Havlíčkův Brod má kvalitnější okresní soutěž než okres Chrudim, říká hráč 6.kola - Petr Doležal

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Vítězem se stal zkušený brankář Jeřišna -  Petr Doležal. Ten vychytal v posledním kole remízu pro svůj tým na půdě SK Kožlí. Redakce fotbalunas.cz jedenačtyřicetiletého fotbalistu vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulujeme k vítězství o hráče 6. kola, jaké byly tvé fotbalové začátky?
V 5 letech jsem začínal v mládeži v Jeřišně, poté jsem působili i v Chotěboři a v mužích v krajských soutěžích v okolí Železných hor - nastupoval jsem v Třemošnici, v Prachovicích a v Golčově Jeníkově.
Táhlo tě to vždy do branky?
Ano, měl jsem vzor ve svém otci, který chytal v Čáslavi.
Máš či měl jsi nějaké vzory v lize či v reprezentaci?
Ano, jasně, byli to v minulosti především Petr Kouba a Petr Čech
Pamatuji si, že někdy v roce 2017- jestli se nepletu - sestoupilo Jeřišno do nejnižší okresní soutěže, jak jsi tuto situaci nesl?
Nesl jsem to špatně. Jsem přirozený leader kabiny a vadilo mi to. Byl jsem vždy zvyklý hrát ve vyšších soutěžích, tak jsem nadšený rozhodně nebyl.
Ale z druhé strany, restart kopané vašemu klubu pomohl.
Souhlasím. Skončili někteří starší hráči (nic proti nim) a pročistilo se to. Přišlo několki mladých hráčů, trénování si vzal současný trenér a my postoupili hned následující dva roky po sobě o dvě soutěže výše.
Pomohla Vám i situace v Třemošnici, že?
V Třemošnici si někteří hráči přestali rozumět, měli k nám vazbu a přešli sem. Na druhou stranu, spolupráce mezi kluby je dlouhodobá, Tady u nás si to sedlo s nováčky.
V civilním životě jsi policista, mají to s tebou protihráči těžké, když je potkáš v zaměstnání?
Určitě ne, jsem profesionál a nikomu se nemstím za góly, co mi kdy dal, jestli to tak bylo míněno....
Je nějaké fotbalové místo, kam nerad jezdíš?
Býval to Rozsochatec, ale ti už s námi nehrají, tam to celkově nebylo přátelské. Z minulého zápasu mě bolí nohy z Kožlí ještě teď, tam se hřiště hodně zhoršilo. Nejméně kvalitní hřiště na okrese je ale rozhodně v Keřkově, tam to bolí každého.
Máš naopak nejoblíbenějšího soupeře?
Tak to nemám.
Jak funguje v Jeřišně parta?
Velmi dobře, mezi nejoblíbenější spoluhráče patří Adam Šťastný a Patrik Oswald, ale celkově táhneme za jeden provaz.
Patrik Oswald v rozhovoru na začátku soutěže zmiňoval, že by jste se časem nebránili ani vyšší soutěži, co ty na to?
Já určitě postupovat nechci, můj strop je hrát horní polovinu okresního přeboru.
Jeřišno se nachází v krásném prostředí Železných hor, kde je i několik vesnic, co na havlíčkobrodsku hrají okresní soutěže. Je mezi vámi i rivalita?
Už to není takové. Bývalo to velké s Vískou, ale to opadlo, nehrajeme již stejnou soutěž. Bývalo to náročné i v případě přesunu hráčů.
Jak jsi zmiňoval, působil jsi i v okrese Chrudim. Jak by jsi porovnal soutěže? Neuvažovalo někdy Jeřišno o soutěžích v chrudimském okrese?
Okres Havlíčkův Brod má rozhodně soutěže kvalitnější. My jsme nikdy o přesunu do okresu Chrudim neuvažovali, zvedlo se to tady během posledních 3 až 5 let o hodně.
Koho favorizuješ na postup a naopak, kdo myslíš, že soutěž opustí?
Nejkvalitnějšími týmy jsou Ledeč B a Golčův Jeníkov, zasloužili by si postup za herní projev, naopak sestup bych přál Keřkovu, zázemí tam není moc na okresní soutěž důstojné.
Poslední otázka, bude tě něco stát vyhlášení hráčem kola?
No to bych chtěl vzkázat spoluhráčům, kteří už si to zjišťovali, ať nic nečekají. Naopak si přeji, abych něco obdržel od nich.
Na závěr jsme měli i trochu humoru, přejeme hodně úspěchů, děkujeme za rozhovor a ať se ti vyhýbají zranění.
Děkuji.

Autor: Zdeněk Rajdl

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.