Hráč 7.kola - Lukáš Prisztavok (Sokol Stárkov) - "V bráně mám větší zodpovědnost, než v útoku"

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Získal jste historicky nejvyšší počet hlasů a právem jste se stal hráčem 7. kola Okresní soutěže. Co to pro vás znamená? Překvapilo vás to?
Je to příjemný pocit být zvolen hráčem kola, ale stále je to pouze v Okresní soutěži, takže jsem nohama na zemi. Překvapilo mě to dost, kdo by také čekal.
Jak dlouho hrajete fotbal? Kde jste začínal a jakými kluby jste prošel?
Fotbal hraji už od žáků zhruba nějakých 10 let. Začínal jsem ve Stárkově, kde také stále hraji, je zde dobrá atmosféra, jsem věrný Stárkovu.
Váš fotbalový vzor a oblíbený fotbalový klub?
Bohužel nemám žádný vzor, nikdy jsem nechtěl kopírovat něčí techniku, mám tu svou a myslím si, že je dostačující. Fandím Plzni, líbí se mi jejich styl hry.
Pamatujete si na nějaký velmi kuriózní zážitek ve fotbalovím prostředí?
Vzpomínám si na zápas, kde jsem zhruba v 55. minutě střídal Václava Kučeru v bráně a hned dvě minuty na to při prvním kontaktu s balónem se mi do cesty připletl protihráč, který mně na třikrát vykloubil malíček. Musel to jít dochytat hráč z pole a utrpěli jsme velmi drtivou porážku.
Proti Otovicím jste se netradičně nepostavil mezi tyče, ale na post hrotového útočníka. Hrál jste už někdy v útoku? Jaký je pro vás rozdíl být útočníkem, který naopak od brankáře, góly střílí?
V útoku jsem už párkrát hrál a musím říct, že je to lepší než v bráně, nemáte tam tak velkou zodpovědnost, protože za vámi je ještě dalších 10 hráčů, kdežto jako gólman mám za sebou už jen síť.
V již zmiňovaném zápase s Otovice jste se svého úkolu zhostil nadměrně, vstřelil jste dva góly. Jak jste ty góly vstřelil, bylo to pro vás těžké?
Byl jsem docela překvapen, ale zas tak těžké to nebylo. První branku jsem dával díky špatné rozehrávce soupeře, kdy jsem šel poté sám na bránu a pak už stačilo jen udělat gólmanovi kličku a byl tam. Ani druhý gól nebyl tak složitý, do vápna letěl centrovaný balón, který se najednou objevil přede mnou a stačilo ho jen dobře umístit k tyči, což se mi podařilo. Rázem jsem tak už měl na kontě dva góly.
Výkony Stárkova jsou jak na houpačce, jednou vyhrajete, jednou zase neuspějete. Jak byste zhodnotil dosavadní výkony vašeho týmu v této sezóně?
Já si myslím, že je docela úspěšná na to, v jakém složení se občas sejdeme, protože ne každý z kluků může být na každém zápase. Je pravda, že pár zápasů jsme si prohráli vlastním nedůrazem, ale to se prostě občas stává.
V příští zápase jedete do Zábrodí. V této sezóně jste se s nimi už utkali, a to vítězně 3:0. Co od tohoto zápasu očekáváte? Zábrodí určitě nebude chtít podruhé s vámi prohrát v sezóně.
Nebude to jednoduchý zápas, mají spoustu šikovných kluků, ale přesto věřím tomu, že vyhrajeme i na jejich hřišti.
Děkuji za rozhovor. Chtěl byste ještě něco vzkázat fandům vašeho týmu nebo komukoliv jinému?
Já také děkuji. Chtěl bych poděkovat všem věrným fanouškům, kteří nás chodí podporovat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.