Antonín Mäsiar - Můj cíl je jediný! Dostat gólů co nejméně, nejraději žádný!

Hráčem desátého kola se stal Antonín Mäsiar z Valdic. Když jsme ho požádali o rozhovor, tak nezaváhal a rád nám vyhověl.  Pojďme se společně na rozhovor s tímto zkušeným gólmanem podívat...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hráče kola za zápas s Jičínem. Jaký byl z tvého pohledu?
Jako každé derby. Jeden druhému nedá nic zadarmo. Pro mě to nebylo asi takové jako pro kluky, kteří v Jičíně hráli. Ale mě motivace nechybí nikdy.
Vzpomeneš si na nějaký zákrok z tohoto zápasu, na který jsi pyšný?
Pro mě jsou důležité všechny zákroky, protože z každého můžu dostat gól. Můj cíl je proto jediný: dostat gólů co nejméně. Nejraději žádný.
Říká se, že Jičín je nejtěžším soupeřem ve vaší skupině „B“ třídy. Můžeš to potvrdit, nebo vyvrátit?
Určitě můžu potvrdit, že mají dobré mužstvo, ale není to o jednom týmu. Je to moc vyrovnaná soutěž, kde může každý porazit každého.
Tohle asi nikdo nečekal, tak vyrovnanou tabulku. Nebo ano?
Určitě ne, všechny mužstva pořád hrají o první čtyři místa.
Boj o první čtyřku se vyostřuje. Co poradit abyste v ní nechyběli?
Je těžké radit. Je to o co největší bojovnosti a touze vyhrát, ale také aby mužstvo bylo kompletní a hlavně nikdo neutrpěl žádné zranění.
Vysvětli mi tuto situaci. Každý gólman, který předvede v zápase opravdu excelentní zákrok, tak hned vzápětí sprdne obranu. Proč tomu tak je? :-)
Nevím, asi z radosti, že to chytil, tak je sprdne. Já osobně to nedělám. Většinou dotyčný sám přijde a řekne "Dík, že jsi to chytil." a já řeknu "Dobrý.". Protože vím, že příště pomůže on mně, třeba vykopne balón z prázdné brány. Osobně si myslím, že když někoho seřvu, tak to nepomůže, ba naopak. Proto raději řeknu, nevadí, příště to vyřeš lépe.
Umíš si udělat před bránou respekt?
Asi moc ne, nejsem ten, který zbourá všechny. Hlavně se soustředím na míč.
Jsi hlasitý gólman?
Dá se říct, že jo. Snažím si obranu malinko dirigovat. A hlavně jsem tak pořád v kontaktu s klukama a necítím pak takový tlak na mě.
Jsi nejzkušenějším hráčem v týmu. Poslouchají tě mladíci?
Jo kluky musím pochválit, už si na mě zvykli. Jde nám všem o jedno: vyhrát.
Dali jste nejmíň gólů v soutěži. Jste spíše obranným mužstvem?
Ani bych neřekl, prostě dáváme málo gólů. Šance jsou, ale neumíme je proměňovat. Když konečně dáme gól, tak se snažíme, hlavně žádný nedostat.
Umíš jako gólman dobře nohama?
Moc ne, důležitě je to mít komu dát, ale většinou to řeším odkopem od brány.
Co říkáš na výhru našich nad Holanďany?
Bylo to pro mě velké překvapení. Abych řekl pravdu, po výkonu s Turky jsem se na zápas ani nedíval, moc jsem jim nevěřil.
V příštím kole hrajete v Kunčicích. Poraď trenérovi jak přivézt všechny body :-)
Nejsem ten, který může radit trenérovi a hlavně zápasy venku nám asi vyhovují více než doma. Doufám, že to potvrdíme v sobotu.
Popiš nám ve zkratce tvou fotbalovou kariéru.
S fotbalem jsem začal v Popovicích, odkud jsem šel do dorostu Milíčevse a díky spojení klubů Milíčevse a Robous jsem nyní hráčem Robous, zde jsem byl až do svých 28 let. Potom jsem začal jezdit po hostování většinou každý rok někde jinde od okresního přeboru až po 1. A třídu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.