ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 7.kolo Ústecký | 1.B třída sk. A, 2024-2025

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Stal se jím devatenáctiletý obránce týmu SK Lukavec, Radek Kofr. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Předně gratuluji k ocenění Hráč kola, fanoušci Vás nakonec zvolili poměrně těsně před sebuzínským Pavlem Jarošem. Věděl jste o tom, že takové ocenění v rámci Fotbalunas.cz existuje?
Tak nejdříve bych chtěl poděkovat za ocenění, moc si toho vážím, a o tomhle ocenění jsem se dozvěděl poměrně nedávno, když nám to trenér poslal po zápase s Hostovicemi do naší společné skupiny.
Jaký vůbec byl z Vašeho pohledu zápas s Hostovicemi?
Od začátku jsme věděli, že to nebude nic jednoduchého a že Hostovice jsou nepříjemný soupeř, byl to vyrovnaný zápas, ve kterém mohlo padnout více gólů na obou stranách. My jsme bohužel neproměnili tři stoprocentní šance, ale na druhou stranu soupeř taky jednu nebo dvě měl a nedal, takže to nakonec skončilo remízou a v penaltovém rozstřelu jsme byli šťastnější my.
Vstřelil jste vyrovnávací branku, jaká byla?
Vlastně to byl docela jednoduchý gól, kdy si můj spoluhráč Jan Bláha vzal míč od našeho gólmana a poslal mi krásnou přihrávku za obranu přes třičtvrtě hřiště, na mně už jen bylo, abych překonal hostovického brankáře, a to se mi povedlo.
Chtěla bych se zeptat na Vaše úplné fotbalové začátky. V Lukavci jste fotbalově vyrůstal? Prošel jste i nějakými dalšími kluby?
V Lukavci jsem začal už v přípravce, a už tam jsem měl skvělého trenéra Lukáše Hanzala, ke kterému se o něco později přidal jeho kamarád Martin Novák. Oba dva mě trénovali až do dorostu a naučili mě v podstatě vše, co umím, za to jsem jim moc vděčný. Minulou sezónu jsem zavítal na půl roku do Ústí nad Labem, kde jsem za tu chvilku nasbíral spoustu zkušeností, které se teď snažím předávat klukům z dorostu, jakožto jejich nový trenér.
Jdete ve stopách někoho z rodiny nebo jste si fotbal prosadil sám?
Z rodiny nikdo fotbal nehrál, takže v tom jedu od začátku sám.
Jaké máte osobní fotbalové cíle pro nejbližší roky?
Osobní cíl popravdě nemám, spíš ten týmový a tím je samozřejmě každou sezónou být v tabulce výš a výš.
Jak vidíte konečné umístění SK Lukavec v aktuální sezóně?
Myslím si, že když v každém zápase budeme hrát náš fotbal, tak se umístíme minimálně v top 5.
Co byste chtěl vy osobně zlepšit do dalších zápasů?
Určitě chci ještě zamakat na fyzičce, abych byl co nejvíce prospěšný týmu, a také chci začít více mluvit v kabině i na hřišti, což mi vždy dělalo problém.
Už za sebou máte i další zápas, jak byste zhodnotil utkání s Heřmanovem?
Zápas s Heřmanovem byl dalším velice vyrovnaným zápasem, šance byly na obou stranách, ale naše obrana v čele s Tomášem Englem pracovala skvěle, a proto jsme si z Heřmanova odvezly tři body .
Jak trávíte volný čas, pokud zrovna nejste na hřišti?
Ve volném čase trénuji dorost v Lukavci, který je spojený s Velemínem, a nebo jsem s mou přítelkyní a přáteli.
Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí do dalších zápasů!

Autor: Kateřina Horníková

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.