Vojtěch Vaněk - Každý zápas chci pomoci týmu

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zdravím, gratuluji k výhře o hráče kola. Čím si vysvětlit, že je tato anketa ve Velké Polomi tak oblíbená?
Upřímně? Netuším, kdo tolikrát hlasuje. Mám podezření, že někdo z šatny, už nás dlužníků je tolik, že to nestíháme vypisovat. Pokladník si to ale poctivě píše, aby to nebyl nakonec on.
Vás už samotná nominace stála poměrně dost. Co vás bude stát výhra?
Ano, stálo mě to už na baru pár panáků, tímto zdravím trenéra. Výhra asi klasicky to, co ostatní, láhev.
V sobotu jste byl nominován za svůj výkon proti Slavkovu. Jak vy sám jste byl spokojený a našel byste na něm nějakou mouchu?
Spokojenost je hlavně s výhrou, věděli jsme, že Slavkov hrál vysoko před rokem, takže jsme nic nechtěli podcenit, chvíli jsme se hledali, pak padl gól, následně penalta a uklidnili jsme se, ani to korigování skóre nás nijak nerozhodilo. Já často méně běhám, než bych měl, takže asi to, že jsem mohl párkrát vydat víc.
Velká Polom šlapala podle vašich představ? A vytknul vám, něco trenér po zápase?
Za mě ano, začíná si to vše sedat, vše co trénujeme, postupně přenášíme do zápasů. Trenér s námi hodně mluví a z mého pohledu za tím konečně jsou i výsledky. Tentokrát nevytknul, sám věděl, že to nebyl lehký zápas, byl si myslím spokojen více než obvykle.
Zaskočil vás něčím Slavkov? A co považujete za klíč k vaší výhře?
Celkově si myslím, že špatný tým to rozhodně není, do top 5 patří, škoda spíš nedisciplíny, ale byli jsme připraveni. Vše začíná odzadu, každé kolo improvizujeme s obranou, opět nám vypadl stoper den před zápasem, a i když máme v tříčlenné obraně původně 2 záložníky, tak odehráli skvělé utkání. Záloha už x kol potvrzuje top formu, my v útoku to následně musíme jen proměňovat a to se nám poslední dobou daří.
Popište našim čtenářům, jak vůbec zápas probíhal.
Ze začátku opatrné z obou stran, čekali jsme, co udělá soupeř, do poločasu jsme šli s dvoubrankovým vedením, a i když jsme si říkali, že gól nesmíme dostat, tak sníženi i tak celkem brzo přišlo, ale následně jsme kontrolovali hru už my, máme dost naběháno a většinu soupeřů od 60té minuty dokážeme skřípnout, to se i teď potvrdilo, máme i kvalitu z lavičky, takže asi celková připravenost rozhodla. Pomohla nám i červená karta.
Vy sám jste otevřel skóre utkání. Jak tato branka padla?
Myslím si, že to bylo po přihrávce Jonáše Kopřivy, viděl jsem díru mezi stopery, brankář vyběhl celkem vysoko a jediné co mě v té chvíli napadlo, bylo to vypálit přes něj, nakonec se to povedlo, trošku nás to uklidnilo a pak jsme začali více hrát.
V sezóně jste nastřílel zatím osm branek, a ještě nejlepší střelec svého týmu. Jak jste spokojen s tímto počtem? A kolik branek byste chtěl dát na podzim?
Úplně narovinu? Já nikdy moc gólový nebyl, nevím, čím to teď je. Jsem samozřejmě rád, že to tam padá, ale chci pomoct hlavně týmu s postupem, který jsme si stanovili, že by jednou byl fajn, je to zatím začátek, uvidíme, jak to půjde dál. Nemám žádný cíl, každý zápas chci pomoct týmu, jestli to budou góly nebo asistence je mi jedno, hlavně ať sbíráme plný počet bodů.
V sobotu vás čeká výjezd do Velkých Heraltic. S jakými plány půjdete do zápasu proti největšímu favoritu soutěže?
Plány těžko říct, my celkově proti nikomu moc plány nemáme, protože nikoho neznáme, což je pro nás dobře, takže taktika bude stejná jako každé kolo, hrát to svoje a proměnit to na 3 body.
Jste spokojen s účinkováním Velké Polomi v této soutěži? Jak byste zpětně zhodnotil obě béčkové soutěže?
Jak jsem říkal, konečně si vše sedá, doplňují nás skvěle vyhraní dorostenci, takže se paradoxně hraje s větším klidem. Těžko srovnávat, každý říká, že jde o jednodušší skupinu, já to nedokážu posoudit, ty dvě skupiny se tak proměnily za tento rok, že ani v té druhé skupině skoro polovinu neznáme.
Jak byste se charakterizoval jako hráč. Jaké jsou vaše přednosti a naopak nedostatky?
Celkově mě baví mít balon na noze, umím vystřelit a vzhledem k váze dokážu balon udržet, zároveň ale strádám na kondici, kluci si dělají srandu, že mám odehrát svých 60 a jít dolů, což mají pravdu. (smích)
Jaké jsou vaše koníčky? Jak trávíte svůj volný čas?
Já se celkově rád pohybuju ve fotbale, jezdím se někdy koukat na dorost, jak hraje, čili vše kolem fotbalu. Volný čas když nějaký je, tak s rodinnou nebo kamarády. Vždy se něco najde.

Autor: Tomáš Holata

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.