Ujel Cyrilu Golovkovi ve velkém fotbale už vlak? I kdyby ano, v malém to dožene!

ČFL hraje dvacet týmů. Každý víkend tedy nabízí divákovi deset zápasů, do nichž nastoupí vždy minimálně dvacet dva hráčů v základních sestavách a většinou alespoň šest střídajících. To znamená, že když vzniká sestava kola, z níž pak díky hlasování vzejde vítěz o hráče kola, vybíráme z dvou set osmdesátí jmen a více! Vyhrát v takové konkurenci? To už opravdu sranda není. A teď si vezměte, že proti vám ještě ke všemu stojí Loko Vltavín, který v hlasování dotlačil na první místo hned čtyři své hráče po sobě a svého zástupce má v sestavě i teď! Přesně tak těžký úkol stál před všemi vyzyvateli v poslední volbě a její výsledek? Koruna se z Vltavínu přece jen přesouvá a to do Štěchovic. K Cyrilu Golovkovi!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vaše vítězství je tak trochu překvapivé. Před Vámi se totiž hned čtyřikrát umístil na prvním místě někdo z Vltavínu, který měl i tentokrát svého zástupce v hlasování. Přesto jste zvítězil vy. Máte nějaký přehled o hlasování, nebo to prostě vyplynulo samo?
Tak někomu jsem to i poslal. Věděl jsem, že jsem se dostal do sestavy kola, tak jsem to pár klukům, kamarádům rozposlal, ať taky hlasují. Jsem za to tedy rád, že jsem měl nakonec dostatek hlasů.
Zápas na Žižkově se povedl celému týmu, ale obzvláště vám a spoluhráči Hřebečkovi. Spolu jste zařídili obě dvě branky. To jste vždy tak sehraní?
Standa je hodně fotbalový hráč. Ve třetí lize vyniká a hodně si spolu rozumíme. Je pro nás klíčový, pro naši hru. Ze středu hřiště vymýšlí většinu akcí. Já ho dvakrát našel, on dvakrát krásně vystřelil a byly z toho dva krásné góly. Je výbornej fotbalista, tak se snažím ho takhle hledat.
V zápase došlo ke kuriózní situaci, kdy vám upřeli gól až po více než pěti minutách. Co se tam stalo?
Viktorka Žižkov kopala roh. Rozehrával ho pravák směrem od brány ven, takže balon se točil ze hřiště. Sňóza to chytil a my dali za dvě minuty gól. Jejich trenér si stěžoval, že pomezní mával a hlavní rozhodčí pak branku zpětně neuznal. Nevím, jestli se to podle pravidel vůbec smí, nebo ne.
No zní mi to jako dost zvláštní řešení...
No mně právě taky. Nevím ale, jak je to v pravidlech, takže bohužel, škoda.
V tuto chvíli je váš tým na čtrnáctém místě, s tím asi nejste úplně spokojeni že?
Nejsme spokojení bodově. Se hrou ale ano, jen nám to tam střelecky nepadá. Zaplať pánbůh, že jsme dali dva góly na Žižkově a vyhráli. Už jsme ty body potřebovali jako sůl, takže fakt zaplať pánbůh za to.
Vy už jste jednou zmínil Radka Sňozíka, vašeho velezkušeného brankáře. Je to hlavní vůdčí osobnost kabiny?
Určitě je! V kabině nám hodně radí už před zápasem a i o poločase nám řekne co a jak. Je to i do týmu skvělý parťák.
Na internetu jsem si všiml, že se aktivně věnujete také malému fotbalu a to na té nejvyšší úrovni…
Ano, věnuji se tomu. Malou kopanou hraji v Milovicích a dostal jsem se i před rokem na reprezentační kemp před eurem. Nakonec to nevyšlo, ale v nominaci jsem byl i teď. Bohužel jsem se zranil a na kemp ani neodjel, což je škoda. Pan Zelenka o mně ale ví a dál mě myslím sleduje, takže uvidíme co bude dál.
Myslíte si, že je malý fotbal vhodný doplněk velkému? Dají se nějaké zkušenosti z toho malého přenést na velký?
Myslím sin že určitě jo. Je to hodně s míčem, všechno v rychlosti. Také absolvujete hodně soubojů. Takže ano.
A který vás baví víc?
Tak asi...(chvíli přemýšlí) Asi velký. Zatím velký! Ale malý mě taky baví, jsem totiž spíš technický hráč a rád si s míčem pohraji.
Dříve jste hrával i za Dobrovice nebo Motorlet Praha. Vyrostl jste ale na ve Spartě, že?
Já jsem hrál ve Spartě od osmi let. A jelikož jsem ročník devadesát dva, tak jsem hrál s klukama jako je Láďa Krejčí, Jirka Skalák, Pavel Kadeřábek... Ty jsou teď v lize, v bundeslize, v reprezentaci a já hraji za Štěchovice (se smíchem), což je možná trošku škoda, protože jsme byli silný ročník a jako mládež jsme vše vyhrávali. Škoda no, jsem teď ve třetí lize, bohužel, ale takový je život. Trošku jsem měl smůlu, trošku mi ujel vlak...
Na závěr tradiční otázka, co říkáte na web fotbalunas.cz? Sledujete jej? Líbí se Vám nebo by jste něco upravil?
Web sleduji, je přehledný, takže jsem s jeho podobou spokojený a je to dobrá věc. Už jen ta sestava kola a hráč kola, je to další motivace pracovat, takže je to určitě dobrý!
Dobrá, já Vám moc děkuji za rozhovor a budu držet palce ať se i dál daří.
Taky děkuji a mějte se, nashle.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.