Rozhovor s hráčem kola - Jakub Miksa

Už po několikáté v řadě anketu vyhrává hráč Gascontrolu! 

Jakub Miksa patřil v derby mezi klíčové postavy, právě on byl faulován v pokutovém území, z následující penalty vstřelili domácí veledůležitý první gól.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zdravím, stal jste se hráčem kola, co na to říkáte?
Že to je super, ani jsem to nečekal. Hrál jsem si svůj standard. Asi kluci ze Slovanu byli špatní. Jinak bych chtěl poděkovat celému týmu za toto ocenění, bez nich bych tam nebyl, a také vedení týmu, rodině a přítelkyni.
Na zápas si našlo cestu 400 diváků, hrál jste někdy dříve před tak velkou návštěvou?
Myslím si, že na jedno pohárové utkání s Horní Suchou byla taky podobná návštěva. Ale je to super hrát před tolika lidmi. Ale ani se nedivím, že přišlo tolik lidí. Na zápas byla pozvánka celý týden, když jeden člen z výboru zapomněl uklidit ceduli nad letním kinem z minulého zápasu a zval lidi celý týden. Plus na havířovské derby vždy dorazí hodně lidí.
Od této sezony jste kapitánem, i když jste jeden z nejmladších v základu. Řekl jste si o pásku, nebo jste byl zvolen kabinou?
Jsem náhradní kapitán, když nehraje ani jeden z kapitánů. Do týmu přišlo pár nových lidí a konkurence je teď velká. Ale náš kapitán neumí vyhrát los, možná by se změna dala uvítat natrvalo.
Právě na vás byl spáchán rozhodující penaltový zákrok. Šel jste si pro faul cíleně?
Nešel. Dostal jsem pěkný balón do mezery jejich obrany. Zpracoval jsem si ho trošku dál od nohy a pak už jsem šel k zemi. Za ten zákrok by se nestyděl ani Tomáš Řepka.
Na sítích se objevily komentáře ohledně zákeřné hry vašeho týmu, konkrétně: "Hrůza a děs zákroků domácího týmu, za mě ostuda, kde jsou až hráči schopni zajít a myslet si, že je to v pořádku." Co si o tom myslíte vy?
Myslím si, že hra byla na hraně, ale z obou stran. Rivalita je velká, a jen ten, co prohraje, nedokáže uznat prohru a kope kolem sebe. Od posouzení zákroku tam byl rozhodčí, a kdyby byl nějaký už přes, tak by hráče napomenul a nebo vyhodil.
Hráči vašeho týmu vyhrávají anketu velmi často. Od koho jde nejvíc hlasů? Hlasujete pro sebe jenom navzájem v kabině, nebo jdou hlasy i od příbuzných?
Hlasujeme navzájem i od příbuzných. Máme za to nějaké tresty do kasy, takže někteří hlasují jako blázni, abychom to vyhráli.
Díky moc za rozhovor, chtěl byste něco vzkázat fanouškům?
Já také děkuji. Rád bych je pozval na naše další domácí utkání, ať přijdou v hojném počtu, dají si skvělou uděnou klobásu, kterou výbor před sezonou zařídil, a užijou si hezké zakončení víkendu.

Autor: Ondřej König

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.