Angažmá ve Spartě se moc nelišilo od toho ve Zbrojovce, ohlíží se za minulostí Michael Klepárník

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Michael Klepárník z SK Olympia Ráječko. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v anketě, rovnou se na to vrhneme, je to tvůj největší úspěch v kariéře?
Děkuju moc, zatím ještě ne největší úspěch v kariéře. To byl asi nejlepší střelec na turnaji se Spartou Brno, kde byly velmi kvalitní týmy, jako například Sigma Olomouc.
I přes menší technické problémy si nakonec nejvíce hlasů získal právě ty, kdo tě nejvíc v hlasování podpořil?
Nejvíce mě asi podpořila rodina, přítelkyně a kamarádi, kterým za to děkuju a ostatním lidem také.
Už pomalu k tobě, v mládeži máš za sebou angažmá ve velkých týmech, Zbrojovka, Sparta Brno, Třebíč, které z těchto štací ti dalo nejvíc?
Je to těžké říci, každý klub mi dal hodně. Ale asi nejvíce mě dala Sparta Brno, která mě dostala na vrchol díky trenérům Zdeňkovi Kotounovi a Janu Neoralovi.
Dokonce si absolvoval zkoušku v AC Sparta Praha, jaká to byla zkušenost?
Byla to velmi dobrá zkušenost, ale zvládal jsem to celkem. Moc se to nelišilo od angažmá ve Zbrojovce, akorát tam kluci byli více fotbalovější.
Přesuňme se do přítomnosti.. nyní pálíš za Ráječko, jak se ti zatím v novém týmu líbí a co vidíš jako největší změnu oproti juniorskému fotbalu?
V klubu se mi líbí moc. V kabině je fakt super parta. Asi největší změnou je přechod do útoku, který se liší od Třebíče, kde jsme měli jiné principy, než tady v Ráječku. Ale už si začínám zvykat.
Vysloužil sis nominaci dvěma góly na Lipůvce, jaké to bylo utkání z tvého pohledu? Víceméně celý zápas jsme hráli v oslabení, tak jak to na tebe působilo?
Z mého pohledu to byl dobrý zápas, hlavně jsem rád z našeho týmového výkonu, že jsme zas tak nezalezli a dokázali jsme dát další 4 branky v 2. poločasu. Bylo to náročnější, ale my jsme se s tím stejně poprali a vyvíjeli jsme tlak i v oslabení.
Dáváš góly i v A týmu, teď jsi jednou skóroval v poháru na svém defacto domácím hřišti v Rájci, jak se ti doma hrálo?
Konečně se mi podařilo v áčku gólově prosadit, sice se štěstím, ale padlo to tam. V Rájci se mi hrálo dobře, snažil jsem se ukázat, co ve mně je, jak lidem, tak i kamarádům, co se došli podívat a podpořit.
Co je tvoje největší fotbalová silná stránka, čím se snažíš týmu nejvíc pomoci?
Nejsilnější stránka je asi moje síla a zakončení, ve kterém se teď ale moc nedaří, ale také moje rychlost.
Nyní B tým čeká Lipovec, co očekáváš od takového utkání?
Čekám kvalitní fotbal od nás, a že si udržíme naši vítěznou šnůru a vezmeme si další 3 body do sbírky.
Zatím se prochází okresním přeborem bez prohry, co si myslíš ze je ten klíč k úspěchu, který nakonec muže otevřít i brány postupu?
Klíčem k úspěchu je naše nasazení a chuť vyhrát každý zápas za každou cenu. Když budeme pokračovat v našem tempu, tak si myslím, že postup bude náš, ale nesmíme usnout na vavřínech a dále tvrdě makat a nepodcenit ostatní soupeře. Přece jenom je teprve první polovina sezóny.
Máš nějaký osobní cíl na sezonu? Například ve vstřelených brankách?
Ve vstřelených brankách bych chtěl dosáhnout aspoň 20 gólů a samozřejmě postup. Ale i v áčku bych se chtěl dostat co nejvýše v tabulce střelců.
A na závěr klasická otázka.. jak se ti portál Fotbal u nás líbí?
Líbí se mi moc, pravidelně sleduju sestavy kola a hlasuju.

Autor: Jakub Ťoupek

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.