Už by to chtělo dát nějakého fíka, říká Vojtěch Klíma

Hráčem kola byl zvolen Vojtěch Klíma z Polničky, které ho jsme také vyzpovídali. Kde se mu vyskytla příležitost trénovat, kdo se jezdí dívat na jeho zápasy a jaká je jeho oblíbená hra? Přečtěte si rozhovor už nyní a dozvíte se více.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v hráči kola. Vyhrál jsi, i přesto, že tvůj tým prohrál, popíšeš nám svůj výkon a zápas z tvého pohledu?
Děkuji mockrát, prvé řadě bych chtěl poděkovat všem, kdo mi dal hlas, vážím si toho. No, zápas nám klasicky utekl a opět jsme doháněli ztrátu, to je hold těžký, vždycky se hraje lépe, když se vede, že jo haha. Každopádně mě osobně zápas vyšel dobře, cítil jsem se suprově fyzicky a i dokonce fotbalově, bohužel to nestačilo.
Už jsi hrál za pět klubů, čím to je a z jakého tě nejvíce bolel odchod?
Tak první 2 kluby bych moc nepočítal, to jsem nevěděl, zda se chci vrátit k fotbalu po sakra dlouhé době. V Hamrech to bylo moc fajn, tehdy jsme mohli postoupit dokonce do A. třídy... Ale z nějakého důvodu se nechtělo postoupit, tak jsem se tehdy urazil a odešel..., asi jsem to chtěl víc jak ostatní.., ale klukům nemám nic za zlé a jsem moc rád, že se jim teď podařilo postoupit a navíc tam odešlo dost kluků teď od nás, takže jim přeji hlavně ať se daří :) a co se týče Počítek, tak tam to bylo asi nejvíc fotbalový, jsou tam opravdu dost šikovný kluci, co jsou bych řekl i nad úrovni B třídy, tehdy jsem měl zranění a z toho důvodu jsem odešel, že jsem to nechtěl kazit... Na oboje rád vzpomínám..., no nebudu lhát, ještě bych si rád zahrál aspoň tu A třídu:), tak třeba někdy.
Jaká hudba nebo skladba tě nejvíce motivuje před zápasem?
Tyjo, mně motivuje spíš to, že chci pořád ukázat, že na to mám... Děda se pořád jezdí koukat, teď mě vlastně dovedl k fotbalu. :)
Jak slavíš svoje góly?
Haha, já moc gólů nedávám... Já odjakživa radši udělal radost spoluhráčovi, a to třeba, i když jsme šli 2 do prázdné, tak jsem radši nahrál, ale nebudu lhát, už by to chtělo dát nějakého fíka...
Měl jsi někdy pochybnosti týkající se tvé fotbalové kariéry? Případně jak jsi je překonal?
Ne a asi jsem nikdy žádnou kariéru pořádně neměl, ale od příštího týdne se mi naskytla možnost chodit se žďárským "béčkem" trénovat, takže na to se moc těším a moc děkuji za příležitost, kdybych se tam i třeba chytil a mohl si ještě zahrát Kraj... I kdyby jen třeba poločas. to by byla bomba... No uvidíme, zatím se budu snažit pomáhat klukům v Polničce, jelikož se to ode mne očekává a chci jim pomoct. Věřím, že se teď v prvním domácím zápase zase chytneme na výherní vlnu.
Jakou pozici hraješ a jaký je tvůj přínos pro tým?
Vždycky jsem byl dost běhavej, někdy až moc haha... Taky mě dost baví tvořit hra... Jak psali v Rudolci, tvořím hru, taková hlava hry, ale taky dokážu zahrát kromě běhaveho středu i běhavý kraj zálohy. :)
Čeká vás zápas proti Věchnovu, dokážete zápas tentokrát vyhrát?
Konečně první domácí zápas... Ještě na pouť, teda myslím, že mají pouť v Polničce. Věchnov hraje prý dost tvrdě, tak uvidíme. Tréninky jsou u nás nějak čím dal menší, co se týče aktivity... a to určitě bude znát.. každopádně věřím, že dorazí dost lidi a body necháme pro ně doma.
Co děláš mimo fotbal? Práce, koníčky, ...?
Chtěl jsem být vždy učitel, chvilku jsem i byl, ale nedodělal jsem školu. :) Teď se tak trochu hledám, ale baví mne práce s dětmi, tak bych se chtěl najít někde v tom. Taky jsem dost hrával csko, to je srdcovka.
Máš nějakou oblíbenou fotbalovou vzpomínku?
Asi když jsem byl tehdy jako malej kapitán a vyhrál jsem sošku nejlepšího hráče na turnaji a byl tam sem mnou právě Děda... Mám to do teď vystavený, krásný.
Fandíš nějakému týmu?
Mám rád Bayern, skrz tátu, ten mu vždycky fandil. A v české lize jsem fandil Teplicím, skrz TK27 - Tomáš Kučera. Vždycky jsem obdivoval, jak může hrát 1. ligu a u toho dělat profesionálně hudbu... To je sen, ne? Haha.
Díky moc za rozhovor!
Taky díky, na závěr ještě jednou moc děkuji všem za hlasy, přeji všem hlavně plno zdraví a fotbalu zdar! A hlavně bez zranění!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.