ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 8.kolo Divize C, 2024-2025

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Hráčem 8. kola 4. české fotbalové ligy C byl zvolen brankář David Panzner, ročník 2001 a odchovanec FK Brandýs nad Labem. Momentálně David jistí záda o 10 let staršímu Janu Stařečkovi, od kterého sbírá cenné zkušenosti. Tento víkend dostal příležitost a důvěru od trenéra, a v prvním poločase dokázal své kvality. Díky jeho zákrokům vyhráli domácí zápas proti Hrádku nad Nisou 1:0.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Davide, jaké to je, když jako brankářská dvojka dostaneš od trenéra v 8. kole důvěru, podržíš tým svými zákroky a navíc se staneš hráčem 8. kola 4. české fotbalové ligy C?
Pocity jsou určitě jen pozitivní a jsem za to opravdu rád. Že bych se dostal do sestavy týdne, natož se stal hráčem kola, jsem vůbec nečekal. Myslím si, že v tom měl prsty hlavně spoluhráč Michal Dosoudil. Nejvíc mě ale těší, že jsem pomohl týmu k vítězství a zisku tří bodů, které nám snad upevnily místo v první polovině tabulky. Jsem také rád, že dělám dvojku Honzovi Stařečkovi, je to gólman, který toho má hodně za sebou, a jsem rád, že od něj můžu přebírat zkušenosti.
O víkendovém zápase jsi musel řešit dvě situace – tu první přečtením hry a včasným vyběhnutím a tu druhou, když za stavu 0:0 se na tebe řítil útočník Hrádku a ty jsi ho vychytal. Myslíš si, že to byly klíčové momenty zápasu? Přece jenom byl konečný výsledek 1:0.
To včasné vyběhnutí bylo opravdu na hraně a jsem rád, že z toho nevznikla nějaká hrubka. Možná to byly klíčové momenty, ale takhle jsem nad tím asi nepřemýšlel. Klíčový byl určitě Vorasův gól a hlavně to, že jsme během zápasu hráli jako tým a bojovali jeden za druhého. V koncovce se nám v tomto zápase úplně nedařilo, soupeř dobře bránil a těžko jsme se dostávali do šancí, hlavně v prvním poločase. Ve druhé půli jsem například nevyboxoval jeden roh a podrželi mě kluci v obraně. Takové těsné zápasy rozhodují často drobné detaily.
Dnešní fotbalový trend nutí brankáře více se zapojovat do kombinace a rozvíjet hru. Jak k tomu přistupuješ ty osobně? Zaměřuješ se na to více při trénincích?
Abych řekl pravdu, je to něco, co mě baví. Ve volném čase si občas zahraju v poli třeba Hanspaulku nebo Strahovskou ligu, takže mi to není cizí. Dneska se to po gólmanech skutečně vyžaduje, a když se podíváš na ty nejlepší ve světě, bez hry nohama se opravdu neobejdou, alespoň v základu. Jsem rád, že se tady v Brandýse snažíme hrát fotbal, který není jen o nakopávání míčů, ale o kombinační hře, která může být zajímavá i pro diváky a fanoušky. Samozřejmě, s rizikovou hrou po zemi přicházejí i chyby, ale to je součást fotbalu. Snažíme se mít sebevědomí a hrát odvážně, protože chyby k tomu prostě patří.
Jak ty sám vnímáš kvalitu 4. České fotbalové ligy a kdo podle tebe bude bojovat o přední místa a o postup?
Kvalita v této soutěži je určitě velká, nebo aspoň mi to tak přijde. Hrajeme proti klukům, kteří si prošli vyššími soutěžemi, ne-li přímo tou nejvyšší zde v Česku. Navíc je tu hodně hráčů, kteří prošli mládeží v top klubech, a pro ně to může být odrazový můstek zpátky nahoru. Za favority naší skupiny považuji Přepeře a Velké Hamry. Ale hrát se dá se všemi, a já jen doufám, že budeme pokračovat ve sbírání bodů pro nás.
Myslíš si, že je stát se hráčem kola této soutěže motivující a že to pomůže i ke zviditelnění hráčů a samotné soutěže?
Motivace to určitě je. Jsem rád, že se mi to podařilo zrovna tady v Brandýse, kde jsem vyrostl. Doufám, že ke zviditelnění hráčů a samotné soutěže to pomůže. Určitě bychom chtěli, aby na naše domácí zápasy chodilo co nejvíce lidí.
Davide, děkujeme za tvé odpovědi a přejeme ti fotbalové zdraví, úspěchy a co nejvíce vychytaných nul.
Také děkuji za ocenění a přeji co nejvíce článků vaší redakci.

Autor: Radoslav Kotrman

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.