale zklamání už je dávno pryč. Nyní se musíme soustředit na nadcházející zápasy v Krajském přeboru.
Pojďme k poslednímu zápasu. Jak byste ho zhodnotil?
Věděli jsme že Cheb nastřádal z několika předešlých zápasů hodně bodů, ale žádný přehnaný respekt jsme neměli. Podařilo se nám zápas rozhodnout už v prvním poločase. Důležitým faktorem bylo, že jsme se konečně zklidnili ve finální fázi a jak i výsledek napovídá, dokázali jsme se konečně střelecky prosadit ve větším počtu a trestat soupeřovy chyby. Ve druhém poločase se soupeři nedařilo krotit emoce, což vyznělo v náš prospěch a navíc jsme soupeře potrestali dalšími vstřelenými brankami, na které už nedokázal zareagovat.
Zřídka kdy se podaří taková kanonáda. Pamatujete si, že na nějakou takovou?
Popravdě si ani nevzpomínám kdy se mi naposledy podařilo vstřelit hattrick, zřejmě ještě v dorostu Viktorie Plzeň proti Příbrami a také 5 branek v jednom zápase za B tým Senca Doubravky v 1.A třídě, takže nevím jestli to lze srovnávat. :)
Vstřelil jste tři branky. Jak byste je popsal ze svého pohledu?
První gól byl po dlouhém odkopu od našeho brankáře a odraženém míči k hostujícímu obránci a jeho chybném pokusu o malou domů, kterou jsem přečetl a zvýšil na 3:0. Druhé brance předcházela standardní situace z pravé strany při které jsem byl zcela nehlídaný a v brankovišti se zorientoval nejrychleji, 6:0. Poslední branka padla po perfektně načasované přihrávce od Tomáše Kabeláka a obhození vybíhajícího gólmana, poté jsem zakončoval do téměř prázdné branky na 7:0.
Dal jste hattrick, přitom jste hrál pouhých 64. minut. Se svým výkonem tedy musíte být spokojen?
Jsem šťastný, že jsem třemi góly pomohl týmu k vítězství a zvedl si i trochu sebevědomí, protože se mi poslední dobou střelecky příliš nedařilo, ale je to jen odraz práce celého týmu.
Jak jste se dozvěděl o tom, že jste se stal hráčem kola?
Dozvěděl jsem se o tom před tréninkem, protože několik hráčů z kabiny to hodně sleduje, v čele s naším gólmanem, který je zároveň pokladníkem a samozřejmě že do kasy budu muset přispět.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.