Matěj Průcha o víkendu vychytal Přepeře a pomohl tak svému týmu ke 3. bodům a jeho výkon ho vynesl na hráče 11. kola. Divize C,

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Matěj Průcha je talentovaný fotbalista, který v současnosti hraje za RMSK Cidlina Nový Bydžov. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k ocenění hráč 10. kola, Matěji! Jaké jsou tvoje první dojmy po zisku tohoto individuálního ocenění?
“Děkuji moc za ocenění. Abych byl upřímný, vůbec jsem to nečekal. Už jen to, že jsem se dostal do sestavy kola, je pro mě velká čest. Samozřejmě to není jen moje zásluha, ale zásluha celého týmu, který v tomto zápase ukázal svou sílu.”
V 10.kole proti Přepeřím jsi předvedl několik klíčových zákroků, které tým podržely a pomohly k výhře. Jak důležitá byla tahle výhra po dvou předchozích prohrách?
“Myslím, že jsme takový zápas potřebovali jako sůl. Těžký soupeř a domácí prostředí nám velice pomohly. Je pravda, že se nám v domácích zápasech tolik nedařilo, ale myslím, že jsme nyní ukázali jak fanouškům, tak i kritikům, že fotbal hrát umíme.”
Co podle tebe rozhodlo o úspěchu proti Přepeřím a jak se tým vypořádal s tlakem po sérii dvou porážek?
“Celý týden před zápasem jsme měli nastavenou hlavu tak, že jdeme pro body. Věděli jsme, že Přepeře budou hrát kombinačně, a proto jsme se tomu přizpůsobili. Naše bojovnost a chtíč po bodech rozhodly jednoznačně. Co se týče tlaku, ten jsme hodili za hlavu. V kabině jsme si řekli, že musíme dál makat, a body určitě přijdou, což se nakonec potvrdilo.”
Jak se cítíš v aktuální formě po zápase s Přepeřím? Pociťujete v týmu po výhře zlepšenou atmosféru?
“Cítím se skvěle! Je to i tím, že mám důvěru trenérského týmu a cítím, že ve mě věří, i když to se mnou určitě není vždy snadné. Atmosféra se samozřejmě zlepšila, ale nemyslím si, že by byla po předchozích prohrách nějak zvlášť napjatá. Každý neúspěšný zápas hodíme za hlavu a jdeme dál.”
Teď vás čeká zápas proti prvnímu týmu tabulky, Vysokému Mýtu. Jak se na tenhle důležitý duel připravujete a co považuješ za klíč k úspěchu?
“Teď máme vlastně takový trojboj s předními týmy tabulky. Porazili jsme Přepeře a čekají nás Vysoké Mýto a Velké Hamry. Věřím, že pokud k těmto zápasům přistoupíme stejně jako k utkání proti Přepeřím, body nám určitě neuniknou. Klíčem k úspěchu bude naše bojovnost a týmová spolupráce.”
Čtvrtá liga se stále více dostává do povědomí veřejnosti díky projektům, jako je Fotbal u nás. Jak vnímáš tohle zviditelnění a co podle tebe může ještě více přiblížit čtvrtou ligu fanouškům?
“Takové projekty jsou podle mě skvělé. Lidé vidí, že kvalita existuje i ve 4. nejvyšší lize, a nejen v těch vyšších soutěžích. Kvalita ligy se každým rokem zvyšuje, a to je pro mě zásadní lákadlo. Myslím, že na fotbal v Bydžově by mohlo chodit více fanoušků, protože máme velmi mladý a perspektivní tým složený převážně z odchovanců. Ale je to asi běh na delší trať.”
Matěji, děkujeme ti za ochotu poskytnout rozhovor. Tvé nasazení a pohled na hru jsou motivující. Těšíme se na další spolupráci!
“Rád bych poděkoval redakci za rozhovor a zájem o moji osobu. Bylo mi potěšením sdílet své myšlenky a názory. Věřím, že společně můžeme posunout povědomí o našem fotbalu a ukázat, že naše liga má co nabídnout. Těším se na další spolupráci a doufám, že přineseme fanouškům ještě mnoho zajímavých okamžiků.”

Autor: Radoslav Kotrman

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.