Někdy je potřeba zvýšit hlas a vyhecovat se, říká hráč 11. kola Tomáš Volek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 11. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Jinočanský kapitán Tomáš Volek se v rozhovoru rozpovídal o vítězství nad lídrem soutěže z Příbrami, svých silných i slabých fotbalových strankách a nebo prozradil také to, jakému spoluhráči by předal kapitánskou pásku!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v hlasování o hráče kola. Kdo Vám podle Vás poslal nejvíce hlasů?
Někteří spoluhráči se mi přiznali, že pro mě hlasovali a myslím si, že i od trenéra tam nějaký hlas přistál.
Utkání proti Spartaku Příbram jste vyhráli 2:0. Co bylo podle Vás klíčem k úspěchu proti lídrovi tabulky?
Jednoduchost, zodpovědný výkon, trpělivost a minimum chyb. Takhle bychom si představovali každý zápas.
Šli jste do zápasu s cílem vyhrát, nebo byste se spokojili s remízou?
Do každého zápasu jdeme s cílem vyhrát, ani tohle utkání nebyl výjimkou.
Jak jste triumf po zápase oslavili?
Já jsem měl bohužel po zápase nějaké povinnosti, ale v naší hospůdce na hřišti se večer konala zábava a z toho, co jsem slyšel, kluci odvedli skvělý výkon i po zápase.
Vy jste v utkání vstřelil gól na 1:0, který se posléze ukázal jako vítězný. Rozhodčí se ale chvíli po Vašem rozvlnění sítě radili, než nakonec uznali branku za regulérní. Víte, o co tam šlo?
Radili se o možném ofsajdu. Pomezní ihned po vstřelení branky zvedl praporek, ale já se v tu chvíli kutálel za bránou soupeře, takže jsem to ani nepostřehl a hned jsem se radoval. Moc jsem nechápal, co se děje, protože jsem byl přesvědčen, že jsem v ofsajdu nebyl. Trochu jsem znervózněl, ale rozhodčí mi nakonec dali za pravdu a gól uznali.
V příštím utkání zajíždíte na horkou půdu do Kralup, které doma příliš neztrácejí. S jakou taktikou do zápasu půjdete?
Je pravda, že se nám v Kralupech moc nedaří, ale myslím si, že nemá cenu měnit taktiku z minulého zápasu. Když budeme hrát stejně jako proti Příbrami, tak nemám pochyby, že bychom si z Kralup nepřivezli tři body.
Jinočany se momentálně v tabulce nacházejí na pátém místě. Máte postupové ambice?
Myslím si, že každý hráč by měl nastupovat do každého zápasu s tím, že ho chce vyhrát, stejně tak by měl vstupovat i do každé sezony s těmi nejvyššími ambicemi. Takže ano, rádi bychom postoupili.
Vy jste kapitán týmu. Vyhovuje Vám tato pozice?
Ze začátku jsem z toho upřímně nebyl moc nadšený, nikdy jsem nebyl úplně vůdčí typ. Postupem času jsem ale tuhle pozici přijal za svou a věřím, že i kluci už si na to zvykli.
Jak se Vaše kapitánství projevuje? Jste hlasitý motivátor, nebo spíše tišší kapitán?
Určitě jsem spíše tišší kapitán, ale samozřejmě ne v každé situaci. Někdy je potřeba zvýšit hlas a vyhecovat se.
Kdybyste měl tuto funkci předat někomu z kabiny, kdo by to byl a proč?
Nikomu bych ji nepředal (směje se). Ne, tak samozřejmě mám dva zástupce, takže kdyby k tomu mělo dojít, tak bych ji předal asi jednomu z nich. Jeden je tedy na delší dobu zraněný, ale ten druhý, Michal Pivrnec, by se toho určitě zhostil s přehledem. Jsou tu ale i další spoluhráči, kteří jsou poslední dobou tahouni týmu, jako třeba Martin Macek. Myslím si, že i on by zvládl pozici kapitána.
S kým si v kabině rozumíte nejvíce?
Tady asi nemůžu nikoho jmenovat. Jsem typ člověka, který si rozumí skoro se všemi. Jak s mladšími, tak se staršími spoluhráči. S někým víc na hřišti, s někým víc u piva. S některými se znám už z mládežnických kategorií, ale upřímně tady opravdu nemůžu jmenovat.
Jaká je podle Vás Vaše nejsilnější, a naopak nejslabší fotbalová stránka?
Začnu asi nejslabší stránkou, a to jsou hlavičkové souboje. Před pár lety jsem si právě z jednoho takového souboje odnesl úraz hlavy a od té doby mám nějaký blok, přes který se nedokážu úplně přenést. Samozřejmě pokud je potřeba, tak do souboje vlétnu, ale úplně je nevyhledávám. Co se týče nejsilnější stránky, tak nad tím se musím zamyslet. Vždy jsem byl univerzálním typem hráče, kterého můžete postavit kamkoliv a který není líný na krok. Ale myslím si, že jsem v ničem kromě fyzičky a přehledu na hřišti nikdy úplně nevynikal. Pokud mám ale i tak něco vypíchnout, tak asi schopnost naběhnout do vápna tak, aby mě to trefilo, stejně jako proti Příbrami. Poslední dobou mě centry trefují, ale já bohužel netrefuji bránu (směje se).
Tradiční otázka na závěr - bude pro Vás triumf v naší anketě znamenat nějaký příspěvek do klubové kasy?
Určitě. Máme v pokutovníku jak hráče kola, tak i zmínku v médiích, takže budu platit zvlášť i za tento rozhovor (dodává s úsměvem).

Autor: Matouš Vránek

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.