První krůčky s fotbalem jsem měl v Kutné Hoře, říká hráč 3. kola Martin Frejlach

Hráč třetího kola, Martin Frejlach, který svým skvělým obranným výkonem pomohl udržet čisté konto. V rozhovoru uvedl, že jeho životním cílem je, aby byla celá rodina zdravá, člověk spokojený a mohl si užívat každého dne.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k ocenění hráče kola! Jaké jsou Vaše pocity z toho, že Vás fanoušci zvolili?
Tak je hezké, když člověk vyhraje jakoukoliv anketu, ať se to týká čehokoliv. Děkuji všem, co hlasovali právě pro mě. 58 % je krásných.
Jaké byly Vaše začátky s fotbalem? Kdy jste si uvědomil, že chcete hrát fotbal na vyšší úrovni?
První krůčky s fotbalem jsem měl v Kutné Hoře. Chtěl bych poděkovat za podporu rodičům a oběma dědům, kteří bohužel už nejsou mezi námi. Kdy jsem si začal uvědomovat, že bych chtěl něco dokázat? Když jsem začal hrát žákovskou ligu za Čáslav a docela se nám dařilo, byl jsem ve 14 letech přeřazen do staršího dorostu. Po pár zápasech se ozval fotbalový manažer Ondrej Chovanec a poté začaly chodit nabídky jako Slavia Praha, Sparta Praha, Příbram, Mladá Boleslav, a já si poprvé vybral přestup do Slavie Praha. Splnil se mi sen zahrát si na vyšší úrovni, a po půl roce jsem dostal pozvánku do reprezentace U16 na dvojzápas do Rakouska. Tak asi nějak tak.
Máte nějaké rituály nebo zvyky, které dodržujete před každým zápasem?
Jeden rituál bych asi měl. Vždy začnu pravou nohou (smích). Ať už u ponožek, chráničů, nebo kopaček.
Kdybyste měl možnost změnit jedno pravidlo ve fotbale, co by to bylo a proč?
Jedno pravidlo bych určitě změnil. A to je hra rukou! Každým rokem se to nějak pořád mění a pak člověk vůbec neví, co vlastně ruka je. Prostě ruka je ruka!
Jak byste popsal svůj herní styl třemi slovy, která by ostatní hráče možná překvapila?
Technický, předvídavý a důrazný. (smích)
Jaký je nejkurióznější způsob, kterým jste kdy oslavil svůj gól?
Nijak si nevybavuji, že bych nějaký ze svých gólů, co jsem dal, oslavoval nějak kuriózně.
Máte za sebou už bohatou kariéru, během které jste nastupoval i ve 3. české fotbalové lize. Jaké jsou dle Vás rozdíly mezi 3. ligou a 7. ligou?
Rozdíl mezi 3. ligou a 7. ligou je určitě obrovský. Když jsem hrál ještě já, ve 3. lize nastupovala jména jako Švancara, Šimák, Kincl, Vuch, Zeman, Krmenčík, Sňozík a další. Je radost si proti nim zahrát. Rozdíl je určitě v zkušenostech hráčů, rychlosti hry, dovednostech hráčů, taktické vyspělosti a celkovém pojetí hry.
Když se ohlédnete za svou kariérou, je něco, co byste udělal jinak, nebo co Vás naučila cesta, kterou jste prošel?
Možná bych jednu věc udělal tehdy jinak. A to, že bych asi zůstal v dorostu Sparty Praha a sám bych neodcházel. Ale když je člověk mladý, přemýšlí trochu jinak a chce hrát každý zápas od začátku, a ne se střídat po zápase nebo po dvou. Takže to bych asi tehdy udělal jinak.
Jaké jsou podle Vás klíčové hodnoty, které by měl mít každý sportovec?
Být trpělivý, pracovitý a hlavně chtít dosáhnout svého cíle.
Jaké jsou Vaše další zájmy mimo fotbal? Jak trávíte volný čas?
Tak já jsem takový blázen do fotbalu, takže hlavně fotbal. Rád si jdu zaběhat, když jsem tedy zrovna zdravý. Po operaci kolena jsem snad ještě nebyl ani jeden zápas 100 % zdravý; od té doby se mi pořád nabalují jiná zranění. Volný čas trávím se svou rodinou, s manželkou a dcerou Melisskou.
Jaký je Váš momentální životní cíl?
Aby byla celá rodina zdravá, člověk spokojený a mohl si užívat každý den.
Co byste poradil svému mladšímu já, kdybyste mohl? Jakou radu byste si tehdy přál slyšet?
Buď trpělivý a pracuj stále na 100 %, a ostatní přijde samo.
Chcete něco vzkázat fanouškům?
Doufám, že fanoušky nezklameme a v 7. lize budeme předvádět pohledný fotbal, který nám přinese body do tabulky. Skupina je tento ročník obzvlášť těžká, ale věřím, že máme v mužstvu dobré hráče, kteří ale musí hlavně pravidelně chodit na tréninky. Pak pevně věřím, že si zahrajeme 7. ligu i příští sezónu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.