Chytání se žvýkačkou v ústech je můj rituál, říká hráč 5.kola - Petr Veselý

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal brankář Sokola Sobíňov - Petr Veselý. Zkušený harcovník zvítězil před Janem Miřátským z Tisu a svým spoluhráčem Adamem Jablonským. Pojďme se podívat jak odpovídal na otázky naší redakce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, gratuluji ke zvolení být hráčem kola, co na to říkáš?
Ocenění je to hezké, děkuji všem co pro mě hlasovali. Důležitější však pro mě jsou výsledky týmu a hra samotná.
Jaké byly tvoje fotbalové začátky?
Jako benjamínek jsem začínal v Chotěboři, kde jsem působil v mládeži, po vojně jsem pak v mužích nastupoval po okolních týmech kolem Chotěboře (např. Jeřišno, Rozsochatec, Maleč atd.)
A jak jsi se dostal vůbec do Sobíňova?
Dostal mě sem kamarád Zdeněk Wasserbauer, který je ještě starší než já (Petru Veselému je 49 let, pozn. aut.), je to vlastně i kolega v brance, který za mě ochotně zaskakuje, když nemohu.
Před sezónou jsem měl informace, že jsi zraněn a začátek sezóny zřejmě nestihneš...opak byl pravdou...
Ano, mělo tomu tak být, ale snažím se něco vydržet - i když roky přibývají....A chtěl jsem hlavně pomoci týmu.
Jak jsi vnímal posun Sobíňova do vyšší soutěže?
Sezóna se dobře rozjela, posílili jsme kvalitně, dařilo se nám herně a výsledkově. Na konci jsme mohutně finišovali, skončili jsme sice druzí, ale i tak to znamenalo postup. Kdyby to nevyšlo, snažili bychom se o postup tuto sezónu. Kolektiv je tu dobře stmelený a jsme rádi, že to vyšlo.
Je o tobě známo, že chytáš se žvýkačkou v ústech, není to taky trochu přítěž?
Určitě ne, jsem zvyklý a je to takový můj rituál. Když žvýkačku nemám, cítím se nesvůj. Někde jsem dokonce četl, že žvýkačka urychluje reakce. Stejně tak mám i při zápasech na hlavě kšiltovku. Obojí patří ke mně.....
Jaký je tvůj nejoblíbenější spoluhráč?
Jsme tu velmi dobrá parta, vycházíme spolu. Ale rád bych vyzdvihl předsedu a kapitána Dana Říčana, který se tu o vše skvěle stará, velký srdcař.
V minulém týdnu byl zvolen hráčem kola tvůj spoluhráč Tomáš Štěrba. Poslouchá on tebe jako obránce nebo ty jeho?
Funguje nám to spolu, jsme sehraní, takže spolu komunikujeme a posloucháme se navzájem.
Jak je těžké udržet fotbal na vesnici, o to složitější to může být, když se Sobíňov nachází mezi dvěma městy Chotěboří a Ždírcem nad Doubravou?
Mladíci odchází, pokud jsou schopní, to je jasné, ale my tu máme dlouholeté jádro, tak držíme při sobě. A když si někoho od nás z města vytáhnou, většinou se vrací zpět. Těžké to udržet je, ale tady v Sobíňově strach o fotbal rozhodně nemám....
Za celou redakci popřeji, ať ten strach nemáš rozhodně do budoucna, děkuji za rozhovor a přeji ještě hodně fotbalových zážitků.
Také děkuji.

Autor: Zdeněk Rajdl

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.