Kámen úrazu je, že často nedokážeme z šancí dávat góly, trápí Jirku Konečného

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Jiří Konečný z Olešnice. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jirko gratuluji, po nedlouhé době opět vítěz z Olešnice, co daruješ klukům ty?
Děkuju moc. No, jestli Tom Marek, co vyhrál hráče kola předtím, donese slíbenou flašku, tak já nejspíš zajistím nějaké občerstvení. (smích)
Zvládli jste těžký zápas Lipovcem, jaké to bylo utkání z tvého pohledu?
Pro mě osobně to bylo velmi náročné utkání, protože jsem naskočil po 6 týdenní pauze, kdy jsem byl na operaci slepáku. Myslím si, že jsme byli o něco aktivnější a chtěli jsme víc vyhrát. Soupeř hrál ale také dobře, oba týmy měly hodně šancí na to, aby strhly výsledek na svoji stranu. Naštěstí jsme to byli my a jsem za to moc rád.
Tabulka je hodně vyrovnaná, co vám chybí k tomu abyste byli výš než jste momentálně?
Tabulka je velmi vyrovnaná. Musíme se soustředit na každý zápas a je jedno, jestli hrajeme proti prvnímu týmu a nebo poslednímu, protože se někdy stalo, že jsme soupeře podcenili a za to jsme byli potrestáni. Vytváříme si velké množství šancí každý zápas, bohužel častokrát nejsme schopni dát gól. To si myslím, že je kámen úrazu.
Jsi jeden z mnoha hráčů na okresních trávnících z líhně Žijeme Hrou, co pro tebe znamená Žijeme Hrou?
Pro mě Žijeme hrou znamená hlavně krásné vzpomínky z dorostu. Byli jsme skvělá parta šikovných fotbalistů a hráli jsme většinou v top 3 v krajské soutěži, kdy v poslední sezoně jsme dokázali celkově vyhrát a postoupit do divize. Tu jsem ale já už hrát kvůli věku nemohl.
Jaký myslíš že je pohled na kluky co vyjdou z dorostu ŽH?
Když hráči vyjdou ze ŽH, mají velký potenciál se chytnout v týmech, co hrají krajské soutěže, protože na to mají kvalitu a to hlavně díky dobrému vedení trenérů, co v ŽH jsou.
Čeká vás opět těžké utkání, tentokrát v Rudici, která poslední dobou trápí. Co bude klíčem k úspěchu?
Zápas to bude určitě velmi náročný. Myslím si, že situace obou týmů je podobná, protože i nám v průběhu sezony vypadlo 4-5 hráčů ze základní sestavy, bohužel na delší dobu. Každopádně klíč k úspěchu bude, abychom hráli aktivně, podstupovali souboje, nic nevypustili a hlavně hráli s chutí. Doufám, že se bude hrát dobrý fotbal.
Podzim se blíží ke konci, vašimi soupeři budou Vránová a Bořitov, jak jste připraveni na konec podzimu?
Myslím si, že nachystaní jsme a budeme na tyto zápasy dobře. Jsou to poslední zápasy podzimu, takže do toho budeme chtít dát všechno. Je potřeba, abychom ještě posbíraly nějaké ty body do tabulky a měli lepší pozici na jaře.
Už máte plán na zimní přípravu? Očekáváš drill, nebo spíš pohodu?
Zatím se ještě soustředíme na poslední zápasy sezony, ale myslím, že plán se rychle vymyslí. (smích) Očekávám tak něco mezi. Je potřeba si dobře odpočinout, doléčit šrámy a potom dobře potrénovat a nachystat se na jaro.
Pojďme trochu fantazírovat, kdo je tvůj vysněný spoluhráč? Ze všech možných hráčů na světě i v historii.
Já jsem fanouškem CR7, takže kdybych mohl, vybral bych si jeho. Za mě geniální útočník, rád bych mu kopnul pár míčů za obranu a sledoval, jak dává gól. (smích)
Kdo by pak tvořil tvoji ideální tzv. Five-a-side? Dal by ses do této pětky?
Moje ideální pětka by byla asi takto: Petr Čech v brance, v obraně Sergio Ramos, dále potom Ronaldinho, Zidane a v útoku CR7. Do této pětky bych se dát nechtěl, stačilo by mě sledovat tyto hráče z lavičky. (smích)
A klasický závěr, jak se ti portál Fotbal u nás líbí?
Portál se mi líbí hodně, rád si čtu reporty z ostatních zápasů. Jsem rád, že něco takového tady máme a tím je zviditelněný i fotbal v nižších ligách.

Autor: Jakub Ťoupek

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.